Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Başkan Konak: 12 Eylül’de Türk milletinin demokratik tercihi ayaklar altına alındı

Yunak Belediye Başkanı Ali Konak, 12 Eylül 1980 darbesinin 41. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Başkan Konak: 12 Eylül’de Türk milletinin demokratik tercihi ayaklar altına alındı
Mesajında, 12 Eylül askeri darbesinin Türk demokrasisinde açtığı derin yaraların uzun yıllar devam ettiğini belirten Başkan Ali Konak , “Gerekçesi ne olursa olsun, millet iradesini ayaklar altına alan bütün darbeler, demokratik süreci kesintiye uğratan en büyük ihanet girişimleridir. Milletimizin özgür iradesi ve tasarrufuyla seçilen demokratik hükümetleri silah gücüyle devirmek, Türk milletinin tercihlerinin ayaklar altına alınması, değersizleştirilmesi ve itibarsızlaştırılması dolayısıyla en hain girişimler olarak değerlendirilmelidir.” dedi.

Bütün vatandaşların 12 Eylül askeri darbesini bugün nefretle ve öfkeyle hatırladığına dikkat çeken Başkan Konak, “Emperyalist güçlerin yurtiçindeki taşeronlarının gaddarca hayata geçirdiği 12 Eylül askeri darbesinde anayasa ve kanunlar çiğnenerek yüz binlerce vatan evladı ağır işkencelerden geçirilmiş ve bazılarının da hayatına yargısız infazlarla son verilmiştir. Maalesef, halkımıza reva görülen ağır işkenceler, baskılar ve diğer insan hakları ihlâllerinin açtığı derin izler hâlâ daha canlılığını korumaktadır. Cuntacıların gaddarca uygulamalarına maruz kalan vatandaşlarımızın yanı sıra bütün vatandaşlarımız da bugün, 12 Eylül darbesini nefretle ve öfkeyle hatırlamaktadır. Anayasayı çiğneyerek devlet idaresini kendi tekeline askeri cuntanın keyfi ve acımasız uygulamaları Türk demokrasisinde telafisi mümkün olmayan ve uzun yıllar devam eden yaralar açmıştır.. Ülke ve millet menfaatini hiçe sayan; 27 Mayıs darbesi, 12 Mart 1970 muhtırası, 12 Eylül Darbesi, 28 Şubat post modern darbesi ve 15 Temmuz FETÖ hain darbe girişimlerinin ortak noktası, emperyalist güçlerin yurt içindeki taşeronları tarafından gerçekleştirilmiş olmalarıdır. Türk milletinin hiçbir zaman tasvip etmediği ve asla onay vermediği darbelerden en büyük zararı yine Türk milletin kendisi görmüştür.  O nedenledir ki, bütün darbelerden en büyük zararı gören Türk milleti en son yaşadığımız 15 Temmuz FETÖ hain darbe girişiminde sokaklara dökülerek, canı pahasına da olsa da darbecilere geçit vermemiştir ve bundan sonra da bu yollara tevessül edenlere geçit vermeyecektir. Sözlerime burada son verirken gerekçesi ne olursa olsun ve kim tarafından yapılarsa yapılsın bütün darbeleri lanetleyerek, 12 Eylül ve benzeri darbelerin bir daha yaşanmamasını diliyorum. 12 Eylül darbesinde yaşamlarını yitiren bütün vatandaşlarımızı da bir kez daha rahmet ve minnetle yâd ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 3
  • 3
  • 0
  • 3
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English