Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Başkan Karabacak’tan Ahilik Haftası kutlama mesajı

Konya Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (KONESOB) Başkanı Muharrem Karabacak Ahilik Haftası kutlamalarıyla ilgili yayınladığı mesajında, “Geçmişten günümüze birlik ve dayanışmamızı sağlayan en önemli unsurlardan biri olan ahilik kültürüne içinde bulunduğumuz ekonomik süreçte ne denli ihtiyaç duyduğumuzu bir kez daha anlamaktayız” dedi.

Başkan Karabacak’tan Ahilik Haftası kutlama mesajı
KONESOB Başkanı Muharrem Karabacak bu yıl 14 – 20 Eylül tarihleri arasında 33.’sü kutlanan Ahilik Haftasıyla ilgili bir mesaj yayınladı.

Başkan Karabacak açıklamasında şu görüşlere yer verdi: “İyi ahlakın, doğruluğun, kardeşliğin, yardımseverliğin kısacası bütün güzel meziyetlerin birleştiği, ticaret ile ahlakı buluşturan bir hayat düsturu olan ahilik, milli şuuru ve gücünü dayanışmasından alan yapısı ile dünyada benzeri bulunmayan bir kültür ve medeniyet hazinesidir. Milli birlik ve beraberliğimizin her zaman en büyük teminatlarından birisi olan ahilik kültürü, ticareti düzenleyen ve bu alanlarda faaliyet gösteren esnaf teşkilatımız başta olmak üzere tüm kurum ve kuruluşlar için önemli bir rehber niteliğindedir. Ticari hayatımızın temelinde yer alan bu kültür ile kardeşlik, birlik, beraberlik ve dayanışma duygularımız yeniden pekişmektedir. Ticaret ve ekonomi alanında esnaf ve sanatkârımıza olduğu kadar sosyal ve kültürel alanda da halkımıza yol gösterici olan ahilik, 2023, 2053 ve 2071 hedeflerimize öncülük edecektir. Geçmişten günümüze birlik ve dayanışmamızı sağlayan en önemli unsurlardan biri olan ahilik kültürüne içinde bulunduğumuz ekonomik süreçte ne denli ihtiyaç duyduğumuzu bir kez daha anlamaktayız.
KONESOB olarak biz de ahiliği, esnaf ve sanatkârlarımızın ahilik kültüründe faaliyetlerini sürdürmesini önemsiyoruz. Bu bağlamda Konyalı ahilerimizin gösterdiği başarı ve çalışmalarını göreve geldiğimiz günden beri ülke gündemine taşımak için gayret sarf ettik. Bilindiği üzere 2018 yılında Yılın Türkiye Ahisi, 2019 yılında da Yılın Türkiye Çırağı Konya’mızdan çıktı. Alınan bu önemli başarı ve dereceler Konya’nın ahiliğe ne derece önem verdiğinin bir göstergesi. KONESOB olarak esnaf ve sanatkârımızın gösterdiği bu başarılara bundan sonrada vesile olmaya devam edeceğiz. Bu yıl maalesef Corona virüs tedbirleri nedeniyle buruk bir hafta geçiriyoruz. Pandemi döneminde esnaf ve sanatkârımızın üstlenmiş olduğu rol ve fedakârlık hepimizin malumudur. Bu süreçte esnaf ve sanatkârlarımız ahilik gelenek ve göreneğine göre vatandaşlarımızın kileri, tedarikçisi, servisi, evlerine ekmeğini ulaştırmada fırıncısı olmuştur. Fırsatçılık yapmadan aza kanaat getirerek ticaret yapan ve en çok alkışı hak edenler yine AHİLERİMİZ olmuştur. Pandemi döneminde de böyle önemli bir görevi üstelenen tüm ahilerimizi tebrik ediyor, bu yıl 33.’sünü kutladığımız Ahilik Haftamızın ülkemize, milletimize, Konya’mıza, esnaf ve sanatkârlarımıza tüm AHİLERİMİZE hayırlı uğurlu olması dileyerek saygılarımı sunuyorum.”

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 1
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English