Basketbolda maçın ardından

Eklenme Tarihi: 06.06.2014 - 03:22

Fenerbahçe Ülker Başantrenönür Obradovic: "İlk maçı 19 sayı farkla kazanmıştık, bugün ise 1 sayı farkla kazandık. Önemli olan sayılar değil, kazanmaktır" Galatasaray Liv Hospital Başantrenörü Ataman: "Hakemler, bitime 10 saniye kalan McCalebb'ın Markoishvili'ye yaptığı faulü veremeyerek, bu akşam galibiyetimizi çaldılar " "Seride belki 2-0 gerideyiz ama şampiyonun Galatasaray Liv Hospital olacağını herkese göstereceğiz"

İSTANBUL (AA) - Beko Basketbol Ligi play-off final serisi ikinci maçında Galatasaray Liv Hostipal'ı 74-73 yenerek 2-0 öne geçen Fenerbahçe Ülker'in başantrenörü Zeljko Obradovic, zorlu bir karşılaşmayı galip tamamladıklarını söyledi.

Müsabakanın ardından düzenlenen basın toplantısında, ilk maçın ardından her karşılaşmanın farklı bir havada geçeceğini söylediğini aktaran Zeljko Obradovic, "Bugün de öyle oldu. İlk maçı 19 sayı farkla kazanmıştık, bugün ise 1 sayı farkla kazandık. Önemli olan sayılar değil, kazanmaktır" dedi. 

Galatasaray Liv Hospital'ın maça çok agresif başladığını ve sahada her şeyini otaya koyduğunu aktaran Sırp teknik adam, "İlk çeyreğin sonunda rakip 18 sayı atmıştı ve bizim ise 2 faulümüz vardı. Hiç savunma yoktu. Sadece rakibimizin sayı atmasını izlemiş olduk. Bizim için baştan sona zor bir mücadele oldu. Bitime 6 dakika kala, 6 sayı öndelerdi. Bir şekilde toparlandık ve kazanmayı başardık" diye konuştu.

Seride sonraki 2 maçın Abdi İpekçi Spor Salonu'nda oynanacağını hatırlatan Obradovic, kendilerini zor bir atmosferin beklediğini bildiklerini vurguladı. 

Fenerbahçe Ülkerli oyuncu Luka Zoric ise çok zor bir maçı geride bıraktıklarını ve seride 2-0 öne geçtiklerini belirterek, "Saha avantajımızı kullandık. Şimdi bu maçı unutup, Abdi İpekçi'deki karşılaşmayı düşünmemiz gerekiyor" değerlendirmesinde bulundu. 

 

- Galatasaray Liv Hospital cephesi

 

Galatasaray Liv Hospital Başantrenörü Ergin Ataman, sahadaki hakem üçlüsünün maç boyunca iyi bir yönetim göstermesine rağmen, baskılara dayanamadığını ve galibiyetlerine engel olduğunu söyledi. 

Hakemlerin, her pozisyonda Fenerbahçe Ülkerli oyuncuların ve teknik heyetin uyguladığı baskıya son 10 saniyeye kadar dayandığını kaydeden Ataman, "Hakemler, bitime 10 saniye kalan McCalebb'ın Markoishvili'ye yaptığı faulü veremeyerek, bu akşam galibiyetimizi çaldılar. Pozisyonu tekrar izledim ve yüzde 100 faul. Tüm maç boyunca direndiler ama 8 sayı öne geçmemizin ardından gelen baskıyla, galibiyeti Galatasaray Liv Hospital'ın elinden aldılar, Fenerbahçe Ülker'e hediye ettiler" dedi. 

İlk maça oranla çok daha iyi bir oyun sergilediklerinin altını çizen tecrübeli teknik adam, şöyle devam etti:

"Böyle bir ortamda oynanacak en iyi basketbolu oynadık. Geçen maçtaki gibi rakibimizi hücuma çıkarmadık. Zayıf yönlerini iyi değerlendirdik. Birkaç dakika dışında maçın kontrolünü hep elimizde tuttuk. Kaybetmemize rağmen, Fenerbahçe Ülker'den daha iyi takım olduğumuzu gösterdik. Seride belki 2-0 gerideyiz ama şampiyonun Galatasaray Liv Hospital olacağını herkese göstereceğiz. Şimdi kendi evimize gidiyoruz. Seride Fenerbahçe Ülker'i geride bırakıp, şampiyon olacağız. Sahadaki görüntü ortada. İlk maçta kötü oynamıştık ama bu akşam daha iyi takım olduğumuzu gösterdik. Maç elimizden çalındı. Takımıma güveniyorum. Abdi İpekçi'de oynanacak maçlarda seriyi 2-2 yapıp, burada dirayetli bir hakem üçlüsüyle oynayıp, mutlaka şampiyon olacağımız düşünüyorum."

Sarı-kırmızılı oyuncu Sinan Güler de maçta üstün tarafın kendileri olduğunu anlatarak, "Fenerbahçe Ülker'i böyle bir atmosferde yenmek istiyorsak, 40 dakika boyunca istikrarlı şekilde iyi oynamak zorundaydık. Bence bu maçı sonuna kadar hak ettik. Belki atmosferin etkisine hakemlerin de girmesiyle böyle bir sonuçla karşılaştık. Seride durum sadece 2-0 oldu. Şimdi sahamızda 2 maç oynayacağız ve taraftarımızın desteğiyle yeniden buraya geleceğiz" şeklinde konuştu. 


Kaynak:

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün
  • Kalp

Yorumlar

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”