Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Başkan Kılca: Konyamız ilim, kültür ve medeniyetimizin kalesidir

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Konya’nın Türkiye Selçuklu Devleti Başşehri oluşunun 924’üncü yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Konya’nın dünyada eşi benzeri olmayan, görkemli ve eşsiz bir emanet olduğuna vurgu yapan Başkan Hasan Kılca, “Bu kıymetli Anadolu toprağını bizlere yurt yapan şanlı ecdadın torunları olarak, bu mirası gelecek kuşaklara en güzel şekilde taşıdığımızda önemli bir vazifeyi yerine getirmiş olacağız” dedi.

Başkan Kılca: Konyamız ilim, kültür ve medeniyetimizin kalesidir
Konya’nın Türkiye Selçuklu Devleti Başşehri oluşunun 924’üncü yıl dönümü, Konya’da düzenlenecek çeşitli etkinliklerle kutlanacak. Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca da tarihin önemli bir dönüm noktası olan bu önemli gelişmeyi bir mesaj yayınlayarak değerlendirdi.  
Konya’nın 924 yıl önce Türkiye Selçuklu Devleti başşehri olmasıyla birlikte şehir tarihinde yeni bir sayfa daha açıldığına vurgu yapan Başkan Hasan Kılca, mesajında şu ifadelere yer verdi: 
“Yüzlerce yıllık bir geçmişe sahip olan Konya, başkent olmasıyla günden güne gelişen ve pek çok mimari eserle süslenen şehir haline gelmiştir. Konya, bu dönemle birlikte kısa zamanda Anadolu'nun en mamur şehirlerinden biri olmuştur. Bugün de hala o muhteşem cazibesini koruyan Konyamız, sahip olduğu yüzlerce yıllık tarihi, ilmi ve kültürel mirasıyla bugün de hala dünyada eşi benzeri olmayan görkemli ve eşsiz bir emanet olarak önümüzde durmaktadır. Bu kıymetli emanet, inşallah bu şehirde yaşayan hizmet eden her birimizin gayreti ve emeğiyle gelecek kuşaklara en güzel, en görkemli haliyle taşınmaya devam edecektir. Dolayısıyla bu kıymetli Anadolu toprağını bizlere vatan yapan şanlı ecdadın torunları olarak, ecdadın şanlı mirasını gelecek kuşaklara en güzel şekilde taşıdığımızda önemli bir vazifeyi de yerine getirmiş olacağız. Bu kültür ve medeniyet emanetlerinin korunması, gelecek kuşaklara en doğru şekilde ulaştırılması için Konyamızın kalbi olan Karatay Belediyesi olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da canla başla çalışmaya devam edeceğiz. 

Bu duygu ve düşüncelerle, kültür ve medeniyetimizin kalesi; ilim, irfan, kültür şehri Konyamızın Türkiye Selçuklu Devleti’nin başşehri oluşunun 924'üncü yıl dönümünü tebrik ediyorum. Bunun sevinci ve şükrüyle sultanlarımızdan askerlerimize, gönül erlerinden inanmış ve bu bayrak altında yaşamış tüm insanımıza şükranlarımı sunuyorum. İnandıkları davayla bu kıymetli coğrafyayı bize vatan bırakan bütün ecdadımızın ruhu şad, makamları ali olsun.”   

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English