Son Dakika Haberler

Beyşehir Belediyesi tarafından bu yıl 15’incisi gerçekleştirilen Uluslararası Göl Festivali kapsamında konser veren sanatçı Betül Demir performansıyla beğeni topladı.

Beyşehir’de Betül Demir rüzgarı esti
Beyşehir Gölü kıyısındaki festival meydanında Beyşehirli hayranlarıyla buluşan pop müziğin sevilen ismi Demir, alanda seslendirdiği sevilen şarkılarıyla Beyşehirliler’i adeta coşturdu.

Demir, şarkılarını okurken sahnedeki ekrana yansıyan, düzenlemesini Emirhan Cengiz’in yaptığını belirttiği, hazırlanan son klibini de alanı dolduran hayranlarına izlettirirken, “Bu klibi çekmek için dünyanın bir ucuna gittik gerçekten, dedim ki Beyşehir’i görseydim burada çekerdim kesinlikle. Ama buraya bir klip çekmeye kesinlikle geleceğim.”diye konuştu.

Afrika Akrobasi Grubu’nun nefes kesen gösterisinin ardından sahneye çıkan ve yaklaşık iki saat sahnede kalan Betül Demir’e Başkan Bayındır, konserinin sonunda Beyşehir’in simgesi olan tarihi Taşköprü’yü de yansıtan kendi fotoğrafının yer aldığı özel bir tablo ile plaket takdim etti.



BAŞKAN BAYINDIR’DAN BİRLİK VE BERABERLİK MESAJLARI
Belediye Başkanı Bayındır, “Hemşerilerim, kardeşlerim, gençlerim, toprağımın yüreği güzel insanları hepinizi saygıyla selamlıyorum” sözleriyle başladığı konuşmasında, “Masmavi gölün kenarında, Toros’un böğründe, güzel Beyşehir’imizde bugün gurbetçilerimizi, kardeş şehirlerimiz Derebucak’ımız, Hüyük’ümüz, Seydişehir’imiz, Derbent’imiz, Şarkikaraağacımız, Yenişarbademlimiz, Akseki, Cevizli ve İbradımızdan Konyamızın merkezinden bile buraya kadar gelerek festivalimize katılan herkese teşekkür ediyor, saygıyla selamlıyorum.”dedi.
“Bizler bir bütünüz, bütün oldukça Allah’ın izniyle Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır. Demiş ki Yüce Atatürk, ‘Toroslar’da bir yörük çadırında duman tütüyorsa korkmayın, bu Türkiye Cumhuriyeti yıkılmayacaktır.' diyen Bayındır, “Sanatçımıza benim şehrimin insanıyla konser programı vesilesiyle kurduğu bu güzel köprü ve diyalogdan dolayı da teşekkür ediyorum, çok keyifli oldum. Gecemiz güzel, festivalimiz geleneksel olsun diyorum. Sanatçımızı burada görmekten onur duyduğumu belirterek, izin verirse Beyşehir’in bir fahri hemşerisi ilan etmek istiyorum, iyi ki varsınız, iyi ki buradasınız.”ifadelerini kullandı.



FESTİVALDE KARDEŞ ŞEHİRLER BULUŞMASI
Belediye Başkanı Bayındır, Göl Festivali’ne katılan Beyşehir’in kardeş şehirlerinden olan Trabzon’un Akçaabat İlçesi’nin Belediye Başkan Vekili Serkan Özdemir’i de konser programında sahneye davet ederek günün anısına her iki ilçenin kardeşliğini yansıtan bir tablo hediye etti, plaket verdi, katılımlarından dolayı teşekkür etti.Özdemir de Başkan Bayındır’a Akçabaat’ı yansıtan bir tablo verdi.

Bayındır, “Bizler çevremizdeki ilçelerimizle bölgemizde bir bütünüz. Ama Beyşehir olarak bizim Karadeniz’e benzer bir özelliğimiz de var. İyi ki kardeş olmuş Akçaabat ile Beyşehir. Onlar da bir dağa yaslanır, önünde Karadeniz. Biz de bir dağa yaslanırız, Anamas Dağı. Hani deriz ya, ‘Babam var Anamas Dağı gibi arkamda” diye. Onlar da der ki, ‘Arkamızda yaylalar, önümüzde Karadeniz’, yani benzeriz birbirimize.Bu duygular içinde Serkan Başkanımın burada olmasından dolayı onur duyduğumu ifade etmek istiyorum. Simgelerimiz ve yapılarımız bile bakın birbirine benziyor. Beyşehir, bölgenin dışında Akçaabat ve bir de Norveç’in Drammen şehri ile de kardeş, iki kardeş belediye. Ben şöyle bir söz söylerim; ‘devlette devamlılık esastır’ diye. İşte geldik, işte gidiyoruz, ben bugün olurum, yarın olmam ama daim olacak Beyşehir ve Akçaabat. Drammen de devam etmeliydi. Norveç’in Drammen kenti, bizim kardeş belediyemizdir. Onlarla da yeniden yeni dönemde birlikte köprüler kurmaya devam edeceğiz. Bu sene yetiştiremedik, onlar takvim itibariyle yetişemediler. Ama önümüzdeki yıl Drammen’le beraber biz onlara Mayıs’ta, onlar bize Temmuz’da gelecekler.Akçaabat’ımızla da inşallah bu yakın ilişkilerimiz devam edecek. Bizden önce bu organizasyonu yapan Akçaabat Belediye Başkanımıza ve o günkü belediye başkanımıza teşekkür ediyorum. İyi ki Akçaabat’la kardeşiz.”diye konuştu.
Akçaabat Belediye Başkan Vekili Serkan Özdemir de, Beyşehir’e Akçaabat ilçe halkının selamını getirdiğini belirterek, şöyle konuştu:


“Kardeş şehrimizin çok değerli vatandaşları, köftenin diyarı, horonun başkenti Akçabaat’ımızın kültür, sanat, turizm ve spor şehri ilçemizin kıymetli belediye başkanı Sayın Osman Nuri Ekim ve değerli Akçaabat halkının sizlere selamlarını getirdim. Biliyorsunuz festivaller bulunduğu illerin, ilçelerin tarihini, kültürünü, geçmişini, o günkü sosyal renkliliğini diğer taraflara, yurtdışına, yurtiçine yansıtır. Ben ilk defa Beyşehir’e geldim onur duydum, gurur duydum. Çok misafirperver insanları var. Başkanımız çok ilgililer, kendilerine çok teşekkür ediyorum huzurlarınızda. Biliyorsunuz biz de 29’uncusunu geçen hafta düzenledik, Akçaabat uluslararası müzik ve halk oyunları festivalini gerçekleştirdik, kardeş şehrimizin Belediyesi olan Beyşehir Belediyesini davet ettik. Huzurlarınızda kendilerine teşekkür ediyoruz katılım sağladılar, bizleri onurlandırdılar. 15’inci Beyşehir Göl Festivaline de onlar bizi davet ettiler. Huzurlarınızda belediye başkanımıza, başkan vekilimiz İsmail Usta Bey’e çok teşekkür ediyorum. Bu kardeşliğin bundan sonra da daima devam etmesini temenni ediyoruz. Biz bu noktada elimizden geleni yapmaya gayret edeceğiz.”





Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (1)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • L
    leman
    5 yıl önce

    milletin paralarını böyle çarçur etsinler. siz de matah bir şeymiş gibi haber yapın. kartel medyadan ne farkınız kaldı. betül demir rüzgarı esmişmiş. rüzgarı da eksin olsun haberiniz de.

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English