Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Başkan Kavuş: Meram’da yeşil, eski ihtişamlı rengine dönecek

Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, Konya’nın gözbebeği Meram’ın parklarında incelemelerde bulundu. Başkan Kavuş, yapılacak revizelerle Meram’ın parklarının birer cazibe merkezi haline getirileceğini ifade etti.

Başkan Kavuş: Meram’da yeşil, eski ihtişamlı rengine dönecek
Konya’nın yeşil ve oksijen deposu Meram, parklarıyla da göz dolduruyor. Dutlu Millet Bahçesi ve 80 Binde Devri Alem Parkı başta olmak üzere Meram’ın parklarında incelemelerde bulunan ve bilgiler alan Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, önümüzdeki süreçte belediyenin izleyeceği ‘Yeşil Politikası’ hakkında ipuçları verdi. 
 
“MERAM’IN YEŞİL POTANSİYELİNİ EN İYİ ŞEKİLDE DEĞERLENDİRECEĞİZ” 
 
Yakın zamanda revize edilerek hizmete sunulan ‘Dutlu Millet Bahçesi’nin Konya’nın gözbebeği olduğunu hatırlatan Başkan Mustafa Kavuş, yapılan revizelerle bu devasa alanın sadece Konyalıların değil Konya dışından gelenler için de bir cazibe merkezi olacağını belirtti. 80 Binde Devri Alem Parkı’nın da kısa süre içinde yapılacak küçük revizelerle çocukların ilgisini daha da artıracak ve daha çok vakit geçirecekleri bir alana çevrileceğini ifade eden Başkan Kavuş, “Her iki parkımızda, Konya manzarasını cömertçe ayaklarınızın altına seren, temiz havası, bol oksijeni ile adeta bir değer. Konyalıları ve Konya dışından misafirlerimizi buraya çekecek önemli birer potansiyel. Biz bu potansiyeli en iyi şekilde ve azami derecede değerlendirerek vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Yapılacak revizelerle daha çok vatandaşımızı buraya çekecek, onların ilgisini artırarak burada daha çok vakit geçirmelerini sağlayacağız” diye konuştu.  
“MERAM’DA YEŞİL, ESKİ İHTİŞAMLI RENGİNE DÖNECEK”    
 
Yeşile yapılacak yeni yatırımlar hakkında da bilgi veren Başkan Kavuş, sözlerini şöyle sürdürdü; “Büyükşehir Belediyesi ile birlikte planlanan ve Türkiye’nin en büyük Millet Bahçelerinden biri olacak ‘Ağır Bakım Millet Bahçesi’ yüz akımız olacak. İçinde birçok ilki de barındıracak olan 650 bin m²’lik parkımıza yapılacak göletin yanısıra kapalı oyun gruplarıyla çocuklarımızın yaz-kış gönül rahatlığıyla oyun oynayabileceği bir alan olacak. Bu, Konya için bir ilk olma anlamı taşıyor. Bunun yanısıra eski stadyumun taşınmasıyla ortaya bir açık çıktı. Vatandaşlarımızın ve amatör sporcuların spor yapabilecekleri alan açığı. İşte ‘Ağır Bakım Millet Bahçesi’ bir taraftan da bu açığı kapatacak bir alan olacak. Tüm bu özellikleriyle bölgemize çok büyük değer olarak hizmet edecek. Bunun yanısıra sonuna yaklaşılan Yenice Parkımız da açılış için gün sayıyor. Tamamlandığında Yenice Parkımız da önemli aktivitelerin merkezi olacak. Tüm bunlarla birlikte önümüzdeki süreçte Meram için, var olan ya da bizim oluşturduğumuz alanlara 5’er, 10’ar bin m²’lik yeni parklarla Yeşil Meram’ı, Yemyeşil Meram olarak eski ihtişamına yeniden kavuşturmanın gayretinde olacağız.” 
Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş öte yandan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla 80 Binde Devri Alem Parkında gerçekleştirilecek ‘Çocuk Şenliği’ne bütün çocukları davet etti.  Saat 14’te başlayacak şenlikte çocuklar gönüllerinde bir gün geçirecekler. 
 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English