Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Başkan Kavuş Bilim Kurdu Proje'sinin finalistlerini kabul etti

Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, 22-27 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek Teknofest Milli Teknoloji ve TÜBİTAK ortaokul proje yarışmalarında finale kalan ‘Bilim Kurdu Projesi’ öğrencilerini kabul etti.

Başkan Kavuş Bilim Kurdu Proje’sinin finalistlerini kabul etti
Bilim Kurdu öğrencilerinin başarılarıyla hem kendileri hem Meram hem de Konya’nın gururlandığına vurgu yapan Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, “Biz çocuklarımız için bugüne kadar üzerimize düşeni fazlasıyla yaptık, bundan sonra da yapmaya her zaman hazırız” şeklinde konuştu.

Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, 22-27 Eylül tarihlerinde Gaziantep’te, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Türkiye Teknoloji Vakfı tarafından organize edilen Teknofest havacılık, teknoloji ve uzay teknolojisi festivali çerçevesinde gerçekleştirilecek yarışmanın finaline katılmaya hak kazanan ve TÜBİTAK yarışmasında finale kalan ‘Meram Belediyesi Bilim Kurdu Projesi’ öğrencilerini ve onları yetiştiren öğretmenleri kabul etti.

Başkan Kavuş; “Çocuklarımızın başarıları göğsümüzü kabartıyor”

Başkan Mustafa Kavuş, ziyarette öncelikle, Meram Belediyesi'nin önemli projelerinden biri olan ‘Bilim Kurdu’ bünyesinde Teknofest ortaokullar seviyesi eğitim teknolojileri branşında final yarışmasına hazırlanan projeler hakkında eğitmenlerden birifing aldı. 25 öğrencilerinin ‘Bilim Kurdu Projesi’ ile robotik eğitim aldığını hatırlatan eğitmenler, bu eğitimlerden sonra öğrencilerin hem TÜBİTAK proje yarışmalarında hem de Teknofest’te finalde yarışacaklarını ifade ettiler. Eğitmenler ayrıca önümüzdeki yıl hedeflerinin uluslar arası yarışmalar olduğunu belirterek, bu gelişimde Meram Belediyesi Bilim kurdu Projesinin büyük faydası olduğunun altını çizdi. Öğrencilerin başarılarının hem kendilerini hem Meram’ı hem de Konya’yı gururlandırdığına vurgu
yapan Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş, “Biz çocuklarımız için bugüne kadar üzerimize düşeni fazlasıyla yaptık, bundan sonra da yapmaya her zaman hazırız” şeklinde konuştu.

Başkan Kavuş; “Eğitime ve çocuklarımıza yapılan desteği Meram'ın geleceğine yapılan en büyük yatırım olarak görüyoruz”

Meram Belediyesi olarak bugüne kadar eğitime verdikleri destekler hakkında da bilgi veren Başkan Kavuş, sözlerini şöyle sürdürdü; “Okullarımızın fiziki şartlarını düzelterek çocuklarımızın daha iyi imkanlarla eğitim alması için üzerimize düşenin fazlasını yaptık. Okul bahçelerinden asfaltlarına, temizliklerinden bakım onarımlarına kadar her okulumuza destek verdik. Geçen yıl 45 okulumuzun bakım onarımını gerçekleştirdik, bu yıl bu ana kadar 25 okumuzda gerçekleştirdik bu çalışmaları. Uzak yakın tüm mahallelerimizde eğitim gören çocuklarımız için Milli Eğitim Müdürlüğümüzle birlikte ortak çalışmalar yürütmeye devam ediyoruz. Okullarımıza
TÜBİTAK kitaplıkları kazandırdık. Çocuklarımız okula döndüklerinde bu imkanı kullanma fırsatı yakalayacaklar.

Havzan Tesisimizin kütüphane olması için İl Kültür Müdürlüğü ile ortak çalışma yürütüyoruz.

Başkan Kavuş; “Çocuklarımız kendilerine sunulan imkanı en iyi şekilde değerlendiriyor”

Meram’ın 13 okulunda devam eden ‘Bilim Kurdu Projesi’nin de kendilerinin gurur duyduğu eğitim
projelerinden biri olduğunu kaydeden Başkan Mustafa Kavuş, projeden faydalanan bu okul sayısını artırmayı hedeflediklerini belirtti. Proje ile eğitime ve öğrencilere katkı sunmuş olmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Başkan Kavuş, Teknofest yarışmalarında alınacak başarının duydukları mutluluk ve gururu artıracağını söyledi. Ancak Teknofest gibi önemli bir organizasyonda finale kalmış olmanın bile başlı başına bir
başarı olduğunun da altını çizen Başkan Kavuş, “Önemli olan oraya katılmış, proje sunmuş olmak. Derece almak ikinci planda. Sizlerin atmış olduğu adım gelecek adına büyük bir adım. Sizlerin yaşında bizim pek imkanımız yoktu. Öğretmen öğrenci ilişkisi dışında bir materyale sahip değildik. Sizler çok daha fazla şanslısınız. Ama sizlerde bu şansı ve imkanı en iyi şekilde değerlendiriyorsunuz. Bu güzel imkanlarda eğitim görmek önemli ama bu imkanları kullanmak ve değerlendirmek daha önemli. Sizler bunu başarıyorsunuz. Bu nedenle de her birinizi ayrı ayrı tebrik ediyor ve her birinize teşekkür ediyorum. Hep yanınızda olacağız. Teknofest’te de başarılr diliyorum. Sizlerin başarısı aynı zamanda bizim ve Konya’nın başarısı olacak. Hepinizle gurur duyuyoruz” diye konuştu.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English