Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Başkan Karabacak: Esnaflarımıza destekler sevindirdi

KONESOB Başkanı Muharrem Karabacak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan hibe desteklerini olumlu ve sevindirici bulduklarını belirterek 84 Meslek Odası ve 58 bin esnaf ve sanatkar adına Cumhurbaşkanına teşekkürlerini iletti.

Başkan Karabacak: Esnaflarımıza destekler sevindirdi
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan hibe destekleriyle ilgili bir açıklama yapan Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KONESOB) Başkanı Muharrem Karabacak, “1. grupta; kahvehane, kafe, çay bahçesi gibi yerler ile okul ve personel servisleri, düğün salonları, öğrenci yurtları, kantinler, kırtasiyeler internet kafeler, hamamlar gibi işletmeler yer almaktadır. Sayıları toplamda 235 bine ulaşan bu işletmelere bir defaya mahsus 5.000 liralık hibe ödemesi yapılacak. Destek verilecek 2. grupta ise; bakım onarım tamirat, hırdavatçılar, müzisyenler, oto yıkamacıları, kuru temizlemeciler, oyuncak, kozmetik ve hediyelik eşya satıcıları, camcılar, çilingirler, bakırcılar, kalaycılar, ayakkabıcılar, konfeksiyoncular, tuhafiyeciler, zücaciyeciler, daha önceki destek ödemelerinden yararlanan lokantalar, pastaneler, dondurmacılar, terziler, berberler, taksici, minibüscü, otobüsçü ile pazarcılar da dahil toplamda 1 milyon150 bini aşkın işletmemizi kapsayan bu gruptaki vatandaşlarımıza bir defaya mahsus 3.000 TL hibe ödemesi yapılacak. Ödeme takvimi önümüzdeki günlerde Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından açıklanacak. Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Bakanlar Kurulumuza, emeği geçen herkese açıklamış oldukları paket için çok teşekkür ediyor, 1 Haziran’dan itibaren tüm işletmelerimizin hiç bir kısıtlama olmadan normal faaliyetlerine başlamasını istiyoruz” dedi.

“BORÇLAR FAİZSİZ ERTELENMELİ”
Hibe desteklerini sevindirici bulduklarını fakat 15 aydır devam eden pandemi tedbirleri nedeniyle esnaf ve sanatkarların kamu borçlarını ödeyemez duruma geldiğine dikkat çeken Başkan Karabacak, “Hibe destekleri günlük faturalarımızı ödememizde destek olacak bu önemli bir gelişme ancak ödenemeyen kredi, vergi, SGK, BAĞ-KUR borçları esnafımızı düşündürmekte. Bu zorlu süreçte ayakta kalabilmek adına günü gelen tüm ödemelerin ötelenmesini, kira ve gelir kaybı destek ödemelerinin yıl sonuna kadar devam etmesini, ödenemeyen taksitlerden dolayı yapılandırmaların bozulmamasını, kiralarla ilgili kanun çıkarılmasını, mücbir sebepten dolayı esnafımızın BAĞ-KUR ve SGK primlerinin kapalılık gün süresince devletimiz tarafından karşılanmasını, istihdam ettiğimiz kardeşlerimize sosyal yardım sağlanmasını, ticari araçlara muayene muafiyeti uygulanmasını, ÖTV ve KDV’siz akaryakıt temin edilmesini talep ediyoruz. Esnaf Teşkilatı olarak esnaf ve sanatkarlarımızı koruma ve kollamaya yönelik adımların devletimiz tarafından atılacağına inancımızın tam. KONESOB olarak konuyla ilgili Bakanlık düzeyinde gerekli girişimleri yapıyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız her daim esnaf ve sanatkarlarımızın yanında oldu, tüm kamu borçlarının faizsiz ertelenmesi ve bahse konu taleplerimiz için de Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dan müjdeli haberler bekliyoruz İnşallah” diye konuştu.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 3
  • 0
  • 23
  • 7
  • 2
  • 13
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (1)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • Salih
    3 yıl önce

    Eyvallah başkan Allah bereket versin fakat sektör tutmadigin dan kira desteginden faydalanamadik ,kiram aylık 2900 verilecek destek tek sefere mahsus 3000 TL nasıl olacak bu sevin me zaten 17 gün kapalı kaldık

    • Cevapla
    • Begen (7)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English