Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Başkan Şireci: Harita mühendisliği kontenjanları arttırılmalıdır

Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası (HKMO) Konya Şube Başkanı Süleyman Erden Şireci, Kamu yararı için devlet kurumlarında Harita/Geomatik Mühendisliği kontenjanları artırılması gerektiğine dikkat çekti.

Başkan Şireci: Harita mühendisliği kontenjanları arttırılmalıdır
Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Kamu yararı için devlet kurumlarında Harita/Geomatik Mühendisliği kontenjanları artırılmalı ilişkin imza kampanyası başlattı. Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Konya Şubesi de başlatılan imza kampanyasına destek vererek üyelerini ve meslektaşlarını kampanyaya destek olmaya davet etti. 

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası (HKMO) Konya Şube Başkanı Süleyman Erden Şireci, “Harita/geomatik mühendisliği mesleği; insan-toprak ilişkileri bağlamında mühendislik, hukuk ve sosyoloji bilimlerinin entegrasyonu ve uzmanlığına sahip, mülkiyet gibi önemli bir kavramın korunması ve geliştirilmesine yönelik hizmetler sunan temel bir mühendislik alanıdır. Bu yönüyle ülkemizdeki imar, kamulaştırma, gayrimenkul değerleme, kadastro, toplulaştırma faaliyetleri gibi kritik arazi-arsa yönetim faaliyetlerinin yanında; coğrafi ve mekânsal bilgi sistemlerinin oluşturulması ve yönetilmesi; yol, köprü, baraj, tünel, bina, altyapı tesisleri gibi birçok mühendislik yapısının inşası; uzay ve uydu bazlı sistemler ile lazer tarama teknolojilerinin çok yönlü kullanılması noktasında dijital yaşamın her noktasında konumsal bilgiye dayalı hizmetler sunan kritik bir meslek disiplinidir. Böylesi geniş bir sorumluluk alanına sahip ve kuşkusuz herkesin yaşamına dokunan harita/geomatik mühendisliği hizmetlerinden ülke ve toplum yararı gereği daha fazla yararlanılması gerektiği ortadadır. Ancak son yıllarda Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) puanları ile yapılan kamu personeli atamaları ile kamu kurumlarında mesleğimizi ifa etmek isteyen pek çok meslektaşımız ciddi mağduriyetler yaşamaktadır. Birçok kamu kurumunda harita/geomatik mühendisi ihtiyacı olmasına rağmen KPSS puanları ile alım yapılmamakta ve bundan dolayı kamu kurumlarındaki işleyişte de sorunlar yaşandığı bilinmektedir.” İfadelerini kullandı.

MAĞDURİYETLER GİDERİLMELİ

Son  yıllarda çok sayıda Harita Geomatik Mühendisliği mezunlarının atama beklediğine dikkat çeken Şireci, “ Kamu kurumlarının son yıllarda talepte bulunmalarına rağmen ekonomik kriz sebebiyle genel bütçeden pay alamaması dolayısıyla harita/geomatik mühendisi alımı yapamamaları ve bazı kurumların hizmet alımı yöntemiyle personel çalıştırarak işlerini yürütmeye çalıştıkları ise gerek Odamızın gerekse işsiz gençlerimizin kurumlarla yaptığı görüşmeler neticesinde bilinmektedir. Tüm bu durumlar harita/geomatik mühendisliği eğitimi alarak mezun olmuş ve KPSS`de gerekli puanları alarak kamu kurumlarında görev almayı bekleyen çok sayıdaki harita/geomatik mühendisini mağdur ettiği gibi kamu kurumlarının ve dolayısıyla toplumun harita/geomatik mühendisliği hizmetlerinden yeteri kadar yararlanamaması sonucunu doğurmaktadır. Harita/geomatik mühendislerinin mağduriyetine ve haksızlık yaşamasına neden olan tüm bu sebepler dolayısıyla başta DSİ, KGM, TCDD, OGM, DKMPGM ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığının bağlı kurumları olmak üzere mesleğimize ihtiyaç duyulan ilgili tüm kamu kurumlarındaki harita/geomatik mühendisliği kadro sayısının artırılması, KPSS puanları ile atamaların yapılması ve de mülakat yöntemiyle değil merkezi atama ile alımların yapılması umuduyla iş ve çalışma hakkına erişmek isteyen binlerce mağdur genç insanın sesini duyurmak adına genel merkezimiz tarafından başlatılan imza kampanyasını destekliyor, üyelerimizden ve meslektaşlarımızın da bu konuya gereken desteği vermeleri bekliyoruz.” dedi.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 2
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English