Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

"Belki ilk defa beyaz tenli Müslüman gördüler"

TDV gönüllüleri, Kurban Bayramı dolayısıyla Tanzanya'da 28 bin hisseyi ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı Tanzanya Kurban Koordinatörü Selman Aktaş: "Bir bölgeye gönderdiğimiz arkadaşımız 300 büyükbaş kurbanın kesilmesine nezaret etti. Düşünebiliyor musunuz Afrika'nın ortasında bir köy, köyde tek bir beyaz adam, göğsünde Türk bayrağı olan yeleğiyle kesimleri gerçekleştirdi. Bayrağımızla yaptığımız hayırla iftihar ediyoruz çünkü o köy de belki ilk defa beyaz tenli Müslüman gördü"

Anadolu Ajansı haberine göre;
DARÜSSELAM (AA) - Türkiye Diyanet Vakfınca (TDV), Kurban Bayramı dolayısıyla vekaletle kesim organizasyonu kapsamında Tanzanya'da 28 bin hisse ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı.

Rap sanatçısı Resul Aydemir'in de içinde bulunduğu TDV gönüllüleri ve vakıf yetkilileri, Türkiye'den bir gün sonra Kurban Bayramı'nı kutlayan Tanzanya'da 21 bölgede kurban kesimini ve dağıtımını tamamlandı.

TDV Tanzanya Kurban Koordinatörü Selman Aktaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, vakfın Tanzanya'da Zanzibar ve Darüsselam başta olmak üzere 21 bölgedeki organizasyonları tamamladığını söyledi.

Gönüllü ekiplerin, profesyonel çalışanların ve yerli halkın desteğiyle kesimlerin sonuna geldiklerini belirten Aktaş, 2019 vekaletle kesim organizasyonu kapsamında 21 bin 700 olarak planlanan hisselerin 28 bin olarak gerçekleştiğini aktardı.

Aktaş, 21 bölgede dağıtım yapıldığını ve kurban etlerinin ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldığını kaydetti.

Sahadaki gözlemlerini de anlatan Selman Aktaş, şunları söyledi:

"Bir bölgeye gönderdiğimiz arkadaşımız 300 büyükbaş kurbanın kesilmesine nezaret etti. Düşünebiliyor musunuz Afrika'nın ortasında bir köy, köyde tek bir beyaz adam, göğsünde Türk bayrağı olan yeleğiyle kesimleri gerçekleştirdi. Bayrağımızla yaptığımız hayırla iftihar ediyoruz çünkü o köy de belki ilk defa beyaz tenli Müslüman gördü. Onların açısından durumu idrak edebiliyor musunuz?"

Gönüllülerin kendilerine emanet edilen kurbanları ihtiyaç sahiplerine ulaştırmanın mesuliyetiyle hareket ettiklerini aktaran Aktaş, "Gönüllülerimiz arasında 21 yaşında öğrenci olan genç arkadaşlarımız da vardı, meslek hayatının sonuna gelmiş 62 yaşında gayret timsali ağabeylerimiz de vardı. Sadece kurban değil sahadaki izlenimleri de onları çok etkiledi. Kıta aşıp buradaki Müslüman kardeşleriyle buluşmak onlarla hemhal olmak hepimiz için bir tecrübe. Ümmet olmanın, kardeş olmanın bereketini, ne büyük bir imkan olduğunu Afrika'nın en ücra bölgesinde kılcal damarlarında da gördük. Allah hayırseverlerden razı olsun. Hayırlarını kabul etsin." şeklinde konuştu.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English