Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Bilkent Senfoni Orkestrasından "Cumhuriyet Bayramı Konseri"

BSO, 25 Ekim'de Bilkent Odeon'da vereceği konserde Türk Beşleri'nin eserlerini seslendirerek, Başkentteki sanatseverlere bayram coşkusu yaşatacak

Anadolu Ajansı haberine göre;

ANKARA (AA) - Bilkent Senfoni Orkestrası (BSO), 25 Ekim'de vereceği Cumhuriyet Bayramı Konseri'nde Türk Beşleri'nin eserlerini seslendirerek, Ankara'daki sanatseverlere bayram coşkusu yaşatacak.


Bilkent Üniversitesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, cumhuriyetin ilk bestecileri olarak isimlendirilen ve "Türk Beşleri" olarak anılan Cemal Reşit Rey, Ulvi Cemal Erkin, Hasan Ferit Alnar, Ahmed Adnan Saygun ve Necil Kazım Akses hem besteci hem de eğitimci olarak genç Türkiye Cumhuriyeti'nin müzik kurumlarının temellenmesinde başrol oynadı.


Azerbaycanlı şef Elşad Bagirov yönetimindeki konserde, Atatürk'ün bizzat siparişiyle Ahmed Adnan Saygun'un bestelediği, ilk seslendirmesi 1934'te İran Şahı Pehlevi onuruna Ankara'da yapılan Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk operası "Özsoy"un uvertürü yorumlanacak.


Ayrıca, Necil Kazım Akses'in Türkiye Cumhuriyeti'nin 50'nci yılı için bestelediği "Sesleniş" başlıklı yapıtı, Cemal Reşit Rey'in "Türkiye Senfonik Rapsodiler"i, Hasan Ferit Alnar'ın ilk sesli Türk filmi için bestelediği "İstanbul Süiti", Ulvi Cemal Erkin'in "Sinfonietta"sı, Ferit Tüzün'ün "Esintiler"i ve Muammer Sun'un "Cumhuriyet" film müziklerinden bölümler de seslendirilecek.


25 Ekim Pazar günü Bilkent Odeon'da saat 15.00'te başlayacak konserin biletlerine, "https://bilet.bilkent.edu.tr" adresinden ulaşılabilecek.


4000 kişilik yarı açık Bilkent Odeon'un oturma düzeni, yeni tip koronavirüs salgınına karşı alınan tedbirler kapsamında yeniden şekillendirilerek, 1000 kişi kapasiteyle sınırlandırıldı.


- Azerbaycanlı şef, cumhuriyet coşkusu için BSO'yu yönetecek


Şef Elşad Bagirov, müzik eğitimine Azerbaycan Devlet Konservatuvarında keman eğitimi alarak başladı. 1980'de Moskova'daki Bolşoy Tiyatrosuna şef olarak atanan Bagirov, opera, bale ve konserler yönetti.


1986'da Türkiye ile kültürel değişim programı kapsamında Sovyetler Birliği Kültür Bakanlığı, Bagirov'u İstanbul Devlet Opera ve Balesinde görevlendirdi. Türkiye'de bulunduğu sürede Elşad Bagirov, tanınmış koreograflar ve opera prodüktörleriyle pek çok eser yönetti.


Bagirov, Bolşoy Senfoni Orkestrası, St. Petersburg Devlet Filarmoni Orkestrası, Azerbaycan Devlet Orkestrası, Moskova Devlet Senfoni Orkestrasında şeflik yaptı. Elşad Bagirov, Azerbaycan müziğine yaptığı önemli katkılardan dolayı Azerbaycan Cumhuriyeti Seçkin Sanatçısı Ödülü'ne değer görüldü.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English