Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Başkan Kavuş, Yeni Meram Sanayi esnafıyla buluştu

Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş’un, ‘Simitler başkandan, çaylar esnaftan’ sloganıyla başlattığı esnaf buluşmalarının son durağı Yeni Meram Sanayi oldu. Esnafların sıkıntı, istek ve önerilerini dinleyen Başkan Kavuş, bölgeyi el birliği ile vizyon bir hale getirmek amacında olduklarını belirtti.

Başkan Kavuş, Yeni Meram Sanayi esnafıyla buluştu
Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, ‘Simitler başkandan, çaylar esnaftan’ sloganıyla başlattığı esnaf buluşmaları çerçevesinde bu kezde Yeni Meram Sanayi esnafıyla bir araya geldi. Ak Parti Meram İlçe Başkanı Mustafa Dolular ve Ak Parti Meram İlçe Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Selman Avcı’nın da katıldığı buluşmaya esnaflar yoğun ilgi gösterdi. Buluşma öncesinde her esnafla ayrı ayrı sohbet eden Başkan Kavuş, “Göreve başladığımız ilk günden itibaren kapımız herkese açık oldu. Gelmeyenlere, gelemeyenlere biz gittik. Dertlerini, sıkıntılarını dinledik. Çözüm yollarını birlikte aradık. Esnaf buluşmalarımız da bunun en iyi örneği” diye konuştu. 
 
SANAYİMİZİN SORUNLARI ANCAK ELBİRLİĞİ İLE ÇÖZÜLEBİLİR”  
Seçim çalışmaları boyunca Yeni Meram Esnaflarını tek tek ziyaret ettiğini hatırlatan Başkan Kavuş, bu nedenle çevre esnafının sorunlarını yakından bildiğini kaydetti. El birliği ile yapılacak çalışmalarla bu bölgeyi adına layık bir hale getireceklerini belirten Başkan Kavuş, sözlerini şöyle sürdürdü; “Burayı bir cazibe merkezi haline getirmek adına bizim yapacaklarımız var, sizlerin yapacakları var. Önümüzde duran en önemli sorun asfalt ve yeşillendirme çalışmaları.  Biz buraya asfalt dökmeye hazırız. Ama esnaflarımız kendi işyerlerinin önlerini beton, kilitli taş ile düzenlemedikçe bizim dökeceğimiz asfalt birkaç haftada bozulur. Buda eski görüntünün yeniden gelmesi demek. Bunun yaşanmaması için herkesin önce işyerlerinin önünü düzenlemesi lazım. Siz işyerlerinizin önlerini düzenleyeceksiniz, biz de geri kalan kısımı. Böylece burasının cazibe merkezi bir sanayi olmasının önü açılacak” 

“HER İKİ SANAYİMİZE DE, ESNAFLARIMIZA DA SAHİP ÇIKACAĞIZ” 
Sorunları çözmek adına istişareyi sürekli olarak dinamik tutacaklarını ifade eden Başkan Kavuş, Meram’da iki ayrı sanayi bulunduğunu hatırlatarak, Yeni Meram Sanayi’nin gerekli çalışmaları yaptıktan sonra gelecek vaat ettiğinin altını çizdi. Belediye olarak her iki sanayiye ve esnaflarına sahip çıkacaklarını söyleyen Başkan Kavuş, “Burada boş işyerleri gördük. Bunları doldurabilirsek diğer esnaflarımızın da işleri açılacak, daha çok kazanacaklardır. İşyerlerinin dolmasının ilk şartı da sorunların çözülmüş olması. Biz elimizi taşın altına koymaya hazırız, siz de koyduğunuzda bu hedefe ulaşmanın yolu açılacaktır. Sizlerin daha çok kazanması ve rahat koşullarda çalışması için politikalarımızı bu yönde şekillendireceğiz.  İşlerinizin daha hızlı çözülmesi adınıza kendi aranızdan bir yönetim çıkarmanız şart. Bu bizlerin de sizlerin de işlerini kolaylaştıracaktır” diye konuştu. 

BAŞKAN KAVUŞ; “SORUNLARIN ÜSTÜNE ÜSTÜNE GİDİYORUZ”
Hedeflerinin sadece burayı derleyip toparlamak olmadığını belirten Başkan Kavuş sözlerini şöyle tamamladı; “Bizim belediye olarak buradaki hedefimiz Yeni Meram Sanayisini vizyon bir merkez haline getirmek. Bunun için programlı bir çalışma gerçekleştirmek istiyoruz. Bu sadece sorunları çözmek anlamından ziyade, yeni ve önemli yatırımları da bölgeye kazandırmak anlamı taşır. Bizim istediğimiz bu. Görmek istediğimiz Yeni Meram Sanayi, asfaltından güvenliğine kadar tüm sorunlarını geride bırakmış, yeşiller içinde, esnafımızın rahat bir çalışma ortamı bulduğu, ihtiyacı olan herşeye en hızlı bir şekilde ulaşabildiği bir sanayi.  Bu hedefe ulaşmak için bizler buradayız. Biz sorunların üstüne üstüne gidiyoruz. Sorunları daha çok olan mahallelerimize daha çok gittik. Öncelikli çözmek için daha çok çaba veriyoruz. Burası içinde böyle olacak. Sorunların tümünü çözmek için ihtiyacımız olan tek şey ise; Zaman” 
 

Başkan Kavuş, konuşmasının ardından toplantıya katılan esnafları dinledi. Onların sıkıntı, istek ve önerilerini tek tek not aldıran Başkan Kavuş, toplantının ardından esnaflarla hatıra fotoğrafı çektirdi. 


 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English