Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Başkan Pekyatırmacı sporcuların heyecanına ortak oldu

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, ülkemizde ilk kez kutlanacak "Türkiye Cimnastik Haftası" nda Yunus Emre Uyar Spor Salonu'nda cimnastikci gençlerle buluştu. Başkan Pekyatırmacı ziyarette önümüzdeki günlerde spor camiasına önemli bir müjde vereceklerini duyurdu.

Başkan Pekyatırmacı sporcuların heyecanına ortak oldu
Geçtiğimiz yıl Cimnastik Milli sporcularımızın elde ettikleri uluslararası başarıların ardından Türkiye Cimnastik Federasyonu'nca  ilan edilen Türkiye Cimnastik Haftası tüm Türkiye ile aynı anda Selçuklu'da da kutlandı. Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı kutlamalar çerçevesinde Sancak Yunus Emre Uyar Spor Salonu'nda Cimnastikçi gençlerin heyecanına ortak oldu. 

Ziyarette Başkan Pekyatırmacı'ya Türkiye Cimnastik Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Konya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkan Vekili Mehmet Günbaş'ın yanı sıra  Selçuklu Belediyesi Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda Cimnastik Federasyonu Konya  İl Temsilcisi Mehmet Ali Çakar da eşlik etti.  

Çakar, "Böyle anlamlı bir günü kutlamaktan mutluluk duyuyoruz" 
Ekim ayının ikinci haftasının Türkiye Cimnastik Haftası ilan edildiğini ifade eden Selçuklu Belediyesi Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda Cimnastik Federasyonu Konya  İl Temsilcisi Mehmet Ali Çakar," Böyle güzel bir haftayı kutlamaktan dolayı büyük bir mutluluk duyuyoruz. Federasyon bazında düşündüğümüzde  bizim federasyonumuzdan başka hiçbir federasyonun böyle bir haftası ve günü yok. Bu haftanın ilan edilmesinde geçen yıl Almanya'da yapılan dünya şampiyonasında ülkemize ilk madalyaları kazandıran sporcularımız İbrahim Çolak ve Ahmet Önder'in katkısı büyük. Biri dünya şampiyonu diğeri ise dünya ikincisi oldu. İşte sporcularımızın aldıkları madalyaların günü olan ekim ayının ikinci cumartesi günü ilan edildi. Onun için bu günü bu yıl ilk defa kutluyoruz. Cimnastik günü sizlere hayırlı olsun. Çok şanslı sporcularsınız, bundan sonra her yıl kutlayacağınız bir gününüz var. Bugün bizi onurlandıran, şereflendiren ve amatör sporcuların en büyük destekçisi olan Selçuklu Belediye Başkanımız Ahmet Pekyatırmacı'ya  bizleri yalnız bırakmadıkları için teşekkür ediyoruz" dedi.
Günbaş,"Konya'dan önemli başarılar geleceğine inancımız tam" 
Türkiye Cimnastik Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Konya Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkan Vekili  Mehmet Günbaş da  “Bildiğiniz gibi Selçuklu Belediyespor Kulübü Türkiye’nin en genç amatör spor kulüplerinden bir tanesi. Buradaki gençlerimiz içinde de Selçuklu Belediyespor Kulübü’nün yetiştirdiği Türkiye şampiyonu, Avrupa şampiyonu var. Burada gördüğümüz arkadaşlar inşallah yakın zamanda ulusal ve uluslar arası ölçekte önemli başarılar kazanırsınız. Biz de federasyon olarak elimizden gelen her türlü imkanı seferber ederek yanınızda olacağız. Azerbaycan’da yapılması gereken 2020 Avrupa Şampiyonası orada gelişen son olaylar sebebiyle federasyon temsilcilerinin aldığı kararla Mersin’de yapılacak. Bu şampiyonaya buradan katılacak arkadaşlarımıza şimdiden başarılar dileriz. Bir diğer önemli konu da Türkiye’de ilk defa bakanımızın da talimatıyla İstanbul Sancaktepe’de beş yıldızlı otel konforunda bir tesis ve salon ilk defa Cimnastik Federasyonuna tahsis edilerek kazandırıldı. Bu manada Suat Başkanımıza, yönetime, ve değerli bakanımıza,genel müdürümüze hepsine ayrı ayı teşekkür ediyorum. Sayın Selçuklu Belediye Başkanım bugün buraya gelerek bizi onurlandırdı kendisine de ayrıca teşekkürlerimi sunuyorum.” Dedi. 

