Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Başkan Altay'dan Nasreddin Hoca Şenliği'ne davet

Akşehir’e gelerek çeşitli temaslarda bulunan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, herkesi 5 Temmuz tarihinde başlayacak olan 60. Uluslararası Akşehir Nasreddin Hoca Şenliği’ne katılmaya davet etti.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay; Akşehir’e gelerek çeşitli temaslarda bulundu. Büyükşehir Belediyesi tarafından restorasyonu yaptırılan Tarihi Arasta Çarşısı ve İplikçi Cami’de incelemelerde bulunan Başkan Altay’a Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya’da eşlik etti. İncelemeleri sırasında ilçelerdeki turizm potansiyelini artırmak amacıyla Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan gezi turuna katılan kafileyle karşılaşan Başkan Altay ve Başkan Akkaya katılımcılarla sohbet etti.

İncelemelerinin ardından Akşehir Belediye Binası’na geçen Başkan Altay burada Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya’dan çalışmalar ve yaklaşan Nasreddin Hoca Şenliği hakkında bilgiler aldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Altay “Bugün Akşehir’deyiz Belediye Başkanımızı ziyaret ettik. Akşehir’de vatandaşlarımızla bir araya geldik. Akşehir önemli günlere hazırlanıyor. Bu yılki 60. Uluslararası Akşehir Nasreddin Hoca Şenliği hazırlıkları başlamıştır. 5-10 Temmuz tarihleri arasında inşallah çok önemli etkinlikler gerçekleştirilecektir. Nasreddin Hoca sadece Konya’mızın değil ülkemizin en önemli değerlerinden birisidir. Onun tanıtılması Konya ve Akşehir açısından çok önemidir. Bundan dolayı Konya Büyükşehir Belediyesi olarak ilk kez bizde bu yıl Akşehir Belediyemize uluslararası bu şenliklerde destek veriyoruz. Bir taraftan da, Konya’dan Akşehir ve Ilgın’ımıza artık günü birlik vatandaşlarımızın ziyaretlerine başladık. Bugün tevafuk oldu ,bizde Konya’dan gelen hemşehrilerimizle karşılaştık. Akşehir turizm desteği noktasında en önemli yerleşim yerlerinden bir tanesidir. İnşallah önümüzde ki, 5 yıllık dönemde restorasyon çalışmaları ve daha sonra bir çok faaliyetlerde Akşehir Türkiye’nin daha çok yakinen tanıdığı ilçelerimizden biri haline gelecektir. Konya’nın önemli turizm merkezlerinden birisi olacaktır. Bunun için ilçe belediyemizle, Milletvekillerimizle birlikte koordineli ve uyum içerisinde yoğun bir gayret içerisindeyiz. Şimdiden herkesi 5-10 Temmuz tarihinde yapılacak Bu yıl 60. Uluslararası Akşehir Nasreddin Hoca Şenliğimize davet ediyorum” dedi.

Akşehir Belediye Başkanı Dr. Salih Akkaya’da Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’a teşekkür ederek “Konya Büyükşehir Belediye Başkanımız Uğur İbrahim Altay ve kıymetli eşiyle birlikte şehrimizi ziyaret etmiştir. Bizde bu ziyaretten çok memnuniyet duyduk. Büyükşehrimizin ve -Başkanımızın her zaman desteğini gördük. Selçuklu Belediye Başkanlığı zamanındayken de Selçuklu ilçesiyle Akşehir kardeş belediye olmuştur. Burada yaptığımız bir Selçuklu Parkı’mızda ortak bir protokol anlaşmamız vardır. Bütün destekler için kendilerine teşekkür ediyorum. Yine Tahir Başkanımızın da çok büyük katkıları olmuştur, Arastamızın restorasyonu kapsamında. Ona da teşekkür ve şükranlarımı sunuyorum.  Bu yıl 60. Akşehir Uluslararası Nasreddin Hoca Şenliklerimizi düzenlemiş olacağız. Bu yıl ilk defa Büyükşehir Belediyemiz de ekonomik anlamda katkı vereceklerdir. Geçtiğimiz dönemlerde de, çeşitli sempozyum gibi etkinliklere Büyükşehir Belediyemizin desteği olmuştu ama ekonomik anlamda destek ilk defa olacaktır. Buda bizim için önemlidir. Yine başkanımızın da ifade ettiği gibi daha önce haftada 2 gün ilçelere destek, ilçelere gezi düzenleme noktasında etkinlikler olmaktadır. Geçtiğimiz Salı günü birinci tur geldi ve bugünde ikinci tur geldi ve şu anda geziyorlar. Akşehir’den başladılar. Konyalı hemşehrilerimizin ilçeleri tanıması noktasında Akşehir’e öncelik verilmesi ve buradan başlatılması bizim için çok anlamlıdır. Akşehir’imizin Konya nezdinde tanınması anlamında bizlere katkı sağlayacaktır. Yaptığımız tarihi Akşehir evlerinin restorasyonu, Tarihi Arasta restorasyonu  hep turizmi geliştirmek anlamındadır ve bu gezi faaliyetlerine çok ivme kazandıracaktır. Bu vesileyle de, düzenlemiş olduğumuz 60. Akşehir Uluslararası Nasreddin Hoca Şenliklerimize de tüm herkesi davet ediyorum” diye konuştu. 

Akşehir Belediyesi ziyaretinin ardından restorasyonu devam eden Tarihi Ermeni Kilisesi’ni gezen Başkan Altay ve Başkan Akkaya, Akşehir Belediyesi tarafından restorasyonu yapılan tarihi Akşehir Evleri’nin bulunduğu sokaklarda da incelemelerde bulundular. Son olarak restorasyonu devam eden Nasreddin Hoca Evi’ni gezen Başkan Altay “Akşehir Konya’mızın en güzel ilçelerinden birisidir. Akşehir’in güzelliklerinden bir tanesi sit alanı içerisinde bulunan eski evlerdir. Belediyemizde bu konuda çok ciddi çalışmalar yürütüyor. Sokak sağlıklaştırmaları,  ev restorasyonları gibi çalışmalarda yavaş, yavaş ticari bir faaliyet oluşmaya başlamıştır. Butik oteller, yeme içme mekânları gibi yerler oluşuyor. Şu anda Nasreddin Hoca’nın evindeyiz. Burada Akşehir Belediyemiz restorasyon çalışması yapıyor. Aslında bir müze olarak açılacaktır. Akşehir, Nasreddin Hoca;  Konya’nın en önemli değerlerinden birisidir. Biz Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman Akşehir Belediyemizin ve Salih Beyin yanındayız. İnşallah birlikte Akşehir’imizdeki kültür varlıklarının restorasyonlarını yaparak kültür ve turizm hayatına kazandırılması için gayret ediyoruz. Tekrar tüm hemşerilerimizi  Akşehir’imize davet ediyorum” dedi.


 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English