Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Başkan Kılca: gençlerimiz yaparsa en iyisini yapar

Karatay Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM) koordinesindeki Teknoloji Takımı, bu yıl Gaziantep'te gerçekleştirilecek TEKNOFEST'te "İnsansız Denizaltı Robotu" projesiyle Konya'yı temsil edecek. Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca da yarışma öncesinde takımla bir araya geldi. Kendileriyle gurur duyduklarını ifade eden Başkan Hasan Kılca, kısa sürede önemli başarılara imza atan takıma TEKNOFEST'te başarılar diledi.

Başkan Kılca: gençlerimiz yaparsa en iyisini yapar
Milli teknoloji hamlesi misyonuyla yüzde yüz yerli ve milli “İnsansız Denizaltı Robotu” üreten, bu projeyi tanıtmanın yanı sıra milli teknolojiye kazandırmayı amaçlayan Karatay Belediyesi Bilim ve Sanat Eğitim Merkezi koordinesindeki Su Altı Robot Takımı, Gaziantep'teki TEKONOFEST İnsansız Su Altı Sistemleri Yarışması kategorisinde ter dökecek.

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca da yarışma öncesi Karatay Belediyesi Yüzme Havuzlarında son çalışmalarını yapan takımla buluştu.   Gençlere bu önemli yarış için başarılar dileyen Başkan Hasan Kılca’ya Karatay İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Sağdıç da eşlik etti.

İNSANSIZ DENİZALTI ROBOTU TEKNOFEST'TE
Karatay Belediyesi olarak bugüne kadar eğitime önemli yatırımlar yaptıklarını belirten Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, göreve geldikten hemen sonra Bilim ve Sanat Eğitim Merkezi'ni(BİLSEM) tamamlayarak Karatay İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne teslim ettiklerini kaydetti.

Başkan Hasan Kılca, Karatay BİLSEM’in kısa sürede büyük yetenekler çıkaracağına yürekten inandığını belirtti.  

Türkiye’nin yerli ve milli teknolojide şaha kalktığını belirten Hasan Kılca; "Belediye olarak dün olduğu gibi bugün de yarın da gençlerimize sonuna kadar güveniyoruz. Öğrencilerimizin böylesine önemli platformlarda yer alması bizlere de gurur kaynağı oluyor. Karatay Bilim ve Sanat Merkezi(BİLSEM) Müdürümüz Mustafa Civelek’in koordinesinde CVLK ROV Su altı Robot Takımı ile bir araya gelerek çalışmalarını gördük. Gençlerimiz geliştirdikleri “İnsansız Denizaltı Robotu” ile 4 elemeden başarıyla geçerek TEKNOFEST’te finalde yarışmaya hak kazandılar. Gençlerimizi canı gönülden tebrik ediyor ve kendilerine başarılar diliyorum" dedi. 
 "GENÇLERİMİZİN BAŞARISIYLA TÜRKİYE BİLEĞİ BÜKÜLEMEZ GÜCE ERİŞECEK"
Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, belediye olarak gençlerin çok yönlü gelişmelerini desteklediklerine vurgu yaparak gençleri bilime, sanata, kültürel ve sportif faaliyetlere yönlendirecek fırsatlar oluşturmak için gayret ettiğini aktardı.

Başkan Hasan Kılca, şöyle konuştu: "Ülkemizin son yıllarda yerli teknolojide yakaladığı ivmeye genç arkadaşlarımız da önemli projelerle büyük katkı sağlıyorlar. Gelecekte her biri alanında adından söz ettirecek işler ortaya koyacaktır. Buna sonuna kadar inanıyoruz. Devletimizin her alanda daha güçlü ve caydırıcı olması ancak milli projelerle mümkün olacaktır. Biz yaparsak en iyisini yaparız. Gençlerimiz yaparsa en iyisini yapar. İnanıyorum ki çok yakın bir gelecekte ülkemiz teknoloji alanında bileği bükülmez bir güce erişecek. Bugün bu çalışmalarla başarı elde eden kardeşlerimiz de Türkiye’mizin bu gücünün ana omurgasını oluşturacaklar. Bu alanlarda istekli gençlerimizi gördükçe de biz mutlu oluyoruz. Gaziantep'teki yarışmada genç kardeşlerime de başarılar diliyorum." 

SAMİ SAĞDIÇ'TAN BAŞKAN KILCA VE ÖĞRENCİLERE TEŞEKKÜR
Karatay İlçe Milli Eğitim Müdürü Sami Sağdıç ise gençlere teknoloji alanında uygun ortam ve desteği sağlayarak ilçeye Bilim ve Sanat Eğitim Merkezi'ni (BİLSEM) kazandıran Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca’ya teşekkür etti.

Sami Sağdıç, Türkiye'nin milli teknoloji hamlesini gerçekleştirmesi ve teknoloji üreten bir topluma dönüşmesine gençlerin büyük katkı sağlayacağını ifade ederek, "Karatay Bilim Sanat Merkezi (BİLSEM) Müdürümüzün rehberliğinde Su altı Robot Takımı,  TEKNOFEST Yarışmaları'nda önemli bir projeyle yer alacak olması, gurur verici bir durum. İlçemizdeki eğitim yatırımları ve öğrencilerimizin bu yarışmaya hazırlanmasındaki desteklerinden dolayı Karatay Belediye Başkanımız Sayın Hasan Kılca'ya teşekkür ediyorum. Gençlerimize Gaziantep’teki TEKNOFEST Yarışmaları'nda başarılar diliyorum" dedi.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English