Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Başkan Altay, Konya’nın yaşam kalitesini artıracak projelerini açıkladı

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, 31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinin ardından Konya’nın yaşam kalitesini artıracak ve şehre yeni bir vizyon kazandıracak projelerini Benim Şehrim programında açıkladı.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya için hazırladıkları projeleri kamuoyuyla paylaştı. 

Selçuklu Kongre Merkezi’nde düzenlenen ve yoğun bir katılımla gerçekleştirilen programda Uğur İbrahim Altay, bugüne kadar olduğu gibi yeni dönemde de kaynakları ekonomik şeklide kullanacaklarını, yeni kaynaklar oluşturacaklarını, kurumsal kapasitelerini ve iş gücünü verimli bir şekilde kullanacaklarını kaydetti. 

''KÜLTÜRÜMÜZDEN, GELENEK VE GÖRENEKLERİMİZDEN, HAK VE HUKUK HASSASİYETİMİZDEN ÖDÜN VERMEYECEĞİZ''

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, AK Parti ve MHP Konya Milletvekilleri, belediye başkanları, başkan adayları, AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, MHP Konya İl Başkanı Murat Çiçek ile çok sayıda davetli katıldığı Benim Şehrim isimli programda Konyalılara hitap eden Altay, “Planlı olarak gelişeceğiz ve her şeyden önemlisi Konya’mızı sizlerle birlikte yöneteceğiz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı seçim manifestomuzda yer alan konular önceliğimiz olacaktır. Şehri planlarken hemşerilerimizin yaşam kalitesini arttırmaya gayret edeceğiz. Altyapı ve ulaşımda yeni yatırımlarla birlikte iyileştirmeler yapacağız. Konya’mızı diğer şehirlerden ayıran özellikleri ön plana çıkaracağız. Teknolojinin her türlü imkânını hemşerilerimizin istifadesine sunacağız. Tüm bunları yaparken; çevreye ve tüm canlılara saygılı olacağız. Sosyal belediyeciliğin en güzel örneklerini birlikte yapacağız. Kültürümüzden, gelenek ve göreneklerimizden, hak ve hukuk hassasiyetimizden ödün vermeyeceğiz.” 


 
Programda Eski Sanayi’nin taşınması, ASELSAN-Konya Savunma Sanayi A.Ş. ortaklığında Konya’da kurulacak fabrikaya yer tahsisi ve altyapı desteği, yeni sanayi alanları oluşturma gibi konularda açıklamalarda bulunan Altay, hükümetin ikinci 100 günlük eylem planında yerini alan metronun hayata geçmesiyle Konya’da trafiğin rahatlayacağını söyledi. 


ŞEHİR İÇİ TRAFİĞİ DÜZENLEYECEK YENİ BİR SİSTEM İÇİN HAZIRLIK YAPIYORUZ 

Başkan Altay, Konya’da şehir içi trafiği düzenleyecek yeni bir sistem üzerinde hazırlık yaptıklarını ve bu yıl içinde vatandaşın hizmetine sunmayı hedeflediklerini aktardı. Altay, söz konusu sistemle özellikle akıllı telefonlardan Konya’nın trafik yükünü anlık olarak belirleyip alternatif güzergâhlardan ulaşımı rahatlatmayı planladıklarını belirterek, “Ayrıca şehir içi elektronik yönlendirmelerle yol durumlarını sürücülerle paylaşacağız. Şehir trafiğini tek merkezden yönetmeyi, canlı görüntülerle bu merkezin anlık trafiğe müdahale edeceği sistemin de yazılımını yapıp hizmete açacağız. Trafik ile ilgili hem yayaları hem sürücüleri eğitecek programlar yaparak farkındalığı artıracağız. Konya trafiğini aksatan ilk üç neden; hatalı park, hatalı şerit değiştirme ve kavşaklarda öncelik kurallarına uyulmaması olarak ortaya çıkmaktadır. Özellikle çocuklarımızın trafik bilincini, trafikte saygıyı öğrenmelerini amaçlıyoruz” dedi. 

“28 İLÇEMİZE SPOR TESİSİ YAPACAĞIZ”

Çocukları ve gençleri sporla tanıştırmak, her yaştan Konyalıya spor yaptırmanın ana hedeflerinden biri olduğunu söyleyen Altay, “Yeni Stadyum çevresinde yapımına devam ettiğimiz Atletizm Pisti inşaatımızı bu dönem bitirip sporcularımızın hizmetine sunacağız. Futbol başta olmak üzere istenilen branşlarda mahalle ve kurumsal spor ligleri oluşturacağız. Şehrimize ihtiyaç duyulan ve fizibilitesi tamamlanan 28 ilçemize spor tesisi yapacağız” dedi.

