Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Başkan Kılca: Projemiz milli teknoloji hamlemize de katkı sağlayacaktır

Yenilikçi, milli ve manevi değerleri içeren projeleriyle pek çok kesimden takdir toplayan Karatay Belediyesi, geçtiğimiz haftalarda tüm lise öğrencilerine yönelik başlattığı Bilim ve Teknik Dergisi Projesini şimdi de tüm Ortaokul öğrencilerine ulaştırıyor.

Başkan Kılca:  Projemiz milli teknoloji hamlemize de katkı sağlayacaktır
Karatay Belediyesi, ilçenin dört bir tarafında eğitime dönük yatırımlar ve hayata geçirdiği birbirinden önemli projelerle gelecek nesillerin yetişmesine büyük katkı yapmaya devam ediyor.
Karatay’daki eğitim gören öğrencilerin akademik başarılarını artırmak, öğrencilerin eğitim süreçlerini çağımıza uygun teknolojik hizmetlerle çeşitlendirmek için birbirinden güzel projelerle öğrencilere destek veren Karatay Belediyesi geçtiğimiz haftalarda lise öğrencilerine yönelik başlattığı Bilim ve Teknik Dergisi Projesini genişleterek Ortaokul öğrencilerine de TÜBİTAK Bilim Çocuk Dergisi gönderecek. 

Karatay Belediyesi bu kapsamda 15 - 19 Şubat tarihleri arasında bilimcocuk.karatay.bel.tr adresinden kaydını oluşturan Karatay’daki tüm Ortaokul öğrencilerine her ay TÜBİTAK Bilim Çocuk Dergisi gönderecek. 
ÖĞRENCİLERİN 15 - 19 ŞUBAT TARİHLERİ ARASINDA BAŞVURMALARI GEREKİYOR
Öğrencilerin TÜBİTAK Bilim Çocuk Dergisini alabilmeleri için 15 - 19 Şubat tarihleri arasında bilimcocuk.karatay.bel.tr adresinden kaydını oluşturması gerekiyor. Projeye Karatay’daki tüm Ortaokullarda eğitim gören öğrenciler ve Karatay’da ikamet eden ancak başka bir ilçede eğitim gören öğrenciler de katılabilecek.

Gönderecekleri dergiler ile öğrencilerde bilim ve teknoloji kültürü oluşturmanın yanı sıra bilim okuryazarlığı düzeyini artırmak, çocukları bilimle tanıştırmak ve bilimi sevdirmeyi amaçladıklarını dile getiren Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca; projeyle gelecek nesillerin yetişmesine katkı sunacaklarını belirtti.

Karatay’ın akademik eğitim kalitesine destek olduklarını aktaran Hasan Kılca, eğitime yaptıkları her yatırımın Konya’nın geleceğine yapılmış yatırım olduğunu ifade ederek; Bilim Dergilerinin eğitimin ve ülkenin geleceği anlamında son derece önemli bir eğitim hizmeti olduğunu belirtti. 
Başkan Kılca içerik olarak önemli bilgilerin yer aldığı dergiler sayesinde bilim ve teknoloji kültürü meraklısı öğrencilerin yenilikçilik ve girişimcilik alanlarındaki kabiliyetlerinin de artacağına vurgu yaptı. 

"ÜLKEMİZE FAYDALI HİZMETLER GERÇEKLEŞTİRMEK İSTİYORUZ"
Karatay Belediyesi olarak bilimin toplumun her kademesine ulaşması ve gündelik hayatta yer edinmesi için hayata geçirilen proje ve yatırımlarla Milli Teknoloji Hamlesi’ne de katkı sağladıklarını ifade eden Başkan Hasan Kılca; “İlçemiz genelindeki tüm lise öğrencilerimize her ay göndereceğimiz dergilerimizle gelecekte bilim insanı olma yönünde bir yönlendirme yapmayı arzulamıştık. Bu projemiz çok talep gördü biz de Karatay Belediyesi olarak Bilim Dergimizi ortaokul öğrencilerimize de göndermeye karar verdik. Bu projemiz aynı zamanda Milli Teknoloji Hamlemize de katkı sağlayacaktır. Geçtiğimiz yıl TÜBİTAK işbirliği ile ilçemizdeki bütün ilkokul, ortaokul ve liselere kurduğumuz Popüler Bilim Yayınları Kitaplığımızla, Bilim Dergilerimizle ve daha birçok hizmetimizle biz öğrencilerimize 21. yüzyılın temel becerilerini kazanmaları için proje bazında ve tüm alt yapı hizmetlerini oluşturma gayreti içerisindeyiz. Bu adım bundan sonra gelecek olan büyük adımların başlangıcı olarak görülmelidir. Öğrencilerimizle beraber daha güzel projeler yaparak ülkemize faydalı hizmetler gerçekleştirmeyi hedefliyoruz” dedi. 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 2
  • 0
  • 5
  • 1
  • 0
  • 3
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English