Başkan Pekyatırmacı; “Spor okullarımıza en fazla talep cimnastik branşında" 
Böyle bir haftada cimnastik sporcularıyla birlikte olduğu için mutlu olduğunu ifade eden Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı; “Cimnastik en önemli branşlardan bir tanesi. Bütün branşların temelini cimnastik sporu oluşturuyor. Vücudun fiziksel olarak gelişimi ve diğer branşlara fiziki manada hazırlığın yapılabilmesi için önemli bir branş. Biz de Selçuklu Belediyespor kulübü olarak spor okullarında en fazla cimnastik branşında talep görüyoruz. Çok sayıda öğrencimiz var. Öğrencilerimize bütün branşlarda yer açmak için gayret ediyoruz ama en fazla talebi cimnastik ve yüzme branşlarında alıyoruz. Gençlerimizin çocuklarımızın bu branşa ilgileri çok yoğun. Tabi sizleri de tebrik etmek istiyorum. Çünkü küçük yaşta spora başlayıp bu branşta kendinizi geliştirme imkanı bulduğunuz için hepinizi ayrı ayrı tebrik ediyorum. İnşallah bundan sonraki süreçte de bu çalışmalarınızı gayretlerinizi devam ettirerek çok güzel başarılara imza atacaksınız.” şeklinde konuştu.
“Önümüzdeki günlerde spor camiasına bir müjde vereceğiz”
Belediye olarak spora ve sporcuya her türlü desteği verdiklerini söyleyen Başkan Pekyatırmacı; “Şuan içinde bulunduğumuz spor salonu da belediyemizin ilk yaptığı salonlardan bir tanesi. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüze tahsis ederek sizlerin sağlıklı bir ortamda spor yapmanızı temin etmek anlamında belediyemizin ürettiği tesislerden bir tanesi. Bunun gibi onlarca tesislerde gençler spor yapıyorlar. Önümüzdeki günlerde güzel bir müjdeyi sporcularımıza vereceğiz. Hazırlıklarımız devam ediyor. Proje çalışmalarımız son aşamaya gelmiş vaziyette. İnşallah Konya’mızda ülkemizin en büyük spor tesislerinden bir tanesi kazandıracağız. Büyük bir spor merkezinin yapımıyla ilgili de çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. İnşallah önümüzdeki günlerde proje çalışmaları tamamlandıktan sonra projenin lansmanını yapıp hızlı bir şekilde inşaat faaliyetlerine de başlayacağız. Bu şekilde bütün branşlarda spora ve sporculara her zaman her yerde  ve her şekilde destek olmaya devam edeceğiz. Ben tekrar bu özel haftanın hayırlı olmasını temenni ediyorum. Böyle güzel branşta spor yaptığınız için ve güzel başarılar kazandığınız için sizleri tebrik ediyorum.” ifade etti.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 1
  • 0
  • 2
  • 2
  • 0
  • 1
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (2)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • P
    pekyatırmacı
    4 yıl önce

    spor kim ben kim. laf olsun işte.

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
  • M
    Murat
    4 yıl önce

    Ne spor tesisi yapabilecekler ki? Adana yeşiloba, izmir şirinyer veya İstanbuldaki at yarışlarının yapıldığı veli efendi hilodromu'ndan mı yapacaklar? Yoksa formula 1 yarışlarının yapıldığı İstanbul Park türü tesis mi? Yada kamyon, otomobil, motosiklet gibi her türlü araçların yarış yaptığı ABD/Florida'da yer alan Uluslararası Daytona Pisti türü tesis mi yapacaklar? Sanmam. Hikâyeden basit uyduruk bir tesis yaparlar. Sonra al size muhteşem tesis yaptık derler. Bizde yeriz. Konya da gerilemeye devam eder.

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (2)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English