Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Karantinadaki mahallede üst düzey önlemler

Beyşehir’in Esence Mahallesi'nde, koronavirüs şüphesiyle önlem amaçlı giriş ve çıkışların yasaklanması ile Beyşehir Belediyesi mahallenin her noktasında dezenfekte çalışmalarını iki katına çıkardı.

Karantinadaki mahallede üst düzey önlemler
Esence mahallesinin her nokrasında dezenfekte çalışmalarını hızlandıran Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri olası salgına karşı önlemler aldı. Öte yandan mahalleli sokağa çıkarılmazken, İlçe Sağlık Müdürlüğü görevlileri ise mahallede bulunan her evde sağlık taramasına başladı.

Esence Mahallesi'nde, başka kentte yaşayıp, yerleşim yerine dönen kişinin 'Kovid-19' test sonuçları pozitif çıktığı ve bunun üzerine önlem amacıyla jandarma ekipleri, mahalleye gelip giriş ve çıkışları kapattığı bildirildi.

İlçe Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Kendir ise Esence Mahallesinde toplamda 1500 kişinin sağlık taramasından geçirildiğini sonucu pozitif çıkan vatandaş ile temasta bulunan 35 kişinin takibe alındığını belirtti.

İlçe Hıfzısıhha Kurulu kararı ile tüm mahalle karantina altına alındı ve sokağa çıkma yasağı konuldu.

Başkan Adil Bayındır’dan önemli açıklamalar

Esence Mahallesi'nde, koronavirüs şüphesiyle giriş ve çıkışların yasaklanmasının ardından açıklamada bulunan Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır, Devlet millet elele; hem Sağlık Bakanlığımız, hem İçişleri Bakanlığımız, hem de Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminden gelen genelgelere riayet ederek, bugüne kadar Beyşehir’de Korona Virüsü Salgını ile mücadeleyi yerli yerinde yaptıklarını belirtti.

Başkan Bayındır açıklamasında, “Ancak dün ve bugün Beyşehir’imizde meydana gelen 1 tane vaka var. İstanbul’dan şehrimize gelen Esence Mahallemizde bir vatandaşımızda pozitif çıkan bir hadise var. Yine aynı vatandaşın Beyşehir’de de evi var. Onlarla görüşen vatandaşımızda da çıkmaması halinde tedbiren, başta kaymakam bey olmak üzere, belediyemiz kurul üyeleri, hıfzıssıhha kurul üyeleri ile bu yerleri karantinaya alma gereği duyduk. Tabi bu kararı ilçe sağlık müdürlüğü, il sağlık müdürlüğü ile birlikte organize ettiler. Bizde tedbiri erkenden alalım diye bu yerleri karantinaya aldık. Şu an vatandaşımızın paniğe kapılmasını gerektirecek ya da endişe edeceği bir durum yok, sadece vatandaşlarımızı dışarıya çıkarmamaya çalışıyoruz.

Esence mahallemizde bu durum sayı olarak 1 kişidir. Ama onların irtibatta olduğu kişiler açısından, İlçe Sağlık Müdürlüğümüz sağlık ekipleri ile beraber bütün evler taranıyor. Karantinanın temeli bu. Bizde o bölgelerde hijyen yönünden, sağlık yönünden zarar verecek kirliliğin önüne geçmek bakımından gerek temizlik gerekse dezenfekte çalışmalarımızı devam ettiriyoruz.

Tedbirlerimizi İki katına çıkardık!

Başkan Bayındır alınan tedbirlerin iki katına çıkarıldığını vurgulayarak şu açıklamalarda bulundu.

Başkan Bayındır, “Yine bizler halkımız için gece demeden gündüz demeden bütün tedbirleri alıyoruz. Dezenfekte çalışmalarımıza mahallelerimiz de dahil olmak üzere toplumun ortak kullandığı yerlerde devam ediyoruz. Bankalardan, pazar yerlerimiz ve alışveriş merkezlerine kadar hepsinde dezenfekte çalışmalarımızı hijyen kurallarını uygun hale getirilmesi açısından hassasiyetle yapıyoruz. Sürecin en başından beri var olan yetkililerimiz ve kurumlarımız başta kaymakam bey, milli eğitim müdürlüğümüz, emniyet müdürlüğümüz, jandarmamız ve tabi ki en önemli pay sahibi sağlık çalışanlarımız Allah hepsinden razı olsun.

Bu salgın ile mücadelede dikkat edilmesi gereken başlıca husus; özellikle İstanbul, İzmir, Antalya gibi Büyükşehirlerden gelen hemşehrilerimizin sağlık taramalarını yaptırmalarını ve bulundukları yerden de ayrılmamalarını, köye geldim bahçeye giderim bağa giderim akraba hısım kalabalık ortamlı sohbetlerden uzak duralım. Bugünlerde birbirimizi özleyelim ancak bir ömür kaybederek özlemeyelim. Yaşayarak özleyelim, karşıdan sevelim.

Ayrıca yine değinmek istediğim bir diğer konuda şudur ki; Allah’ım devletimize zeval vermesin, Milletimize zarar vermesin. Benim insanım, bizim insanımız; cefakârdır, vefakârdır. Bugünlerde görüyoruz ki her türlü desteği birbirine veriyor. Onları da gözlüyoruz. Devletin genelgeleriyle bizlerde yardım kampanyalarını yapmaya çalışıyoruz. Bu yardım çalışmaları da, kaymakamlığımız nezdinde oluşturulan Vefa Sosyal Destek Grubu tarafından yürütülmektedir.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English