Bilardo ustaları Mehmet Ali Özbuğday turnuvasında buluştu

Eklenme Tarihi: 21.02.2019 - 12:33

Bilardo Konya İl Temsilciliği; kişiliği, inandığı değerler adına verdiği mücadele ve kısacık hayatına sığdırdığı başarılarla Konya’nın kalbinde büyük yer edinen Mehmet Ali Özbuğday’ı anmak amacıyla ölümünün yıl dönümünde özel bir turnuva gerçekleştirdi. Mehmet Ali Özbuğday’ın kendi adını taşıyan Meram Belediyesi Gençlik Merkezinde gerçekleştirilen turnuvanın şampiyonluğunu genç sporculardan Mustafa Oğuz Ceylan kazandı.

Bilardo ustaları Mehmet Ali Özbuğday turnuvasında buluştu
Kısa hayatına birçok alanda büyük başarılar sığdıran örnek isimlerden biri olan Mehmet Ali Özbuğday adına düzenlenen bilardo turnuvası birbirinden heyecanlı karşılaşmalara sahne oldu. İsminin verildiği Meram Belediyesi  Mehmet Ali Özbuğday Gençlik Merkezinde Bilardo Konya İl Temsilciliği tarafından düzenlenen 3 Bant Bilardo turnuvasında şampiyon Mustafa Oğuz Ceylan oldu.
 
‘ÖZBUĞDAY GİBİ BİR HİZMET ERİNİ UNUTTURMAMA GAYRETİNDEYİZ’
 
Toplam 62 lisanslı  sporcunun katılımıyla gerçekleştirilen turnuvada ikinciği İbrahim Çetin, üçüncülüğü ise Ercan Dağlı kazandı. Oldukça kalabalık bilardoseverin izlediği final karşılaşmasından sonra dereceye giren sporcular için yapılan ödül töreninde konuşan Türkiye Bilardo Federasyonu Konya İl Temsilcisi Erdoğan Avcı, "Vatan, millet ve bayrak sevdalısı olan ve bu davası için çalışırken elim bir trafik kazası sonucu genç yaşta hayatını kaybeden M.Ali Özbuğday'ı rahmetle anıyor ve makamı cennet olsun diyoruz. Elbetteki gençlerimize,  ülkesine hizmet eden davasına sahip çıkan kişileri unutturmamak ve onların örnek hayatlarını gençlerin dimağlarında canlı tutmak bizlerin en önemli görevi. Bu amaçla Mehmet Ali Özbuğday gibi bir hizmet erini unutturmamak amacıyla böyle bir organizasyona imza attık. Bu vesile ile turnuvanın yapılmasına vesile olan başta Meram Belediye Başkanı Fatma Toru’ya, Spor İl Müdürümüz Ömer Ersöz’e ve şube müdürlerimize, görevli personelimize hakemlerimize teşekkür ediyor dereceye giren başta genç kardeşim Mustafa Ceylan olmak üzere turnuvaya katılan tüm sporcularımızı tebrik ediyorum" diye konuştu.  Turnuva sonrasında  konuşan şampiyon  Mustafa Oğuz Ceylan ise, “Bu kupayı hocam Erdoğan Avcı için aldım,  inşaallah 2 Mart ta Antalya da  yapılacak olan Türkiye Gençler 3 Bant bilardo şampiyonasında elimden gelenin en iyisini yapıp  Türkiye ye ismimi duyurmak istiyorum. Emegi geçen başta hocam Erdoğan Avcı olmak üzere herkese teşekkür ederim” dedi.  
 
‘GENÇLERİMİZİ SPOR AŞIĞI, EĞİTİMLİ VE KÜLTÜRLÜ YETİŞMESİNİ HEDEFLEDİK’
 
En büyük değerimizin ve sermayemizin gençliğimiz olduğunu hatırlatan Meram Belediye Başkanı Fatma Toru ise Konya’nın müstesna isimlerinden biri olan merhum Mehmet Ali Özbuğday adına düzenlenen organizasyonun onu anmak ve gençlerin gündeminde tutmak amacıyla atılmış önemli adımlardan biri olduğunu kaydetti. Konya’nın, Özbuğday’ı ömrünün en verimli çağında kaybetmenin hüznünü yaşadığını ifade eden Toru sözlerini şöyle sürdürdü; “Gençlik Merkezimize, Mehmet Ali Özbuğday gibi bir memleket sevdalısının ismini vererek onu, yaptıklarını, düşüncelerini ve yaşantısını gençlerin gündeminde tutmayı hedefledik. Bugüne kadar bu merkezde yapılanlarla bunu büyük ölçüde başarmış olmanın gururunu yaşıyoruz. Biz, halka hizmet için bu davaya baş koyarken, ömrümüzü bu yolda harcamaktan hep şeref duyduk. Ülkemizin bekası için, aile yapımızı koruyarak ve güçlendirerek, gençlerimizi spor aşığı, eğitimli ve kültürlü yetişmesini hedefledik. Bu turnuva bu yolda atılmış önemli adımlardan biri oldu. Bu tip çalışmaların gelenekselleşmesi hatta genişleyerek büyümesi en büyük umudumuzdur” 

Kaynak: