Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Bilgehaneler ve Lise Medeniyet Akademisi’nde yeni dönem başladı

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından 4, 5, 6, 7 ve 8. sınıf öğrencilerin milli ve manevi değerlerle yetişmesine katkıda bulunmak amacıyla hizmet veren Bilgehaneler ile lise öğrencileri ve yeni mezunlar için ilk kez açılan Lise Medeniyet Akademisi yeni dönem eğitimlerine başladı.

Bilgehaneler ve Lise Medeniyet Akademisi’nde yeni dönem başladı
Konya Büyükşehir Belediyesi bünyesinde hizmet veren Bilgehaneler ile ilk kez açılan Lise Medeniyet Akademisi’nde yeni dönem eğitimleri başladı. Konya merkezde 9, Ilgın, Seydişehir, Kadınhanı, Doğanhisar ve Sarayönü ilçeleriyle birlikte toplam 14 merkezde hizmet veren Bilgehaneler, 4, 5, 6, 7 ve 8. sınıf öğrencilerin milli ve manevi değerlerle yetişmesi için yeni dönemde aynı heyecanla eğitimlere başladı. Ders Destek, Sosyal Faaliyet ve Atölyeler, Milli ve Manevi Eğitimler olarak 3 ana başlıkta hizmet verilen Bilgehanelerde 8. sınıf öğrencilerine yönelik Liselere Giriş Sınavı’na (LGS) hazırlık desteği ile İmam Hatip Hafızlık Ortaokulu’na giriş için hafızlık hazırlık eğitimi veriliyor. 

BÜYÜKŞEHİR’DEN BİR İLK: LİSE MEDENİYET AKADEMİSİ 

Konya Büyükşehir Belediyesi, 9, 10, 11 ve 12. sınıf öğrenciler ile yeni mezun gençlerin katılabildiği Lise Medeniyet Akademisi’ni de yeni dönemde hayata geçirdi. Lise Medeniyet Akademisi, milli ve manevi eğitimler, ders ve sınav destek programları, etkinlikler ve atölyeler olmak üzere dört başlık altında gençlere hizmet verecek. 

MİLLİ VE MANEVİ EĞİTİMLER

Liseli ve yeni mezun gençler; milli ve manevi eğitimler kapsamında; Kuran-ı Kerim, Siyer-i Nebi, ilmihal, Peygamberler Tarihi, akaid gibi derslerden faydalanabilecek. 

DERS VE SINAV DESTEK PROGRAMLARI 

Öğrencilerin okul derslerine destek olması amacıyla planlanan ders destek programları ise; Matematik, Türk Dili ve Edebiyatı, Tarih, Coğrafya, Dil ve Anlatım, Geometri, Fizik, Kimya, Biyoloji Felsefe, Sosyoloji-Psikoloji, Yabancı Dil, Mantık, Bilişim Teknolojileri ve Yazılım eğitimleri, alanında uzman kadrolar tarafından verilecek. Lise Medeniyet Akademisi kapsamında ayrıca liseli gençlerin başka hiçbir yerde bulamayacağı; müzik, bilişim, uzay ve gökbilimi, arkeoloji, dil, teknofest, inovasyon, fotoğrafçılık, drama, görsel sanatlar, model uçak ve kıraat atölye çalışmaları da yapılacak. 

Öğrencilerin akademik başarılarının yanı sıra sosyal ve kültürel becerilerine katkı sağlamak amacıyla; doğa yürüyüşleri, kamplar, binicilik, sinema, tiyatro, yüzme, playstation, tarihi ve kültürel geziler, bilgi ve münazara yarışmaları, futbol, basketbol, voleybol, satranç, masa tenisi turnuvaları düzenlenecek ve aynı zamanda lise medeniyet akademisinde bulunan fitness salonuyla da Konya’daki liseli gençlere hizmet verilecek.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 8
  • 2
  • 3
  • 4
  • 2
  • 3
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English