KONYA’YA SİYER MERKEZİ

Peygamberler ve evliyalar diyarı Konya’ya siyer ile ilgili dünyadaki en büyük eseri kazandıracaklarının da müjdesini veren Altay, bu örnek merkezin Allah Resulü’nün hayatı, tevhit davası, şahsiyeti, edebi ve ahlakının; müzeografik teknikler, sergi alanları ve özel tekniklerle anlatılacağını dile getirdi.

ESKİ TRAMVAYLAR KÜLTÜREL AÇIDAN DEĞERLENDİRİLECEK

Konya’da kültürel etkinliklere büyük önem verdiklerini, bu hizmetleri artırarak sürdüreceklerini kaydeden Altay, Şeb-i Arus törenlerinin yanı sıra Hazreti Mevlana’nın Konya’ya gelişini daha kapsamlı törenlerle icra edeceklerini anlattı. Altay, eski tramvayları da kültürel açıdan değerlendireceklerini, ilk etapta tramvayları ray üstünde ve Kültürpark’ta sosyal amaçlı olarak kullanacaklarını vurguladı.

YAŞLI YAŞAM DESTEK MERKEZİ KURULACAK

Yaşlı Yaşam Destek Merkezi kuracaklarını ve söz konusu merkezin belli bir yaşın üstünde ve yardıma muhtaç konumdaki vatandaşlara hizmet vereceğini söyleyen Başkan Altay, otizm başta olmak üzere engelli bireylerle ilgili hassasiyetlerine devam edeceklerini anlattı.


TURİZM MASTER PLANI HAZIRLANACAK

Konya’nın turizm pastasından aldığı payı artırmak ve gelecek ziyaretçilere farklı bir destinasyon sunmak için Turizm Master Planı hazırlayacaklarına vurgu yapan Başkan Altay, “Bu alanda 2030 hedeflerimizi ortaya koyacağız ve sürdürülebilir bir Turizm Planı’nı hayata geçireceğiz. Çatalhöyük, Kilistra, Beyşehir, Seydişehir, İvriz, Meke Gölü, Akşehir gibi turizm değerlerimizi tanıtarak ve merkeze gelen turistleri ilçeler yönlendirmeyi amaçlıyoruz. İlk olarak Çatalhöyük Tanıtım Merkezi’ni hayata geçireceğiz” dedi.

MAVİ TÜNEL ÇIKIŞINA HES

Konya’nın 31 ilçesinde altyapı haritası çıkaracaklarını, kesintisiz su için su depolama tesislerinin sayısına ilave olarak 2023 yılına kadar 30 tesis daha yapacaklarını belirten Altay, 28 ilçede su temini konusundaki çalışmalarda doğal yer altı su seviyesine dikkat edeceklerini söyledi. Konya Kanalizasyon Master Planı çerçevesinde yağmur suyu taşkın sorununu çözeceklerini belirten Altay, Mavi Tünel çıkışına 25.8 megawatt gücünde Hidroelektrik Santrali kuracaklarını da vurguladı.

KONYA OTOGARI AKSARAY – ANKARA KAVŞAĞI’NA TAŞINIYOR 

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, şehrin en işlek ulaşım aksında kalan Konya Şehirlerarası Otobüs Terminali’ni Aksaray-Ankara kavşağına taşımayı hedeflediklerini açıkladı. Altay, şehir içi trafiği rahatlatmak için şehrin farklı noktalarında yaya üst geçitlerini de bu dönemde yapmayı planladıklarını söyledi. 
 
Mevcut kamyon garajının ihtiyacı karşılayamadığının altını çizen Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Aksaray Yolu’nda yaklaşık 3 bin araçlık yeni kamyon garajı yapacaklarını söyledi. 

BAŞKAN ALTAY’DAN SOSYAL KONUT MÜJDESİ 

Başkan Altay, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile TOKİ işbirliğiyle Konya’ya yeni sosyal konut kazandırmak için çalışmalara başladıklarını aktararak, “Beyhekim hastanemiz civarında yapılacak konutlar ve sosyal donatılarla dar gelirli hemşerilerimizin konut edinmelerini kolaylaştıracağız. Toplu Konut Projemizin ilk etabında 1.000 daire yapmayı hedefliyoruz. Bu önemli yatırım Konyamıza hayırlı uğurlu olsun” dedi. 


