Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Başkan Tutal’dan Mevlid Kandili mesajı

Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Kainatın Efendisi Resulullah (S.A.V.) ’in doğum günü olan Mevlid Kandili nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Başkan Tutal’dan Mevlid Kandili mesajı
Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal'ın mesajı şu şekilde:  "Âlemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimizin (s.a.v.) dünyayı şereflendirdiği bu mübarek gecede onun rahmet, merhamet ve adalete dayalı kuşatıcılığının yalnızca İslam  ümmetini değil bütün insanlığı kapsadığını bir kez daha hatırlıyoruz. İnsanların en hayırlısı Hz. Peygamber binlerce yıllık geçmişe uzanan insanlık tarihi boyunca gelen peygamberler silsilesinin sonuncusu, Hak din İslam’ı müjdeleyendir.Onun yaşayışı ve sünneti sayesinde insanlığın önünde aydınlık, merhamet ve hoşgörü dolu bir devir başlamıştır. Bugün, tüm insanlık Hz. Peygamberin çağlar üstü örneklik ve rehberliğine her zamankinden daha fazla muhtaçtır. Hak ve batıl adetlerin yerine İslam’ın güzel adetlerini hayatımıza rehber kılmalıyız. Peygamber efendimizin (s.a.v.) “Kim bir kavme (topluluğa) benzemeye çalışırsa o, onlardandır" buyurmaktadır. Bu sebeple Hayatımızı rehberimiz olan Hz. Muhammed (s.a.v.)’i örnek alarak yaşamalı ve ona göre geleceğe yelken açmalıyız. Peygamber Efendimize duyduğu eşsiz sevgisiyle dizelerinde “ “Gönül ne rütbe¸ ne taç ne de taht ister. O¸ gayret yolunda yumuşak bir kalp ile sebat eden bir ayak ister” diyen Nabi, malın da mülkün de yalan olduğunu, ancak Allah’ın rızasına, sevgilisinin şefaatine nail olabilmenin en büyük gaye olduğunu söylemiştir. Bu gaye uğrunda bu gecede inanıyorum ki yaşantısı ve davranışlarıyla tüm insanlığa yol gösterici olan Peygamberimizin güzel ahlakını kendi hayatlarımızda örnek alma gayreti içerisinde olacağız. Hayatımızda, çevremizde yaşadığımız olumsuzluklardan kurtulmak, huzura kavuşmak için ihtiyaç duyulan sevgi, anlayış ve hoşgörü ortamının kurulabilmesi için son derece uygun fırsatlar olarak görülmesi gereken bu manevi gün ve gecelerde yaşlılarımızın, hastalarımızın, uzaktaki eş, dost ve akrabalarımızın gönüllerine hoş bir seda bırakabilmenin gayreti içerisinde olmalıyız. Üstad Necip Fazıl Kısakürek’in “Ey insan¸ sana son sığınak. Son Peygamber'in hırkasında” dediği gibi, bu gecede Peygamberimiz Hz. Muhammed’in doğum gününü en güzel şekilde idrak ederek, değerlendirmeliyiz. Bu duygu ve düşüncelerle bu anlamlı gecenin ülkemizin birlik ve bütünlüğüne vesile olmasını diliyor, başta siz değerli Seydişehir'li hemşerilerim olmak üzere ülkemizin ve tüm İslam âleminin mübarek Mevlid Kandilini en kalbi duygularımla tebrik ediyorum."

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English