Son Dakika Haberler

Vodafone Park çevresinde gerçekleştirilen ve 40'ı emniyet mensubu 47 kişinin şehit olduğu, 243 kişinin de yaralandığı saldırıya ilişkin 27 sanığın yargılanmasına devam ediliyor -Tutuklu sanık Gülşen Bahadır: "Ben PKK üyesiyim"

Anadolu Ajansı haberine göre;
İSTANBUL (AA) - Terör örgütü PKK tarafından Vodafone Park yanında gerçekleştirilen ve 40'ı emniyet mensubu 47 kişinin şehit olduğu, 243 kişinin de yaralandığı terör saldırısına ilişkin 24'ü tutuklu 27 sanığın yargılanması sürüyor.

İstanbul 29. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri Ceza İnfaz Kurumu Yerleşkesi karşısındaki binada yapılan duruşmaya, 23 tutuklu sanık ve avukatları katıldı. Bazı müştekiler ve avukatları da duruşmada hazır bulundu.

Mahkeme heyeti başkanı, tutuklu sanık Zozan Kutum'un, dün örgütsel savunma yaptığı için savunmasına ara verildiğini hatırlatarak, "Biz kimseye bir terör örgütünün propagandası yapması için söz vermiyoruz. Dün Zozan Kutum uyarmamıza rağmen PKK silahlı terör örgütü propagandası yaptı. Kutum'a artık söz vermeyeceğiz. Diğer sanıklarla devam edeceğiz. Biz örgüt propagandası yapılmasını istemiyoruz." dedi.

Tutuklu sanık Gülşen Bahadır mütalaaya karşı savunmasını yazılı olarak mahkeme heyetine sundu. "Bu son savunmam değildir." diyen Bahadır, Kürtçe tercüman eşliğinde "Ben PKK üyesiyim. PKK bir terör örgütü değildir. Burada hiç kimsenin hakaret etme hakkı yoktur." ifadelerini kullandı.

Duruşma, sanıkların mütalaaya karşı savunmalarının alınmasıyla sürüyor.

- Mütalaadan

Cumhuriyet savcısının 20 Şubat 2019'daki duruşmada açıkladığı 63 sayfalık mütalaada, 10 Aralık 2016'da saat 19.00 sıralarında Beşiktaş'taki Vodafone Park'ta oynanan ve 20.45 sıralarında biten Beşiktaş-Bursaspor maçındaki taraftarların saat 22.10 sıralarında stadyumdan dağıldıkları belirtilerek, akabinde stadyumun arka kısmında, "eski Beleştepe" tabir edilen noktada TOMA aracının yanında, yaklaşık 40-45 kişilik taraftar grubunun güvenliğini sağlayan Çevik Kuvvet polislerinin beklediği, saat 22.29 sıralarında yolda seyir halindeki bomba yüklü otomobilin patlatıldığı belirtildi.

Patlama sonucunda grup halinde bekleyen 39 emniyet mensubu ile oradan geçen araçlardaki 7 sivil olmak üzere toplam 46 kişinin şehit olduğu ve 208 polis memuru ile 35 sivilin yaralandığı vurgulanan mütalaada, terör örgütünün internet sitesinde 11 Aralık 2016'da yapılan açıklamayla bu saldırının sahiplenildiği kaydedildi.

- ''Olayın asıl faili 5 sanık''

Savcılığın mütalaasında, sanıklar Tufan Beyhan, Mehmet Emin Töre, Zozan Kutum, Gülşen Bahadır ve Eren İlhan'ın bombalı saldırı olayının asli faili konumunda oldukları değerlendirmesinde bulunuldu.

Mütalaada, 26 sanık için "devletin birliğini ve bütünlüğünü bozmak" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edilirken, bu sanıklar arasından Tufan Beyhan, Mehmet Emin Töre, Zozan Kutum, Gülşen Bahadır ve Eren İlhan'ın hayatını kaybeden 39'u emniyet mensubu 46 kişiyi "tasarlayarak bombalama suretiyle öldürme", "tasarlayarak bombalama suretiyle ve kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle öldürme" suçlarından ayrı ayrı 46 kez ağırlaştırılmış müebbet hapsi istendi.

Sanıklar Tufan Beyhan, Mehmet Emin Töre, Zozan Kutum, Gülşen Bahadır ve Eren İlhan'ın mütalaada toplam kırk yedişer kez ağırlaştırılmış müebbet hapsi istenmiş oldu.

Savcı, Tufan Beyhan, Mehmet Emin Töre, Zozan Kutum, Gülşen Bahadır ve Eren İlhan'ın hayatını kaybeden 39'u emniyet mensubu 46 kişiyi "tasarlayarak bombalama suretiyle öldürme", tasarlayarak bombalama suretiyle ve kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle öldürme" suçlarından ayrı ayrı 46 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmasını talep etti.

Mütalaada, bu 5 sanığın "tasarlayarak bombalama suretiyle adam öldürmeye teşebbüs", "patlayıcı madde kullanarak kamu malına zarar verme", "patlayıcı madde kullanmak suretiyle özel şahsa ait mala zarar verme" suçlarından 4 bin 819 yıldan 8 bin 358 yıla kadar hapsi istendi.

- 21 sanık yardım eden konumunda

Savcılık, 21 sanığın bu eyleme yardım ettiğini vurgulayarak, bu sanıklar hakkında ''tasarlayarak bombalama suretiyle adam öldürmeye yardım etme", "tasarlayarak bombalama suretiyle adam öldürmeye teşebbüse yardım etme", "tasarlayarak bombalama suretiyle ve kişinin yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle öldürmeye teşebbüse yardım etme", "patlayıcı madde kullanarak kamu malına zarar vermeye yardım etme", "patlayıcı madde kullanmak suretiyle özel şahsa ait mala zarar vermeye yardım etme" suçlarından 3 bin 828 yıldan 5 bin 317 yıla kadar hapis cezası talep etti.

Mütalaada, ''silahlı terör örgütüne üye olmak'' suçundan toplam 26 sanığın ayrıca 7 yıl altışar aydan on beşer yıla kadar hapis cezasına çarptırılması da istendi.

Mütalaada, ayrıca 13 sanığa "tehlikeli madde bulundurmak" suçundan üçer yıldan sekizer yıla kadar hapis cezası verilmesi istenirken, tutuksuz sanık Hamit Değirmeci'nin üzerine atılı suç vasfının değiştirilmesi ihtimali, sanık Ayhan Suni'nin ise firari olması nedeniyle dosyalarının ayrılmasını ve tüm tutuklu sanıkların bu hallerinin devamı talep edildi.




Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English