Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Başkan Kılca: Öğrencilerin nitelik kazanmasına katkı sunuyoruz

Karatay Belediyesi’nin KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı ile imzaladığı “Öğrencilerimizi Modern Tarım Teknikleriyle Buluşturuyoruz” protokolü, Celaleddin Karatay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde hayata geçti. Okulda eğitim gören 25 öğrenci, Karatay Belediyesi ve KOP’un destekleri sayesinde okuldaki uygulama alanlarında hem pratik yapma hem de para kazanma imkânına kavuştu. Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca da okulu ziyaret ederek uygulamalı eğitim yapan öğrencilerle buluştu.

Başkan Kılca: Öğrencilerin nitelik kazanmasına katkı sunuyoruz
Celaleddin Karatay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, okuldaki uygulama alanları sayesinde hem pratik yapma hem staj hem de para kazanma şansı buluyor. Söz konusu proje; Karatay Belediyesi tarafından hazırlandıktan sonra Karatay Kaymakamlığı’nın katkıları, Konya Ovası Projesi (KOP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı’nın destekleriyle hayata geçti. 
HEM ÖĞRENİYOR HEM KAZANIYORLAR 
“Öğrencilerimizi Modern Tarım Teknikleri ile Buluşturuyoruz” projesi, Celaleddin Karatay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin kampüsü içerisindeki 40 bin metrekarelik alanda uygulanıyor. Okulda Tarım Bölümü’nde eğitim gören öğrenciler, alan içerisinde oluşturulan 114 metrekarelik çadırda kültür mantarı yetiştiriciliği yapıyor. Öğrenciler mantar yetiştiriciliğinin yanı sıra 2 adet 240’ar metrekarelik örtü altı serada kesme çiçek ile mevsimlik yeşil sebze de yetiştiriyor. Proje bununla da sınırlı değil. Karatay Belediyesi ve KOP’un destekleriyle 110 metrekarelik alanda 50 adet küçükbaş hayvan kapasitesine sahip ağılın bulunduğu projede, ayrıca bin 500 adet yumurta tavukçuluğu da yapılıyor. 

Öğrenciler, teorik eğitimlerinin yanında proje sayesinde hem uygulamalı eğitim almış oluyor hem de üretilen ürünlerin satışından elde edilen paradan pay da alıyor. Öğrencilerin Yaz aylarında staj yapma imkânı sunacak projeyle öğrenciler nitelik kazanarak gelecek planlamasında avantaj elde etmiş olacaklar. 
HASAN KILCA, ÖĞRENCİLERLE BİRLİKTE MANTAR HASADI YAPTI
Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Karatay İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Sağdıç ile birlikte projenin yürütüldüğü Celaleddin Karatay Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ni ziyaret etti. Projenin uygulama alanlarında inceleme yapan Başkan Hasan Kılca ile İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Sağdıç, mantar yetiştiriciliğinin yapıldığı çadırda öğrenciler ve öğretmenlerle birlikte mantar hasadı da yaptı. 
Projenin yürütüldüğü diğer bölümlerini de inceleyen ve okul yönetimi ile öğrencilerden bilgi alan Hasan Kılca, belediye olarak eğitime çok önem verdiklerini belirterek, her zaman eğitimcilerin ve öğrencilerin yanında olduklarına vurgu yaptı. 
OKULLARIMIZDAKİ TEORİK EĞİTİME PRATİĞİ KATARAK ÖĞRENCİLERİMİZİN NİTELİK KAZANMASINA KATKI SUNUYORUZ
Mayıs ayında Karatay Kaymakamlığı’nın katkıları, KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı’nın destekleriyle “Öğrencilerimizi Modern Tarım Teknikleriyle Buluşturuyoruz” adlı projenin protokolünü imzaladıklarını hatırlatan Kılca, “Projenin hayata geçmiş olması ve öğrencilerimizin istifade etmeye başlamasını görmek bizleri çok mutlu etti. Okullarında teorik eğitim alan öğrencilerimizin pratik eğitimini de bir staj mantığında almaları sağlanıyor. Yani öğrenci kardeşlerimiz, hayvancılık ve diğer alanlarda pratik yaparak uzmanlaşırken; gelecek planlamalarına katkı yapmış oluyorlar. Üstelik ürettikleri ürünlerin satışından da para kazanıyorlar. Dolayısıyla bu tür projelerle okullarımızdaki teorik eğitime pratiği de katarak öğrenci kardeşlerimizin çok daha fazla nitelik kazanmalarına katkı sunmuş oluyoruz. Bu vesileyle, projeye destek veren KOP İdaresi Başkanlığımıza, Karatay Kaymakamlığımıza, İl ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğümüze, okul yönetimine, öğretmen ve öğrenci kardeşlerime teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 5
  • 1
  • 4
  • 3
  • 2
  • 2
  • 1
  • 1
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (1)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • O
    osman
    3 yıl önce

    başkanım birde şu küçükkumköprü caddesine bi el atsanız... namık kemal ilkokulunun yolu berbat... yolun yarısı yapıldı, yarısı kaç günlerdir çalışma falan yok....heryer toz duman, arabalarımız evlerimiz perişan oldu... aylardır bir yol yapılmadı,,, çocuklarımız zaten okulda maske takıyor, birde toz duman eklenince nefes alamıyorlar... birde o yol çok yoğun.... böyle giderse çucuğumu okula göndermeyeceğim...

    • Cevapla
    • Begen (3)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English