Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Bayramı 2 bin 700 rakımda kayak yaparak kutladılar

Kış mevsiminin en uzun yaşandığı Kars'ın Sarıkamış ilçesinde, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında, Cıbıltepe Kayak Merkezi'nde kayak yapıldı

Anadolu Ajansı haberine göre;
KARS (AA) - Türkiye'nin en uzun kış mevsiminin yaşandığı Kars'ın Sarıkamış ilçesinde, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında, Cıbıltepe Kayak Merkezi'nde kayak organizasyonu düzenlendi.

Sarıkamış Gençlik Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde çalışan personel ve antrenörler ile bir grup genç, 2 bin 700 rakımlı Cıbıltepe Kayak Merkezi'nin 3 nolu pistinin zirvesine yürüyerek çıktı.

Kayak ve snowboard takımlarını giyen ekip, kar kalınlığının yaklaşık 30 santimetre olduğu pistte, Atatürk posteri ve Türk bayraklarıyla kayak gösterisi yaptı.

Sarıkamış Gençlik ve Spor İlçe Müdür Vekili İbrahim Demirci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 19 Mayıs Gençlik Haftası kapsamında bir dizi etkinlik yaptıklarını söyledi.

Demirci, Türkiye'de en uzun kış mevsiminin yaşandığı Sarıkamış'ta, 19 Mayıs'ı farklı anmak istediklerini belirterek, "Biz Sarıkamış Gençlik ve Spor Müdürlüğü bünyesinde kayak antrenör ve öğretmenleri ile personelimizle birlikte Gençlik Haftası münasebetiyle Atatürk'ü andık. Sarıkamış doğa harikası bir yer, bugün 19 Mayıs ve biz kayak yapabiliyoruz." diye konuştu.

Kayak antrenörü Tarkan Usta da Sarıkamış'ta kayak merkezinin zirvesinde güzel bir etkinlik yaptıklarını ifade ederek, "19 Mayıs'a anlam katmak, farkındalık yaratmak adına Türkiye'nin pek çok yerinde insanlar denize girerken bizler burada 2 bin 700 rakımda, karlar üzerinde 19 Mayıs'ı anmanın mutluluğunu yaşıyoruz." dedi.

Antrenör Kürşad Üstündağ ise "Şu anda Türkiye'nin her yerinde Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü anma programları yapılıyor. Biz de kayak merkezinde, kar üzerinde böyle bir organizasyon yaptık çok mutluyuz." ifadelerini kullandı.

Bu arada snowboard tutkunları da pistin diğer yanında kar ile rampa yaptı, ardından atlama yaparak karın keyfini yaşadı. Hava ısısının 20 derecenin üzerine çıkmasıyla sporcular, üzerlerindeki kıyafetleri çıkararak şort ile snowboard yaptı.

Gençlerden Menderes Akın, "19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nda bu güzel günde farklılık yaratmak için Sarıkamış'ın güzelliğini, şu anda kayak yapıldığını göstermek istedik. Ülkemizin birçok yerinde yaz turizmi başlamışken biz şu an kayak, snowboard yapıyoruz. Hava sıcaklığı bazen çok aşırı oldu. Biz de üzerimizdeki kıyafetleri çıkarmak zorunda kaldık." diye konuştu.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English