Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Başkan Pekyatırmacı Geri Dönüşüm ve Sıfır Atık projelerini anlattı

İstanbul CNR Expo Fuar Merkezinde düzenlenen EnTech Geri Dönüşüm Çevre Teknolojileri ve Sıfır Atık Fuarına konuşmacı olarak katılan Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, sıfır atık uygulamaları ile ilgili yürütülen projeleri anlattı.

Başkan Pekyatırmacı Geri Dönüşüm ve Sıfır Atık projelerini anlattı
EnTech Geri Dönüşüm Çevre Teknolojileri ve Sıfır Atık Fuarı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın yanı sıra Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un da
katılımlarıyla  İstanbul CNR Expo Fuar Merkezinde gerçekleştirildi. 

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, çevre dostu teknolojilerin anlatıldığı fuarda Selçuklu'da sıfır atık, geri dönüşüm ve çevre bilincinin arttırılmasına yönelik sürdürülen çalışmaları anlattı. Başkan Pekyatırmacı, "Selçuklu'da öncelikli vizyon projelerin hayata geçtiğini ifade ederek, gelecek nesillere daha temiz bir çevre bırakmak adına sıfır atık çalışmalarını hassasiyetle uyguladıklarını belirtti. 

“Selçukluda Günlük 650 Ton Katı Atık Toplanmaktadır”
Başta evsel atıklar olmak üzere ambalaj, pil, yağ, ilaç atıklarına kadar yürütülen tüm projeleri fuar kapsamında düzenlenen panelde anlatan Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, "50 ilden daha fazla nüfusa sahip olan Selçuklu İlçemiz, Nüfus ve gelişmişlik bakımından da Konya’nın en büyük merkez ilçesidir. Belediyemiz ilçemizde 72 mahalle ve 2.056 km²'lik alanda 650 bin kişiye hizmet vermektedir. Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü bünyesinde, Katı Atık toplama ve Geri Dönüşüm çalışmaları, 100 araç ve 400 personel ile  7/24hizmet vermektedir. Günde 650 ton, yılda 237.250 ton katı atık toplanan ilçemize  yıllık 51 milyon TL yatırım yapmaktayız” dedi. 

“Sıfır Atık Projelerini Hassasiyetle Uyguluyoruz”
Selçuklu Belediyesi olarak, gelecek nesillerin emaneti olan çevre ve doğaya karşı son derece duyarlı olduklarını ifade eden Başkan Pekyatırmacı, nitelikli iş ürettiklerini vurguladığı konuşmasında, “Bu kapsamda ilçemizde oluşan değerlendirilebilir atıkların toplanması çalışmalarında 8.000 adet iç mekan kutusu, 550 adet konteyner/kafes, 18 Adet atık ilaç toplama kutusu, 3.000 adet atık pil toplama kutusu dağıtılmış olup; 17 adet atık toplama aracı ile faaliyetlerimizi yürütmekteyiz.Ayrıca İki adet “Mobil Atık Getirme” merkezinde; kağıt-karton, plastik, metal, cam, atık pil, bitkisel atık yağ ve atık elektrikli elektronik eşyalar kaynağında ayrı toplanmaktadır” dedi.
 
“Ekonomiye Büyük Kazanımlar Sağlıyoruz”
Başkan Pekyatırmacı, 2018 yılında Sayın Emine Erdoğan Hanım efendinin başlattığı Sıfır atık projesine tüm ayrıntıları ile beraber büyük önem verdiklerini ifade ederek,  ilçede bulunan tüm kamu kurumları, tesislerve okullarda detaylı çalışmalar yaptıklarını belirterek, “Sıfır Atık Toplama Noktası ile 7 farklı türde atık (kağıt-karton, plastik, metal, cam, tekstil/giysi atığı, elektronik atık ve atık pil) sınıflarına göre ayrı ayrı toplanmaya başlamıştır.Yapılan çalışma neticesinde alınan ilk verilere göre siteden aylık olarak 950 kg değerlendirilebilir atık toplanmıştır.Bahsettiğimiz tüm çalışmalar ile İlçemiz de yıllık 18.230 ton değerlendirilebilir atık toplanmış ve ekonomiye olan yıllık katkımız 4.916.995 TL'dir. Sıfır Atık projesini %100 oran ile uygulamayı başardığımızda 12.840.640 TL ekonomiye yıllık katkı sağlanacaktır” dedi.

“Teknolojiyi Anlık Takip Ediyoruz”
“Akıllı Atık Toplama Sistemi ile çöp konteynerlerinin doluluk oranları sensörler aracılığı ile ölçülmekte ve idaremiz tarafından takip ettiklerini ifade eden Başkan Pekyatırmacı, Böylece çöp konteynerleri doluluk oranlarına ulaştığında sistem tarafından otomatik olarak rotaya eklenmekte ve katı atık toplama araçlarında bulunan navigasyon özellikli tabletlere dinamik ve akıllı rotalar oluşturmaktadır. Bu sistemin ilçemizin tamamında uygulanması ile yaklaşık olarak 6 milyon 500 bin TL tasarruf sağlanacaktır. Ayrıca çöp araçlarının atık toplama alanı %31 genişleyecek olup, akaryakıt ve zaman tasarrufu gibi kazanımlar elde edilmektedir” dedi. 
 
“Genç Nesiller Çevre Bilinci Kazanıyor”
Sıfır Atık kapsamında genç nesillere çevre bilinci kazandırmak amacıyla Selçukluda okullardaSürdürülebilir Temiz Okul Projesini (STOP) hayata geçirdiklerini ifade eden Başkan Pekyatırmacı, Burada bulunan çocuklarımız ne kadar duyarlıysa bütün okullarımızdaki çocuklarımızın da aynı duyarlılığa sahipler.Selçuklu Belediyesi Proje Destek Programı ile toplumumuzla, çevreyle,gençlerimizle,eğitimle ilgili bize katkı sunacak projelere destek veriyoruz. Böylece de bütün ilçe sakinlerimiz sağlıklı,temiz bir ortamda hem çocuklarını yetiştirir hem de hemşehrilerimiz günlük yaşantılarına daha sağlıklı bir şekilde devam eder. Belediye olarak temizliğe çok önemli bir bütçe ayırıyoruz” dedi.
 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English