Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Başkan oflaz: Çumra için birlikte düşünüyor, birlikte üretiyoruz

Çumra Belediye Başkanı Halit Oflaz, ilçedeki fırın, pastane ve kafe işleten esnaflarla istişare ederek taleplerini dinledi. Başkan Oflaz toplantıda 2019 yılında Çumra’nın geleceğine yönelik önemli adımlar attıklarını dile getirdi.

Başkan oflaz: Çumra için birlikte düşünüyor, birlikte üretiyoruz
Çumra Belediyesi tarafından ‘Birlikte Düşünüyor, Birlikte Üretiyoruz’ sloganıyla başlatılan esnaf buluşmaları start aldı. 

İlk programda ilçedeki fırın, pastane ve kafe işleten esnaflarla bir araya gelen Çumra Belediye Başkanı Halit Oflaz, esnafların taleplerini ve fikirlerini  dinlemek ve imkânlar dâhilinde çözüm bulmak için bu tür toplantılara devam edeceğini kaydetti. 
Çumra Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Mustafa Altun’un da katıldığı toplantıda belediye başkan yardımcıları ve belediye birim amirleri hazır bulundu ve esnaflardan gelen talepleri not aldı. 

Başkan Oflaz, esnaflara Çumra Belediyesi’nin 2019 yılı faaliyetlerini anlattı. Ayrıca esnaflara Çumra Belediyesi tarafından hazırlanan ilçe tanıtım filmi izletildi. 

Oflaz ilçede yaşayan halkın daha iyi ve daha güzel hizmet almaları konusunda esnaflarla bir araya geldiklerini belirterek, “Esnaflarımız ile Çumramız için birlikte düşünüyor birlikte üretiyoruz. Esnaflarımızın görüş ve önerilerini dinledik, vatandaşımıza daha iyi hizmet sağlayabilmeleri adına istişarelerde bulunduk. Esnaflarımızdan gelen talepleri notlarımız arasına aldık. Amacımız ilçemizdeki çeşitli meslek kuruluşlarında çalışan vatandaşlarımızla da bir araya gelmek. Burada sizlerin ilçemiz adına düşüncelerinizi, projelerinizi, gördüğünüz eksiklikleri sizin ağzınızdan dinlemek isteriz. Farklı meslek gruplarıyla bu tür toplantılara devam edeceğiz. Amacımız, ‘Biz Birlikte Çumrayız’ sloganıyla hemşehrilerimize hizmetin en iyisini sunmak.” ifadelerini kullandı. 

Çumra Belediye Başkanı Halit Oflaz 2019 yılında belediye olarak gerçekleştirilen faaliyetler hakkında yaptığı açıklamada Çumranın  sosyo-ekonomik anlamda büyük kazanımlar sağlamasına yönelik çalışmalar yaptıklarını dile getirdi. 

“15 YIL İÇERİSİNDE ÇUMRA OSB’YE 400 FABRİKA KURULACAK”
Başkan Oflaz şunları kaydetti:  “Rabbime şükürler olsun, 31 Mart seçimlerinde Çumra bize bu görevi layık gördü. O günden bu yana ilçemiz için hızlı bir şekilde çalışmaya gayret gösteriyoruz. Yıl içerisinde geleceğe dönük faaliyetler arasında emek verdiğimiz iki önemli konu; İmar ve Organize Sanayi Bölgesi oldu… İmar ile ilgili süreçlerimiz devam ediyor. 1995’ten bu yana tüm başkanlarımızın organize sanayi ile ilgili emekleri var. Bugüne geldiğimizde tapu ve imza sürecini başlattığımız 8 milyon 500 bin metrekarelik Çumra Organize Sanayimizin genişleme sahası tapusunun, Milli Emlak’tan Çumra OSB’ye devrini gerçekleştirdik. Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum ve süreci yakından takip eden Konya Valimiz Sayın Cüneyit Orhan Toprak’ın destekleri ile bu süreç gerçekleşmiş oldu. Kendilerine Çumralı hemşehrilerimiz adına çok teşekkür ediyorum. 8 milyon 500 bin metrekarelik genişleme sahamız ile birlikte diğer 1 milyon metrekare ile bitişik olması nedeniyle büyük avantaja sahibiz. Böylelikle tek organize sanayi bölgesine sahip olacağız. 8 milyon 500 bin metrekare 400 parsellik alan demek. 15 yıl içerisinde bu 400 parsellik alanda 400 fabrika kurulacak.” 

“ÇUMRA OSB TAŞIMACILIKTA ÇOK AVANTAJLI BİR KONUMDA”
Başkan Oflaz sözlerini şöyle sürdürdü:  “Konya’nın 27 km uzaklığında bulunan ve yeni açılan şehirlerarası yol aksı içerisinde olan Organize Sanayi Bölgemizin avantajlı konumu ile birlikte tren yolu üzerinde bulunmasıyla Haziran ayında şehir plancılarımız ile birlikte o alana yükleme rampası için alan bıraktık. Organize Sanayi Bölgesi için yapılacak yükleme rampası ile taşımacılıkta Mersin’de bulunan limana eşdeğer bir şekilde avantajlı bir konuma sahip olacağız. Organize Sanayi Bölgemizde faaliyet gösteren fabrikalarımız bu yükleme rampası aracılığı ile konteynırlarını çok rahat bir şekilde trenlere yükleyecek ve ulaşım sağlanacaktır. Çumra’nın sosyo-ekonomik anlamda bu günlere gelebilmesinde Torku’nun çok ciddi katkısı var. Bizim gelinen bu noktayı daha ileri seviyeye taşımamız lazım.” 

“TARIM KREDİ’NİN EN BÜYÜK YEM FABRİKASI 2021 YILINDA TAMAMLANACAK”
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un destekleriyle Tarım Kredi Kooperatifi’nin en büyük fabrikasını ilçeye kazandırdıklarını ifade eden Başkan Halit Oflaz, “Mayıs ayında temeli atılacak olan fabrikamız 2021 yılında tamamlanacak. 40 kamyonun günlük giriş - çıkış yaptığı, 110 personelin çalıştığı bir ye fabrikasından bahsediyoruz. Bu fabrika lisanlı depoculuk faaliyetleri ile birlikte bölge çiftçimizin ürününe önemli ölçüde katma değer sağlayacak.” dedi. 

“2020 YILINDA ATIK SU ARITMA TESİSİNİN YAPIMINA BAŞLANACAK”
Çumra’nın ihtiyaç duyduğu atık su arıtma tesisi konusunda da çalışmalarının sürdüğünü dile getiren Başkan Oflaz, “Atık su arıtma tesisimiz, Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Murat Kurum’un destekleri ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Uğur İbrahim Altay’ın özel gayretleri ile 60 milyon TL değerinde Dünya Bankası’ndan kredilendirildi ve İller Bankası’nın vasıtasıyla ihale süreci başladı. 2020 yılında atık su arıtma tesisinin yapımına başlanacak.” diye konuştu.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 1
  • 0
  • 0
  • 0
  • 1
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (1)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • K
    Konyalı
    4 yıl önce

    Sayın başkan Zaten hep toplantı hep toplantı yapıyor... Birzada icraat yapsaydı... Keşke Çumra zaman boşa geçtikçe gelişmekte be hizmette çok geri kalıyor...

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English