Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Başkan Angı: Konya kardeşlik şehri, kimse buna zarar veremeyecek

AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, Konya’da 7 kişinin öldüğü cinayet olayının üzerinden fitne ateşi yürütülmeye çalışıldığını belirterek, Konya’nın kardeşlik şehri olduğunu ve kimsenin buna zarar veremeyeceğini söyledi.

Başkan Angı: Konya kardeşlik şehri, kimse buna zarar veremeyecek
AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, partisinin il başkanlığında düzenlediği basın toplantısında Konya ve ülke gündemine dair açıklamalarda bulundu. Başkan Hasan Angı, Konya’da 7 kişinin hayatını kaybettiği olay üzerinden fitne ateşi yürütülmeye çalışıldığını kaydederek, “Geçtiğimiz Cuma günü Hasanköy Mahallesi'ndeki büyük acı hepimizi derinden yaraladı. Giden 7 can hepimizi acıttı. Genel başkan vekillerimiz, milletvekillerimizle ailemizin yanında olmaya çalıştık. Bu olay üzerinden bile fitne ateşi yürütülmeye çalışıldı. Bu tür hadiselere karşı dikkatli olmalıyız. İnsan canını bırakın bir karıncayı ezmemek için, yürüdüğü yolda dikkat eden bir neslin evlatlarıyız. Ailenin gösterdiği sağduyu önemliydi. Siyaset istismarı yapmaya çalıştılar ki o fırsatı bulamadılar. Huzur şehri Konya’da farklı bir durum varmışçasına yansıtılmaya çalışmasını kabul etmemiz mümkün değil. Konya’ya dönük bu tür bir çalışmanın çaba vermeyeceğinin mesajını verdik. Konya kardeşlik şehri kimse buna zarar veremeyecek” dedi.

“Yangınla mücadeleler tüm hızıyla devam ediyor”
Yangınlardan dolayı üzüntü duyduklarını ifade eden Başkan Angı, “Gündem sıcak. Bir tarafta felaketler, Karadeniz bölgesindeki heyelanlar, yaklaşık 1 haftadır da yangınlar. Türkiye bulunduğu kuşak itibariyle sıcakların artması ve nem oranlarının düşmesi ile yangına zemin oluşturdu. Çok daha dikkatli olup tehdit ve tehlikeden uzak durmak gerekiyor. Küçük ihmaller büyük sıkıntılara sebep olabiliyor. Yangınla mücadeleler tüm hızıyla devam ediyor. Konya olarak baktığımızda güney ve batı bölgelerimizdeki alanlarımız önemli. Orman varlığı atalarımızın gelecek için bizlere emanet ettiği varlıklardır. Bunu korumak hepimizin görevi. Bazı bölgelerde, özellikle kızılçam ormanlarında yangınların kolay kontrol edilemediği gerçeği var. Orman Müdürlüğü ile bu mücadeleyi yürütüyoruz. Bütün imkanlarımız o bölgelerde seferber. Bakan ve milletvekillerimiz sürecin takibinde. Yangınların tez zamanda söndürülmesi ve kayıpların daha fazla olmayıp, hasar gören evi barkı yanan çiftçilerimizin yaralarının sarılması hepimizin dileği. Allah beterinden saklasın. Alınacak tedbirlere riayet etmemiz lazım. Şu an havai fişek kullanımı yasak ama maalesef kontrolsüz devam ediyor. Oluşabilecek kazada neler olacağını geçmişte gördük. Havai fişek atılmasa düğün ihtişamından bir şey kaybetmez. Çevreye zarar verecek durumlardan kaçmak da erdemdir. Hep birlikte bu gayreti gösterirsek bu süreci kolay bir şekilde atlatabiliriz” şeklinde konuştu

“Hastaneye yatış rakamlarında artış yaşandı”
Pandemi sürecinde vaka sayıları ve hastane yatış oranlarındaki sayıların artışına da değinen Hasan Angı, tedbirlere uyulması noktasında vatandaşları uyararak, “1 Haziran itibariyle bir takım kısıtlamaların kaldırılıp yeni döneme giriş maalesef vakalarda ciddi artışı beraberinde getirdi. Özellikle hemşehrilerimden istirhamım, tedbirlere uymaları noktasında bilinçli davranmaları. Hastaneye yatış rakamlarında artış yaşandı. Önümüzdeki süreçte okullar açılacak. Tedbirlerde taviz vermeyelim. Düğünlerde hem kendi sağlımızı, hem çevremizdeki insanların sağlığını korumak için lütfen dikkatli olalım. Hamdolsun devletimiz güçlü. Aşılamalar devam ediyor. Aşıları ne kadar hızlı yapabilirsek toplumsal bağışıklığımızı o kadar yüksek tutabiliriz. Sağlığımızı korumak sadece kendimiz için değil şehrin sosyal ve ekonomik durumunun devamı için de oldukça önemli. Yeni bir sıkıntı döneminin yaşanmaması için lütfen tedbirlere uyalım” diye konuştu.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 1
  • 0
  • 19
  • 11
  • 2
  • 15
  • 1
  • 1
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (2)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • HB
    Hakikatler birgün ortaya cıkar unutanlara
    3 yıl önce

    Tenkitler insana dogru bulmayi ve dogruyu yamayi ögretir. Senden kaynaştıracak bir hal yok ama durustsun akıllısin ama insana tepeden bakan bir halin var başkan. Bu halkan kazandınız hangi garibani bir arabana bindirip işini hallettin. Bu devirde telefon acip soylemek usulen arıyorum vatandas yanımda demek. Kımı aldın elinden tuttunuzda işini hallettinizki. Standart kendi cevreniz kendi ekibiniz siz ve sizin gibiler akp yi bitirecek.Reisi sizin iş halledecegiz demeniz bitirecek kılıçdadoglu boşuna ugraşıyor. Alınmak yok kac tane konyalıyi işe kattınız. Hep kendi yakın cevreniz. Kactane garibi gezdiniz. Hep yapan reis sistemi kurdu. Onun arkasına sıgınmayın. Kaç tane piyasada ki olayları aktardınız hep güllük gülistanlık kaç tane garibi zekat verir hale getirip iş adami yaptıniz hep kendi cevreniz. Uyanın bu ülke hepimizin adalet olmayan yerde tirpil olur. Sonu hüsran olur. Parti il demek yandaş deyil yeni insanları gönlünu alıp kayd etmek örgütu büyütmek demek. Yayınlayında okusun sayın eski vekil hasan abi.

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
  • K
    konyalı
    3 yıl önce

    hdpli ve pkk sempatizanı olmayan herkes kardeşimizdir.

    • Cevapla
    • Begen (3)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English