Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Başkentteki hayvan pazarlarında kurbanlıklar alıcılarını bekliyor

Besicilerle kurbanlık almak isteyenler arasında sıkı pazarlıklar yaşanıyor Besici Süleyman Aslan: "Pazarda kurulan 200 çadırın sayısı 87'ye düştü. Önce gelen kurbanlığını alır. Son güne kurbanlık kalmaz"

Anadolu Ajansı haberine göre;

ANKARA (AA) - Kurban Bayramı öncesinde Ankara'da kurulan hayvan pazarları, bütçelerine uygun kurbanlık almak isteyenlerle satıcılar arasındaki pazarlıklara sahne oluyor.


Kars, Erzurum, Ağrı, Muş, Ardahan, Erzincan, Çorum, Yozgat, Tokat, Çankırı ve Amasya gibi illerden başkente gelen besiciler, büyükbaş ve küçükbaş hayvanlarını pazarda satışa çıkardı.


Sincan'daki Çimşit Hayvan Pazarı'nda, alıcılar ile satıcılar arasında sıkı pazarlıklar yaşanıyor.


Kars'ın Sarıkamış ilçesinden gelen besici Erol Aras, bu yıl satışlarının iyi olduğunu, çadırındaki kurbanlıklarından geriye 5 hayvanının kaldığını söyledi.


Maliyetlerin yüksek olması nedeniyle fiyatların geçen yıla göre bir miktar arttığını belirten Aras, büyükbaş kurbanlıkları 23 bin lira ile 45 bin lira arasında sattıklarını ifade etti.


- "Kurbanlık alımını son güne bırakmayın"


Aras, kurbanlık alımının son güne bırakılmaması tavsiyesinde bulunarak, "Fiyatlar düşecek diye bir şey yok." dedi.


Kurban alırken dikkat edilmesi gerekenlere ilişkin Aras, "Kurbanın dişinin çıkıp çıkmadığına dikkat edilsin. Dişi çıkmayan hayvan kurban olmaz. Hayvanlarda yara, bere olmayacak. Özellikle gözlerine, ayaklarına, tırnaklarına baksınlar. Müşterilerimiz dikkat etsin." ifadelerini kullandı.


Yozgat'ın Kadışehri ilçesinde besicilik yapan Süleyman Aslan da 4 gün önce getirdiği 29 kurbanlıktan 10'unu sattığını belirterek, "Geçen yıllara göre pazarda kurulan 200 çadırın sayısı 87'ye düştü. Önce gelen kurbanlığını alır. Kurban Bayramı'na yaklaşık 17 gün daha var. Son güne kurbanlık kalmaz." dedi.


Tokat'tan besici Yasin Kılıç ise 4 gün önce 33 hayvanla Ankara'ya geldiğini geriye 15 hayvanının kaldığını ifade ederek, kurban satışlarından memnun olduklarını dile getirdi.


Kars'ın Çolaklı Köyü'nden bir hafta önce gelen Fevzi Aras da Ankara'ya 9 senedir kurbanlık getirdiğini belirterek, bu sene yaklaşık 800 kilo gelen kurbanlıkların 45 bin liraya kadar satıldığını söyledi.


Fiyatların düşmeyeceğini ifade eden Aras, "Kurbanlık alımlarını son güne bırakmayın." tavsiyesinde bulundu.


Kurbanlık almaya annesi Akkız Şener ile gelen Kadir Şener de geçen yıla göre fiyatların bir miktar yüksek olduğunu söyledi.


Akkız Şener, bazı satıcıların kurbanlıkları uygun fiyatla verdiklerini ifade ederek, "Komşumuz ile keseceğiz. Uygun verenlerin birinden alacağız." dedi.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English