Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Başkan Kavuş: Sokak hayvanlarını birer emanet olarak görüyoruz

Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, hayvan sevgisi ile ilgili çizdiği resimleri belediyenin sosyal medya hesaplarında paylaşan küçük Beril, kardeşi Eymen ve kendi kızı Özge ile birlikte sokak hayvanlarını sevip beslenme odaklarına mama ve su bıraktı.

Başkan Kavuş: Sokak hayvanlarını birer emanet olarak görüyoruz
Başkan Mustafa Kavuş, Meram Belediyesi’nin sosyal medya hesaplarından sokak hayvanları için yaptığı paylaşımların altına hayvan sevgisini anlatan resimler atan 7 yaşındaki Beril, kardeşi Eymen ve kendi kızı Özge  ile birlikte ilçe genelinde bulunan beslenme odaklarına mama bıraktı, suları tazeledi ve odaklardan beslenen hayvanları sevdi. 
 “CAN DOSTLARIMIZA NEREDEYSE HAFTANIN 6 GÜNÜ MAMA BIRAKIYOR SULARINI TAZELİYORUZ” 
Meram Belediyesi olarak, daha yaşanabilir ve tüm canlıların daha fazla mutlu olduğu bir ilçe olması adına her konuda gösterdikleri özen ve ihtimamı sokak hayvanları içinde aynı özenle gösterdiklerini belirten Başkan Mustafa Kavuş, özellikle pandemi ve sokağa çıkma yasağının uygulandığı dönemlerde bu noktada çok daha fazla hassas davrandıklarını kaydetti. Meram’da 55 adet kedi-köpek beslenme odağı bulunduğunu belirten Başkan Mustafa Kavuş, “Normal zamanlarda haftada 3 ya da 4 gün besleme yapıyorduk. Sokağa çıkma yasaklarında da her gün bu odaklara mama bırakıyor, suları tazeliyoruz. Böylece neredeyse haftanın 6 günü can dostlarımızı besliyoruz. Bugüne kadar beslenme odaklarına 22 bin 500 kilo köpek, 5 bin kilo da kedi maması bıraktık. Yaralı ya da hasta 500 dostumuzu ameliyat ederek yaralarından ve hastalıklardan kurtardık. Bunun yanında sahipsiz hayvanların sahiplendirilmesi var. Bunu Büyükşehir Belediyemizle birlikte çözüyoruz. Sefaköy yakınlarında bulunan barınakta 1300 sokak hayvanına bakıyoruz. Burada dostlarımızın bakımını ve aşılarını yapıyor aldığımız mahalleye yeniden bırakıyoruz” diye konuştu. 

 “ONLARI EMANET OLARAK GÖRÜYOR VE EMANETE EN İYİ ŞEKİLDE SAHİP ÇIKMAYA GAYRET GÖSTERİYORUZ” 
Sokak hayvanlarına kanunen barınakta en fazla bir ay bakılabildiğini hatırlatan Başkan Mustafa Kavuş, sözlerini şöyle sürdürdü; “Bu kanuni bir zorunluluk. Barınakta sürekli bakamıyoruz. Ama hastalığı veyahut yarası varsa o ayrı. Bakımları yapıldıktan ve vatandaşa verebileceği zarar bertaraf edildikten sonra nereden alındıysa oraya bırakıyoruz. Bu nedenle biz kurum olarak iki arada bir derede kalıyoruz. Sokak hayvanlarına sürekli bakmamızı ve ilgilenmemizi isteyen hayvanseverlerle, hayvanların kendilerine ya da çocuklarına zarar vereceğini düşünenlerin arasında.  Hayvanseverler ile hayvanlardan şikayet edenlerin baskısı arasında kalıyoruz. Biz bu vakıaya sadece bir yükümlülük olarak değil insani olarak ta bakıyoruz. İnsan ve Müslüman olmanın gereğini yerine getirerek bu noktada olabildiğince hassas davranmaya çalışıyoruz. Anadolu insanı bu noktada hassastır, bizde hassasız. Kanunun emrettiği ve insan olmanın gerektirdiği şekilde davranıyoruz. Onları da kendimize birer emanet olarak görüyor ve emanete en iyi şekilde bakmaya çalışıyoruz.”
“BU HASSASİYETİN TEMELİ ÇOCUKLARIMIZDA DA BİLİNÇ VE FARKINDALIK OLUŞTURMAK” 
7 yaşındaki Beril’in, Meram Belediyesi sosyal medya hesaplarından sokak hayvanları için yapılan paylaşımın altına çizdiği resimleri atarak küçük yaşına rağmen hayvanlar için gösterdiği farkındalık sebebiyle daha önce kendisine ve ailesine bir söz verdiğini belirten Başkan Kavuş, bu sözü yerine getirmiş olmanın mutluluğunu yaşadığını ifade etti. Beril, kardeşi Eymen ve kendi kızı Özge’yi de alarak ilçe genelinde bulunan kedi-köpek beslenme odaklarına mama ve su bırakan Başkan Mustafa Kavuş, “Bugün biz de üzerimize düşeni ailelerimizle birlikte yapmaya çalıştık. Asıl amacımız bu noktada tüm çocuklarımızda bir bilinç ve farkındalık oluşturmak. Bu bilinç için çok güzel bir örnek oldu bugün gerçekleştirdiğimiz bu etkinlik. Hepimizin bu noktada hassasiyet göstermesi ve sokaktaki canlara sahip çıkması gerekiyor. Biz onlara sahip çıktıkça onların bize zarar vermeyeceklerini de unutmamamız gerekiyor. Çünkü her güzellik sevgi ile ortaya çıkıyor.   Özellikle sokağa çıkma yasağı günlerinde hassasiyetlerimizi artırmamız gerekiyor.  Bizim kurum olarak yetişemediğimiz, eksik kaldığımız zamanlarda sokak hayvanları konusunda hassasiyet gösteren tüm hayvanseverlere de teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 4
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (1)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • MURAT B
    3 yıl önce

    Bu gün toki yakınlarındaki hobi bahçesinin yolunu kullandım besi çiftliklerinin olduğu cadde. Ölü köpeği yiyen diğer aç köpekleri gördüm bir deri kemik kalmışlar. Diğer bir sorun ise meram tokideki besleme noktalarındaki yemliklerin içinin boş olması yerden bitmesini mi bekliyeceğiz ?

    • Cevapla
    • Begen (2)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English