MEVLANA ÇARŞISI İLE ALTIN ÇARŞI’NIN YERİNE KONYA’YA ÇARŞI VE MEYDAN KAZANDIRILACAK 
 
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Mevlana Çarşısı’nı ve Altın Çarşı’yı yıkacaklarını, yerine daha kullanışlı bir çarşı ile meydan oluşturacaklarının müjdesini verdi. Altay, söz konusu düzenlemeyle esnafın gelirini artacağını ve Bedesten’i Mevlana’ya bağlayan bir yürüyüş aksı açacaklarını aktardı. 
 
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya’nın Kuzeybatısında yer alan ve “Cephanelik” olarak bilinen alanda yeni bir yerleşim yeri inşa edeceklerinin altını çizerek, “Cephanelik Dönüşüm Projemiz sadece şehrimizde değil Türkiye’de en çok konuşulacak projeler arasında yer alacak ve Büyükşehir Belediyemiz için önemli bir gelir kaynağı olacak” diye konuştu. 


YENİ MİLLET BAHÇELERİ 

Başkan Altay, şehir merkezi içinde yer alan eski stadyumun yerine kurulacak Millet Bahçesi ve Millet Kıraathanesi proje çalışmalarının devam ettiğini hatırlatarak şunları söyledi: “2019 yılında temelini atacağımız bu yatırımla Konya’mız farklı bir peyzajla tanışacak. Millet Bahçemiz içinde Millet Kıraathanesi, Sebze Bahçeleri, Sera, Yansıma Havuzu, Meyve Bahçesi, Seyir Kulesi, Spor Alanları, Gölet, Çim Tepe, Etkinlik Alanı, Yürüyüş Yolları, Konya Endemik Bitki Bahçesi, Cami ve Kafe gibi donatılar yer alacak. 652 bin metrekare alanda Türkiye’nin en büyük millet bahçelerinden birini Konya’mıza kazandırıyoruz. Ağır Bakım olarak bilinen Meram Yeni Yol ile Meram Eski Yol arasında kalan Lojistik Komutanlığımıza ait alan Millet Bahçesi için belediyemize tahsis edildi. Millet Bahçelerimiz Konya’mıza hayırlı uğurlu olsun.”


 
KONYA TEKNOLOJİ VADİSİ 

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Akıllı Şehirler başlığı altındaki projelerini de açıkladı. Başkan Altay, günümüz teknolojisini yakından takip etmek ve çocukları elektronik sistemlerle tanıştırıp beyin ve el becerilerini geliştirmek için Konya Teknoloji Vadisi adıyla yeni bir merkez hazırladıklarını söyledi. 
 
Başkan Altay, Merkez ilçe belediyeleriyle birlikte lise öğrencilerini uçakla günübirlik Çanakkale’ye götürüp getirmeyi hedeflediklerini ifade etti.


ŞEHRİMİZİ ORTAK AKIL İLE YÖNETECEĞİZ 

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, belediyecilik anlayışlarının temelini oluşturan Ortak Akıl uygulamalarını artıracaklarını da söyledi. Yapacakları hizmet ve yatırımlara Konyalılarla birlikte karar vereceklerinin altını çizen Başkan Uğur İbrahim Altay, “Her yaştan ve her meslek gurubundan hemşerilerimizle daha yaşanabilir bir Konya üzerine istişarelerde bulunacağız” dedi. 


“AYRIMIZ GAYRIMIZ YOKTUR”

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ın büyük ilgi gören konuşmasının ardından kürsüye gelen MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, “Konya, yeni bir başarı için kararını vermiştir. Beka için milli karar, cumhur için istikrar diyor. Sağduyunun birlikteliği, Cumhur İttifakı diyor. 31 ilçemizde AK Parti’den olsun, Milliyetçi Hareket Partisi’nden olsun, tüm belediye başkan adaylarımız, belediye meclis üyelerimiz olsun hepsi Cumhur İttifakı’nın adayıdır. Ayrımız gayrımız yoktur. Elbette ki Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız da Uğur İbrahim Altay’dır. Konya ehline emanettir. Allah muvaffakiyetler versin. Konya her hizmetin en güzeline en iyisine layıktır” diye konuştu. 


