Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

"Bin şükür, eşimin kanını yerde bırakmadılar"

Şehit Uzman Çavuş Kadir Çakı'nın eşi Hanife Çakı: "Bin şükür, eşimin kanını yerde bırakmadılar. Bundan hiçbir zaman şüphe duymadım zaten. Kanı yerde kalmayacaktı, kalmadı da çok şükür"

Anadolu Ajansı haberine göre;
AMASYA (AA) - Diyarbakır'ın Dicle ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda teröristlerce tuzaklanan patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu eşi şehit olan Uzman Çavuş Kadir Çakı'nın eşi Hanife Çakı, "Bin şükür, eşimin kanını yerde bırakmadılar. Bundan hiçbir zaman şüphe duymadım zaten. Kanı yerde kalmayacaktı, kalmadı da çok şükür." dedi.

Hanife Çakı, evinde gazetecilere yaptığı açıklamada, eşinin terör örgütü PKK mensuplarına yönelik 13 Mart 2018'de şehit düştüğünü söyledi.

Saldırıdan sorumlu teröristlerin etkisiz hale getirildiği haberini alınca çok mutlu olduğunu, sevinç gözyaşı döktüğünü dile getiren Çakı, "Görevden gelip yeniden göreve gideceği zaman, 'Daha yeni geldin, dinlen biraz.' derdim O da 'Bu bizim görevimiz, biz daima hazırız, gideceğiz.' derdi. Bir defa bile, 'Bugün de görev var, of, göreve çıkacağız.' dediğini duymadım eşimden. Hiçbir zaman yorulduğuna, sıkıldığına şahit olmadım. Kadir gibi birine eş olduğum için binlerce kez şükürler olsun Rabb'ime. Çünkü çok farklı bir insandı. Çok iyiydi, el üstünde tuttu her zaman beni." ifadelerini kullandı.

Şehit eşi olmaktan her zaman gurur duyduğunu, 2 yaşındaki oğlu Alp Aslan'a da bu gururu daima yaşatacağını vurgulayan Çakı, şöyle devam etti:

"Bir defa eşim görevdeyken ona mesaj atmıştım. 'Afrin'de 8 şehidimiz var, kaç eve ateş düştü, kaç evi yine yakıp kavurdular.' dedim. O da 'Aileleri için çok büyük acı ama ne mutlu ki kardeşlerime şehit oldular. Keşke bize de nasip olsa.' dedi. Sonra eşim görevden geldi. Annemler aradı telefonla. Annem, 'Oğlum bak kaç şehidimiz var, bırak gel, sana bir şey olursa Hanife'ye ne olacak?' dedi. Kadir ise 'Bana bir şey olsa senin kızını el üstünde tutarlar. Devletimiz hiçbir zaman onu yalnız bırakmaz.' dedi. Gerçekten de öyle, eşim şehit olduğu günden beri beni her zaman baş üstünde taşıdılar. Hala da öyle devam ediyor."

Hanife Çakı, eşinin kanının yerde kalmadığı için mutlu olduğunu dile getirerek, "Zaten emindim, kanı yerde kalmayacaktı. Eşim şehit olduğu zaman arkadaşları gelmişti. Cenazesinden sonra mı, cenazesine mi katıldılar, tam hatırlamıyorum. O zaman demiştim ağabeylerime. 'Eşimin kanını yerde bırakmayın.' dedim. Bin şükür, eşimin kanını yerde bırakmadılar. Bundan hiçbir zaman şüphe duymadım zaten. Kanı yerde kalmayacaktı, kalmadı da çok şükür. Rabb'im hiçbirine zeval getirmesin, ayaklarına taş değdirmesin. Rabb'im her daim onları korusun." dedi.

Elazığ Jandarma Komutanlığınca düzenlenen "Şehit Jandarma Uzman Çavuş Yıldıray Dönertaş-53 Operasyonu"nda etkisiz hale getirilen 2 teröristten birinin gri kategoride aranan Ferhat Akgün olduğu belirlenmiş, bölücü terör örgütü mensuplarının 13 Mart 2018'de Görese Dağı Bölgesi'nde sığınak girişine tuzaklanan mayın/el yapımı patlayıcı düzeneğinin infilak ettirilmesi sonucu Jandarma Kıdemli Çavuş Ümmet Ufacık, Jandarma Uzman Çavuş Kadir Çakı, Jandarma Uzman Çavuş Fatih Uysal'ın şehit edilmesi ile aynı operasyonda Jandarma Uzman Çavuş Alper Coşkun ve Silvan Onbaşılar köyü Güvenlik Korucusu Seyithan Bilgiç'in yaralanması olaylarının faili olduğu tespit edilmişti.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English