Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Başkan Hasan Kılca’dan Ahilik Haftası mesajı

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, Ahilik Haftası dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Ahiliğin iyi ahlak, doğruluk, kardeşlik ve yardımseverlik gibi daha birçok güzel meziyetin birleştiği bir kültür olduğuna vurgu yapan Başkan Hasan Kılca, “Ahilik, milli şuuru ve gücünü dayanışmasından alan yapısıyla dünyada benzeri bulunmayan bir kültür ve medeniyet hazinesidir” dedi.

Başkan Hasan Kılca’dan Ahilik Haftası mesajı
Ahilik Haftası dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca, mesajında Türk-İslam tarihinde çok önemli bir yeri olan Ahiliğin Anadolu’da ortaya çıktığını ancak tüm dünyaya örnek olacak ticari ve sosyal öğretileri içinde barındırdığını söyledi. 
Günümüzün ticaret ahlakı, müşteri memnuniyeti, kalite, standart, tüketici hakkı, sosyal dayanışma ve arabuluculuk gibi birçok kavramın Ahilik Teşkilatı çatısı altında yüzyıllar öncesinde

Anadolu topraklarında hayata geçirildiğinin altını çizen Başkan Hasan Kılca’nın kutlama mesajı şu şekilde: “Temelleri Ahi Evran-ı Veli tarafından atılan Ahilik; Selçuklu’dan bu yana sanat, ticaret ve ekonomi gibi çeşitli alanlarda insanları yetiştiren aynı zamanda toplumu ekonomik yönden kalkındıran ve ahlaki esaslarıyla da sosyal yaşamı biçimlendiren kısacası toplumsal ilişkileri, çalışma yaşamının meziyetlerini esas alarak düzenleyen sosyo-ekonomik bir sistemdir. 
Bu yönüyle Ahilik, ticaret ile ahlakı buluşturan bir hayat düsturudur. Milli şuuru ve gücünü dayanışmasından alan yapısıyla dünyada benzeri bulunmayan bir kültür ve medeniyet hazinesi olan Ahilik, milli birlik ve beraberliğimizin her zaman en büyük teminatlarından birisidir. Ahilik kurumunun kültür, sanat ve ticaret hayatımızın zenginleşmesinde, çalışma hayatında ahlaki değerlerin yerleşmesinde büyük rolü olmuştur. Ayrım yapmadan bu coğrafyada yaşayan herkese elini ve gönlünü açan Ahilik Kurumu, sınırlarımız ötesinde de başka kültürlere ve toplumlara esin kaynağı olmuştur. Yaklaşık bin yıldır topraklarımızda varlığını sürdüren bu kurumun prensiplerinden ve kültüründen bugün de alınması gereken pek çok ilhamlar vardır. Sadece ekonomik alanda değil, sosyal hayatın dinamiklerine de esin kaynağı olan Ahilik felsefesinin barındırdığı tüm bu güzelliklerin; yüzyıllardır olduğu gibi bundan sonra da ekonomimizin bel kemiğini oluşturan esnaf ve sanatkârlarımızın eliyle daha da ileriye taşınmasını temenni ediyorum. 

Bu duygu ve düşüncelerle; Konyamızın esnafı ve bütün meslek kuruluşlarının Ahilik Haftası’nı kutlar; birlik, beraberlik, ahiliğe esas olan kardeşlik duygusunun büyüyerek devam etmesini diliyorum.”

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 2
  • 1
  • 0
  • 2
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English