 
“BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZİ PEKİŞTİRİYORUZ”

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta da Konya’yı Konya yapan şeyin belediye ve yerel hizmetler olduğuna vurgu yaparak şunları aktardı: “Şehirlerimizin ayakta kalabilmesi, hizmet alabilmesi için vatanımızın ayakta kalması, bayrağımızın dalgalanması ve milletimizin ilelebet payidar kalması gerekiyor. Bunun için elbette bizler de bu seçime beka meselesi olarak bakıyoruz ve birlik beraberliğimizi pekiştiriyoruz. Eğer sandıktan başarılı çıkmaz isek Türkiye’ye gözünü dikmiş pek çok akbaba var. Bizler beka için bir araya gelmişken birileri de zillet ve illet ittifakı ile terör örgütleriyle bir araya gelip bizi bölmeye çalışıyorlar. Bunlara fırsat vermeyeceğiz ve tüm varlığımızla ayakta durarak şehirlerimizi emin ellere bırakacağız.”



“16 YILDA KONYA’DA 86 SAĞLIK TESİSİNİ HİZMETE AÇTIK”

Programa katılan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Konya’nın son 16 yıldaki gelişmesini ve kalkınmasını takip etmekten büyük haz duyduklarını belirterek, “AK Parti Belediyeciliği ile daha yapmayı planladığımız pek çok projeyi Cumhur İttifakı Adayımız Sayın Uğur İbrahim Altay Başkanımızdan duyduk. AK Parti İktidarı, 16 yılda Konyamıza 48 milyar liralık yatırım yaptı. Bu rakamın 1.5 milyar, artı Şehir Hastanesi ile 2 milyar lirası sağlığa yapılan yatırım oldu. Bu süreçte Konyamızda 31’i hastane 2’si ağız ve diş sağlığı merkezi, 53’ü birinci basamak hizmetleri olmak üzere toplam 86 sağlık tesisinin yapımını tamamladık ve hizmete açtık. Halen 10 adet sağlık tesisimizin yapımı devam ediyor. Hastane yatak sayısı 4 bin 174’ten 7 bin 686’ya çıktı” dedi. 


 
“BAKANLIK OLARAK HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERECEĞİZ”

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum ise, Cumhur İttifakı’nın devletin bütünlüğü, bayrağımız, vatanımız ve ülkemiz için 15 Temmuz gecesi kurulduğuna vurgu yaparak, “İnşallah bu ittifak 2053 ve 2071 yılında ülkemizin gelişmesi sürecinde de ilelebet devam edecektir. Konyamızda da Cumhur İttifakı adayımız Büyükşehir Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay. Uğur İbrahim Altay kardeşimizin Selçuklu Belediye Başkanlığı döneminde çok güzel hizmetleri oldu. Kendisi Konya için dertlenen, Konya için proje üreten bir kardeşimiz. Başkanımız inşallah 31 Mart’tan sonra da bu kararlı duruşuna ve Konya için açıkladığı projelerine, Konya’daki şehircilik anlayışını yukarılara çıkaracak birçok projeye imza atacaktır. Bizler de bakanlık olarak hem Büyükşehir Belediyemize hem de 31 ilçemize her türlü desteği vereceğiz” diye konuştu. 



 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (5)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • M
    mert
    5 yıl önce

    başakanım toptan manifaturacılarla tekstil pazarını da kaldırın her yer temizlensin garın yanına hiç yakışmıyor ... başarılarınız devamını dilerim büyük başkan

    • Cevapla
    • Begen (1)
    • Begenme (1)
  • MD
    MEHMET DÖNDERİCİ - SAKARYA MAH.MUHTAR
    5 yıl önce

    TEBRİKLER.....

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (2)
  • K
    Konyalı
    5 yıl önce

    Sanayi aynı yerde durup yenilense daha iyi olurdu bence de neyse hayırlı uğurlu olsun

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (3)
  • DD
    DOĞRUCU DAVUT
    5 yıl önce

    Karma ortaokulu ve imam hatip lisesinin karşısısındaki cezaevini ve alışveriş merkezini kamulaştırıp oraya bir millet bahçesi ve spor kompleksi konya'ya çok yakışır......

    • Cevapla
    • Begen (1)
    • Begenme (3)
  • MC
    Mustafa Çalışkan
    5 yıl önce

    Tüm sanayilerin bir yere toplanması ile ilgili bir calışma istiyoruz..Meram Zafer Anadolu Karatay sanayi vb gibi..Çok verimli olur herkes için

    • Cevapla
    • Begen (4)
    • Begenme (9)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English