Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Beyşehir’de şehit uzman onbaşı anısına fidan dikimi

Konya’nın Beyşehir ilçesinde, Barış Pınarı Harekatı esnasında şehit düşen asker anısına fidan dikimi gerçekleştirildi.

Beyşehir’de şehit uzman onbaşı anısına fidan dikimi
Tarım ve Orman Bakanlığı’nın Türkiye genelinde “geleceğe nefes” sloganıyla başlattığı 11 milyon ağaç dikme kampanyasına Beyşehir ilçesinde de 60 bin çam fidanıyla destek verildi. 
Beyşehir ilçesinde, TOKİ konutlarının bulunduğu Avşar Mahallesi’ndeki 7 bin metrekarelik boş bir alanda oluşturulan park alanında ise Barış Pınarı Harekatı'nda şehit düşen Konyalı Uzman Onbaşı Yunus Mermer anısına da fidan dikimi gerçekleştirildi.

Fidan dikme etkinliğine ilçede bulunan ilk, orta ve lise gibi farklı okullardan gelen öğrencilerin yanısıra mahalle sakinleri  de katıldı. Etkinlikte, Barış Pınarı Harekatı esnasında şehit düşen Konyalı Piyade Uzman Onbaşı Yunus Mermer’in Konya il merkezinde yaşayan babası Recep Mermer ve diğer aile fertleri de alana gelerek şehit oğullarının anısına çam fidanlarını toprakla buluşturdu. Avşar Mahallesi Muhtarı Yasin Sümbül’ün de eşlik ettiği fidanların toprakla buluşturulması sonrasında şehit asker Mermer için Kur’an-ı Kerim okundu, hep birlikte dualar edildi. Alanda, toplam 2 bin 360 çam fidanının dikimi gerçekleştirildi. Şehit askerin yükseköğrenimini Beyşehir ilçesinde tamamladığı öğrenildi.

Beyşehir’den kampanyaya 60 bin fidan desteği
Bu arada, Beyşehir’de “geleceğe nefes” sloganıyla başlatılan ağaçlandırma seferberliği kapsamında 35 farklı alanda toplam 60 bin fidanın toprakla buluşturulduğu öğrenildi.Beyşehir İlçe Kaymakamı Yusuf Özdemir, Beyşehir Cumhuriyet Başsavcısı M.Arif Turfand, Beyşehir Orman İşletme Müdürü Murat Sezen, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Yasin Kurt, İlçe Emniyet Müdürü Salih Erdem, Gençlik ve Spor Müdürü Emre Yağcıoğlu, kurum amirleri, akademisyenler, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, muhtarlar, öğretmenler, öğrenciler ve vatandaşların katıldığı programda ise Gençlik Merkezi bahçesinde çok sayıda çam fidanı toprakla buluşturuldu. Ardından fidanlara can suyu verildi, hep birlikte dualar edildi. 

Kaymakam Özdemir, burada yaptığı konuşmada, ormanlık alanların ve ağaçlandırma çalışmalarının önemine dikkat çekti. Türkiye’deki orman varlığına işaret eden Kaymakam Özdemir, ormancılık açısından zengin bir ülke olmadıklarının altını çizerek, “İşte devletimiz, büyüklerimiz ne dedi? 11 milyon ağacı bugün dikin’ dedi. Biz de bu kapsamda bu fidanları toprakla buluşturuyoruz. Beyşehir’de inşallah ağaçlandırma çalışmalarına bundan sonra da devam edeceğiz.”dedi. 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English