Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Birlikte yaşadığı kadının babasını öldüren sanığa müebbet ve 35 yıla kadar hapis istemi

Konya'nın Çumra ilçesinde birlikte yaşarken kendisini terk edip ailesinin evine yerleşen kadının babasını tüfekle öldüren, kadını ve oğlunu da öldürme teşebbüsünde bulunan tutuklu sanık, müebbet ve 35 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanacak.

Birlikte yaşadığı kadının babasını öldüren sanığa müebbet ve 35 yıla kadar hapis istemi
Konya Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan ve 5. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilen iddianamede sanık Turgay Koç'un İbrahim Özer'i "kasten öldürmek"ten müebbet, birlikte yaşadığı Hatice Özer'e karşı "kasten öldürmeye teşebbüs"ten 15 yıla kadar, oğlu M.K'ye yönelik de "alt soy akrabayı kasten öldürmeye teşebbüs"ten 20 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması istendi.

İddianamede, sanık Koç'un 9 Ekim 2020'de başka suçtan girdiği cezaevinden çıktıktan sonra Hatice Özer'le kıskançlık yüzünden tartıştığı, kadının 3 çocuğunu da yanına alıp babaevine döndüğü belirtildi. 

- Haksız tahrik uygulanmaması istendi

Kadının, babası İbrahim Özer'in evine yerleşmesinden sonra sanığın "çocuklarını görme, ailesini eve geri döndürme" bahanesiyle Hatice Özer ve çocuklarını rahatsız etmeye başladığı bildirilen iddianamede, "Olay günü müşteki Hatice Özer'in fabrikada işte olduğu sırada Turgay Koç'un, oğlu M.K'yi telefonla arayarak annesinin işe giriş çıkış saatlerini sorduğu, 'Sizi almaya geleceğim. Eğer gelmezseniz annenizi de sizi de öldüreceğim.' dediği, aynı gün Koç'un, müştekinin ablası H.L'nin evinin önüne geldiği, babasıyla karşılaştığı, tartıştığı İbrahim Özer'i av tüfeğiyle başından vurarak öldürdüğü anlaşılmıştır." ifadeleri kullanıldı. 

"Her ne kadar sanığın ifadesinde maktulün kendisine küfrettiği ve tükürdüğü iddiası varsa da bu duruma ilişkin dosyada herhangi bir delil bulunmamıştır. Bu nedenle sanık açısından haksız tahrik indiriminin uygulama koşullarının olmadığı belirlenmiştir." görüşüne yer verilen iddianamede, İbrahim Özer'i öldürmekle yetinmeyen sanığın cinayeti işledikten sonra Hatice Özer ve çocuklarının bulunduğu eve balkondan girdiği, bu sırada kadının çocuklarını da alarak mutfağa kaçtığı, kapıyı kilitleyerek kendilerini korumaya çalıştıkları anlatıldı.

Sanığın tekme darbeleriyle kapıyı kırdığı, kapıda oluşan delikten tüfeğinin namlusunu Hatice Özer ve çocuklara doğrulttuğu belirtilen iddianamede, "Sanığın müşteki ve çocukları görerek silah teşhir etmesi ve doğrultması eylemi, başlı başına müşteki ve mağdur çocuklara karşı silahla tehdit suçunu oluşturmuştur." tespiti yapıldı. 

Hatice Özer'in yaşadığı olay karşısında çocuklara zarar gelmesinden korkarak kapıyı açtığı, 12 yaşındaki M.K. hariç, çocukların evin dışına kaçtıkları, kadının sanığa karşı direndiği kaydedilen iddianamede, "Şüphelinin bu eylemleri değerlendirilmiş, Hatice Özer ve M.K'yi kasten öldürmeye teşebbüs ettiği, zira Özer'nin refleksle yaptığı hareket olmasa tüfek saçmalarının muhakkak her ikisine de isabet edeceği, sanığın av tüfeğini tekrar doldurması da göz önünde bulundurulduğunda, müştekiye ve alt soy M.K'ye karşı kasten öldürme saikiyle hareket ettiğinin, elinde olmayan nedenlerle öldürme eylemini gerçekleştiremediğinin kabul edilmesi gerektiği düşünülmüştür." değerlendirmesinde bulunuldu. 

Çumra ilçesinde Turgay Koç ile birlikte yaşadığı Hatice Özer, bilinmeyen nedenle tartışmış, evi terk eden kadın, ailesinin yanına yerleşmişti. Koç, 27 Ekim 2020'de tartıştığı kadının babası İbrahim Özer'i tüfekle başından vurarak öldürmüştü. 

Jandarma ekiplerince gözaltına alınan Koç, tutuklanmıştı.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 1
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 1
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English