Basketbolda maçın ardından

Eklenme Tarihi: 17.06.2014 - 02:35

Galatasaray Liv Hospital Başantrenörü Ataman: "Fenerbahçe Arena'da can güvenliğim yok. Can güvenliğimin olmadığı yerde işimi yapmak istemiyorum" " Bana yapılanlar Obradovic'e yapılmış olsaydı, Avrupa ayağa kalkardı" Fenerbahçe Ülker Başantrenörü Obradovic: "Galatasaray Liv Hospital'ı tebrik etmek istiyorum. Bu akşam bizden daha iyi oynadılar ve maçı kazandılar" "Şampiyonluk maçının kendi sahamızda oynanması, bizim için de bir avantaj. Bütün Avrupa'nın konuşacağı bir final olacak. Herkes adı

İSTANBUL (AA) - Galatasaray Liv Hospital Başantrenörü Ergin Ataman, "Fenerbahçe Arena'da can güvenliğim yok. Can güvenliğimin olmadığı yerde işimi yapmak istemiyorum" dedi. 

Sarı-kırmızılı takımın serinin 6. maçında Fenerbahçe Ülker'i 85-77 yendiği maçın ardından GS TV'ye açıklamalarda bulunan tecrübeli başantrenör, 3 haftadır üzerine oynandığını iddia etti.

"Fenerbahçe Arena'da can güvenliğim yok. Can güvenliğimin olmadığı yerde işimi yapmak istemiyorum" diyen Ataman, basketbol antrenörü olarak oyuncularıyla beraber sahada ellerinden geleni yaptıklarını anlattı.

Ataman, şöyle devam etti:

"Çok yıpratıldım. Can güvenliğim yok. Oyuncularım da bu düşüncede. Biz basketbol oynamak istiyoruz. Can güvenliği istiyoruz. Burada da ciddi seyirci baskısı vardı. Bana yapılanlar Obradovic'e yapılmış olsaydı, Avrupa ayağa kalkardı. Biz Türküz, birbirimizi baltalamak için varız. Şartlar normal olmazsa, can güvenliği olmazsa bilemiyorum nasıl olacak." 

Ergin Ataman, basın toplantısında yaptığı açıklamada ise "Maçın birinci ve son periyodunda, üstünlük kurduk. Özellikle son çeyrekte, çok iyi savunma yaptık. Bu bölümde, 12-13 sayılık fark yakaladık. Sonuçta da maçı kazandık. Takımımı kutluyorum" ifadelerini kullandı. 

Sarı-kırmızılı basketbolcu Furkan Aldemir de sezon boyunca şampiyonluk için mücadele ettiklerini anlatarak, "Verdiğimiz emeğin karşılığını almak istiyoruz. Saha avantajı onlarda ama kendimizi iyi biliyoruz. Orada yaptığımız hataları inceledik. O maça çok daha farklı çıkıp, Galatasaray'ın gücünü göstererek, kupayı alacağız" diye konuştu. 

 

- Obradovic: "Galatasaray Liv Hospital, bizden daha iyi oynadı"

 

Fenerbahçe Ülker Başantrenörü Zeljko Obradovic ise yaptığı maç değerlendirmesinde, "Galatasaray Liv Hospital'ı tebrik etmek istiyorum. Bu akşam bizden daha iyi oynadılar ve maçı kazandılar" dedi.

Karşılaşmaya kötü ve yavaş bir oyunla başladıklarını anlatan Obradovic, şunları kaydetti:

"İlk çeyrekte Galatasaray, 10 sayı öne geçti. Bu farkı kapatmak için çok fazla enerji harcadık. Bunun çözümünü bulduk ve son periyoda 2 sayı önde başladık. Oyuncu seçimlerinde ve rotasyonda, sorun yaşadık. Birçok şut kaçırdık. Sonunda çözümü bulduk ama biraz geç kalmıştık. Önümüzde bir maç daha var ve kendi sahamızda oynayacağız. Oyuncularım evimizde daha rahat oynuyor. Şampiyonluk maçının kendi sahamızda oynanması, bizim için de bir avantaj. Taraftarları bize destek için çağırıyorum ve Galatasaray takımının her üyesine saygılı davranmaya davet ediyorum. Bütün Avrupa'nın konuşacağı bir final olacak. Herkes adına bugünkü gibi saygı çerçevesinde bir ortam bekliyoruz." 

Sarı-lacivertli basketbolcu Oğuz Savaş ise kazanmaları durumunda şampiyon olacakları bir maça çıktıklarını hatırlatarak, "Çok kötü oynadık ama maçı kazanmaya getirdiğimiz noktalar oldu. Oralarda gerekeni yapamadık. Kendi evimizde oynayacağımız bir maç var. O müsabakayı kazanarak, şampiyon olmak istiyoruz" şeklinde konuştu. 


Kaynak: