Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Başkan Altay: Ortak tarihi mirasa sahip şehirlerle ilişkilerimizi artıracağız

Türk Dünyası Belediyeler Birliği’nin Kazakistan’da düzenlenen Yürütme Kurulu Toplantısı’na katılarak çeşitli temaslarda bulunan Türk Dünyası Belediyeler Birliği ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Ortak kültürel ve tarihi mirasa sahip olduğumuz şehirlerle ilişkilerimizi artırmak istiyoruz” dedi.

Başkan Altay: Ortak tarihi mirasa sahip şehirlerle ilişkilerimizi artıracağız
Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Tataristan Cumhuriyeti’nde düzenlenen TDBB Yürütme Kurulu Toplantısı’na katıldı.

Beraberindeki heyetle birlikte Tataristan Cumhuriyeti Başbakanı A.V. Pesoshin, Tataristan Cumhuriyeti Hükümeti Üyesi, Rusya Federasyonu Tataristan Yatırım Ajansı Başkanı Taliya Minullina ve Tataristan Belediyeler Birliği Başkanı Egzam Gubaydullin ile görüşen Başkan Altay, daha sonra TDBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Nizhnekamsk Belediye Başkanı Aydar Metshin’i ziyaret etti.

Ziyaretten memnuniyet duyduğunu dile getiren Metshin, “Rusya’nın büyük ve güçlü petro-kimya sanayi merkezi ve spor merkeziyiz. 2017 yılından itibaren ekonomik sanayi yatırımları anlamında şehir uluslararası yatırımlara daha açık hale geldi. Türk yatırımcıları da şehrimize bekliyoruz. Türkiye ile ilişkilere büyük önem veriyoruz. Türk Dünyası Belediyeler Birliği’nde Yönetim Kurulu Üyesi olmak bizim için büyük bir onurdur” dedi.

Türk Dünyası Belediyeler Birliği ve Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay da “Birliğimiz 30 ülkeye hitap ediyor. Yönetim Kurulunda 11 ülke temsil ediliyor. Bunlardan birisi de Tataristan. Ortak kültürel ve tarihi mirasa sahip olduğumuz şehirlerle ilişkilerimizi artırmak istiyoruz. Birlik olarak Tataristan’da 25’e yakın proje ürettik. Kardeş şehir ilişkilerini artırmak istiyoruz. Nijnekamsk şehrinin yatırım ve sanayi için yaptığı çalışmaları beğeni ile takip ediyoruz. Biz de Tatar ve Rus yatırımcıları Türkiye’ye davet ediyoruz. Bu güzel misafirperverliğiniz için teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Başkan Altay, Tataristan’ın başkenti Kazan’da Tataristan Belediyeler Birliği’nin ev sahipliğinde düzenlenen Türk Dünyası Belediyeler Birliği Yürütme Kurulu Toplantısı’na da katıldı. Toplantıda, birliğin geleceği ve üye şehirler arasında işbirliğini geliştirmek için yapılacak çalışmalar ele alındı.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 1
  • 2
  • 0
  • 1
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English