Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Beyşehir’de 2019 YKS koordinasyon kurulu toplantısı

Beyşehir ilçesinde, 2019 Yükseköğretim Kurumlarına Giriş Sınavı (YKS) Koordinasyon Kurulu Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda, ilçe merkezinde 15-16 Haziran günleri yapılacak olan sınavların kurallara uygun ve güven içerisinde gerçekleşmesini sağlamak amacıyla alınacak tedbirlerle ilgili konular ele alınarak masaya yatırıldı.

Beyşehir’de 2019 YKS koordinasyon kurulu toplantısı
Beyşehir Kaymakamlığı Toplantı Salonu’nda düzenlenen toplantıda konuşan Beyşehir Kaymakamı Yusuf Özdemir, hafta sonu yapılacak YKS nedeniyle alınacak tedbirlerin görüşülmesi ve adayların daha sağlıklı bir ortam içinde sınavlarını yürütebilmesi, varsa eksiklikler ve aksaklıkların giderilmesi yönünde çalışmalar yapabilmek için biraraya geldiklerini söyledi.

Özdemir, ÖSYM sınavlarının yapıldığı merkez ilçeler için bir prestij konusu olduğunu hatırlatarak, “O yüzden, bu çalışmaları titizlikle yürütüyoruz. Çünkü, bu sınavlar ilçemize bin bir güçlükle alınmıştır. Kalıcı olması için elimizden geldiği kadar aksaklıklara fırsat vermememiz gerekiyor.”diye konuştu.

ÖSYM Beyşehir Koordinatörü Prof.Dr.Ali Acar ise, sınav günlerinde adayların sınav yerlerine zamanında ve sağlıklı bir şekilde ulaşabilmesi ve herhangi bir sorun yaşamaması için yoğun bir mesai içerisinde bulunduklarını belirterek, “Bu sınavın ülkemize ve bölgemize özellikle Beyşehir’e hayırlı olmasını diliyorum.”sözlerine yer verdi.Acar, sınava girecek adayları da sınav giriş saatlerine dikkat etmeleri konusunda uyarırken, “Sınavda, saat 10.15’te başlayacak oturumlar için saat 10.00’dan sonra, 15.45’te başlayacak oturumlar için ise 15.30’dan sonra hiçbir aday sınava alınmayacak. Dolayısıyla sınav salonlarının kapıları, sınava 15 dakika kalınca kapanacak ve geç kalan adaylar içeriye alınmayacak. Bu kural gereği, adayların sınav salonlarına zamanında gelmeleri de önem teşkil ediyor.”hatırlatmasında bulundu.

Beyşehir Belediye Başkanı Adil Bayındır ise, Beyşehir ilçesinin sınav merkezi olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Ben öncelikle kaymakamımıza, üniversitemizin değerli yetkililerine Beyşehir’imizde böyle bir sınavı yaptıkları, benim toprağımın, çocuklarımın yoldan kurtulması açısından daha kontrollü sınava hazırlanmaları, daha fazla yorulmaması açısından dinlenerek sınava girmeleri açısından gösterdiği bu çabaya minnettarım ve teşekkür ediyorum.”dedi. Bayındır, “Biz el birliği içerisinde yarın çocuklarımızın dikkatini dağıtacak her türlü gürültüden, her türlü rahatsızlıktan uzak tutmak, çocuklarımızı sınava rahatlıkla götürmek için zaten kardeşlerimiz de orada bekliyor. Onlara da görevler düşüyor. El birlik biz önce çocuklarımızın geleceği diye yaşıyorsak eğer, ki böyleyiz. Sizi tebrik ediyorum, hocamı tebrik ediyorum, kurul üyelerine teşekkür ediyorum. Bizler bu toprağın çocuklarına yarını iyi hazırlamak zorundayız. Üniversitemiz şu an Türkiye’de bir benzeri olmayacak kadar değeri, kot ve rakım yönünden, göle hakimiyeti yönünden, Toroslar’a bakış açısı yönünden,göle bakış açısı yönünden minfer bir yerde ve bu benzeri olmayan bir güzellikte. Vardır mutlaka bu yönde üniversitelerimizin iyi olanları. Ama ben inanıyorum ki önümüzdeki günler burada müstakil üniversiteye gideceğimiz inancı ile biz doğru bir yer tespit ettiğimiz için de gurur duyuyorum, onur duyuyorum.Hafta sonu ilçemizde ve ülkemiz genelinde yapılacak sınavlara katılacak tüm adaylarımıza başarılar diliyorum.”diye konuştu.

Kurulda, hafta sonu yapılacak sınavlarda adayların motivasyonunu bozarak olumsuz etkileyebilecek ses ve gürültü kirliliğinin yaşanmaması için özellikle sınav merkezi olan okulların yakınlarında gerekli tedbirlerin alınması da karara bağlandı. Ayrıca sınav nedeniyle Beyşehir Pazarcılar Derneği de Cumartesi günü Esentepe Mahallesi’ndeki semt pazarının sınav merkezi okulların yakınında olması nedeniyle gürültü kirliliğinin yaşanmaması için daha önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da kurulmaması yönünde karar alındığını duyurdu. 

Beyşehir’de, üniversite sınavları ilk kez 2017 yılında yapılmıştı. Bu yıl gerçekleştirilecek YKS’de 15 Haziran’daki temel yeterlilik sınavına Beyşehir’deki sınav merkezi olan 10 okulda 2 bin 588, 16 Haziran’da 8 sınav merkezi okulda yapılacak alan yeterlilik sınavına 2 bin 113, aynı gün öğleden sonra yapılacak olan yabancı dil sınavına ise 3 okulda toplam 117 aday olmak üzere genel toplamda 4 bin 818 adayın katılacağı bildirildi.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English