Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Bedirhan bebeğin adının yaşatıldığı üs bölgesinde teröristlere geçit verilmiyor

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde PKK'lı teröristlerin yola tuzakladığı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu annesiyle şehit düşen Bedirhan bebeğin isminin yaşatıldığı üs bölgesinde güvenlik güçleri dosta güven, düşmana korku salıyor.

Bedirhan bebeğin adının yaşatıldığı üs bölgesinde teröristlere geçit verilmiyor
Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, 2 yıl önce terör örgütü PKK mensuplarının yola tuzakladığı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu annesi Nurcan Karakaya ile şehit düşen 10 aylık Bedirhan Mustafa'nın adının yaşatıldığı üs bölgesinde fedakarca görev yapan güvenlik güçleri, teröristlere geçit vermiyor.

Yüksekova'da 31 Temmuz 2018'de Kalana Üs Bölgesi'nde görevli Jandarma Astsubay Çavuş Serkan Karakaya'yı ziyaret eden ve dönüş yolunda, PKK'lı teröristlerce düzenlenen saldırıda annesiyle şehit olan 10 aylık Bedirhan Mustafa Karakaya'nın adının verildiği "Şehit Bebek M. Bedirhan Üs Bölgesi"nde görevli güvenlik güçleri, dosta güven, düşmana korku salıyor.

Şehit bebeğin babasının daha önce görev yaptığı 2 bin 608 rakımlı üs bölgesinde de PKK'ya karşı başarılı operasyonlar düzenleyen jandarma, özel harekat polisi ve güvenlik korucuları, yerli ve milli silahlarla tam donanımlı ekipmanların desteğiyle 7 gün 24 saat nöbet tutarak teröristlere göz açtırmıyor.

Teröristlerin faaliyetlerinin engellenmesi amacıyla sınır bölgelerindeki yüksek rakımlı tepelere yapılan üs bölgelerinde, geçiş güzergahlarını kontrol altında tutan güvenlik güçleri, düzenledikleri operasyonlarla huzur ve güven ortamını bozmak için masum insanları hedef alan terör örgütüne ağır kayıplar verdiriyor.
Şehit bebek ile annesinin kanı yerde kalmadı
Yüksekova kırsalında 30 Haziran 2020'de jandarma komando timlerince düzenlenen operasyonda, 10 aylık bebek ile annesinin şehit edilmesi olayının faillerinden olan ve Terörden Arananlar Listesi'nde "gri" kategoride yer alan sözde Mirgezer grubu sorumlusu "Partizan" kod adlı Adil Akyürek etkisiz hale getirildi.

İl Jandarma Komutanlığı görevlilerince, 11 Mayıs 2019'da Yüksekova'da düzenlenen operasyonda da olayın faillerinden "Azat" kod adlı terörist Metin Daşdemir ve "Serhildan Gever" kod adlı Yavuz Bozkurt yakalandı.

Jandarmanın çalışmaları sonucu, saldırıyı gerçekleştirdiği parmak izinden tespit edilen terörist Evin Sevim ise Diyarbakır'da gözaltına alındı.
"Terörle mücadelemiz devam edecek"
Vali ve Belediye Başkan Vekili İdris Akbıyık,  şehit bebek Bedirhan Mustafa'nın ismini Kalana Üs Bölgesi'ne verdiklerini anımsattı.

Kentte hem sınır bölgeleri hem de kent merkezlerinde terörle mücadelenin etkin ve başarılı şekilde sürdüğünü belirten Akbıyık, şöyle konuştu:

"Bizim için 31 Temmuz'un başka bir anlamı da var. 31 Temmuz Bedirhan bebek ve annesinin şehit edilişinin yıl dönümü. Onlara Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyorum. Saldırıya katılan teröristlerin hepsi cezalarını buldu. Olayın failleri olan teröristlerden bazıları tutuklandı, bazıları etkisiz hale getirildi. İnşallah bundan sonra şehidimiz olmaz. Son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak, asker, polis ve jandarma olarak terörle mücadelemiz devam edecek."

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 2
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 1
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English