Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Birlikte yaşadığı kadını öldüren sanığa 25 yıl hapis cezası

Avcılar'da, birlikte yaşadığı kadını başörtüsüyle boğarak öldürdüğü gerekçesiyle yargılanan sanık Ömer Güneşsu, "kasten öldürmek" suçundan 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı Duruşmada, 2'si oğlu 4 kişiyi öldürdüğü, 1 kişiyi ise yaraladığı gerekçesiyle tutuklanan maktulün eski eşi Şinasi Gürkan tanık olarak ifade verdi

Anadolu Ajansı haberine göre;
İSTANBUL (AA) - Avcılar'da, birlikte yaşadığı Nadime Tigis'i başörtüsüyle boğarak öldürdüğü gerekçesiyle yargılanan Ömer Güneşsu, "kasten öldürmek" suçundan 25 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Bakırköy 13. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanık Ömer Güneşsu ve avukatı katıldı.

Duruşmada, önceki celse tanık olarak çağrılan Şinasi Gürkan'a, bulunduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) yöntemiyle bağlanıldı.

Maktulün eski eşi olduğunu ifade eden Gürkan sanığı kastederek, "Bu adam yıllarca onu pazarladı. Bu adam onun parasıyla geçiniyordu. Son dönemde çocukları büyüyüp kabul etmeyince onu öldürmüş." dedi.

Tanığın ifadesinin ardından görüşü sorulan Cumhuriyet savcısı, sanığın aralarında çıkan tartışma sonucu maktulün eşarbını sıkarak kasten öldürdüğünü kaydetti.

Sanık hakkında tahrik indirimi uygulanmamasını talep eden savcı, "Sanık, maktulün kendisine 'Sen adam mısın? Domuz gibi oldun' dediğini iddia edip, bu sözlerine kızarak cinayeti işlediğini söyleyerek haksız tahrik hükümlerinden yararlanmaya çalışsa da bu sözlere maruz kalan hiç kimsenin öldürme eylemi haklı kılınmaz." diye konuştu.

Tutuklu sanık Ömer Güneşsu da maktulün 10 yıllık imam nikahlı eşi olduğunu anlatarak, "Ben gerçekten bilinçli olarak bu suçu işlemedim. Benim bir kızım var. Hasta çocuğum var. Ailem perişan oldu. Pişmanım." savunmasını yaptı.

Davayı karara bağlayan mahkeme, sanığı "kasten öldürme" suçundan müebbet hapis cezasına çarptırdı.

Sanığın geçmişi ve yargılama sürecindeki iyi halini göz önünde bulundurarak bu cezayı 25 yıla indiren mahkeme heyeti, sanık ve avukatı tarafından talep edilen haksız tahrik indiriminin uygulanmasına yer olmadığına hükmetti.

- Şinasi Gürkan 2'si oğlu 4 kişiyi öldürmekten tutuklu

Duruşmada tanık olarak dinlenilen Şinasi Gürkan, 6 Mart 2019'da Esenyurt Süleymaniye Mahallesi'nde birlikte yaşadığı oğulları Gökmen (16) ve Göksel Gürkan'ı (22) tabancayla ateş edip öldürmüştü.

Daha sonra Avcılar Tahtakale Mahallesi'ndeki evine giderek kardeşi Mühendis Gürkan'ı (45) öldüren Gürkan, ardından Başakşehir'de araç içinde buluştuğu eski bacanağı Alihan Tiz (55) ve yanındaki oğlu Erdal Tiz'i (33) tabancayla vurmuş, Erdal Tiz olay yerinde hayatını kaybederken, babası ağır yaralanmıştı. Gözaltına alınan şüpheli Şinasi Gürkan emniyetteki ifadesinde "Ailemle aramda miras davası, husumetim var. Cinayetleri bu sebepten işledim." şeklinde itirafta bulunmuştu. Gürkan, hakkındaki işlemlerin tamamlanmasının ardından cezaevine gönderilmişti.

Öte yandan önceki duruşmada babasının tanık olarak dinlenilmesini isteyen Şinasi Gürkan'ın oğlu Göksel Gürkan, celse arasında babası tarafından öldürüldü.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English