Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Başkan Altay: Berat Kandilimiz mübarek olsun

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, on bir ayın sultanı mübarek Ramazan ayına bir adım daha yaklaştığımızı müjdeleyen Berat Kandili’nin af ve mağfirete, sıhhat ve afiyete, rahmet ve berekete vesile olmasını diledi.

Başkan Altay: Berat Kandilimiz mübarek olsun
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay’ın Berat Kandili mesajı şöyle:

“Peygamberimizin Allah’ın ayı dediği Recep ayında Regaip ve Miraç gecelerini ihya ederek; ‘Benim ayım’ dediği Şaban ayının ortalarına ulaşmış bulunmaktayız. Ramazan ayı öncesindeki son kandilimiz olan Berat Kandili’ni kutluyoruz. Rahmet ve mağfiret ayı mübarek Ramazan’ın gölgesi üzerimize düştü. Bizi bu günlere ulaştıran Rabbimize sonsuz hamd-ü senalar olsun.

Yüce kitabımızda bahsi geçen, Peygamber Efendimizin ihya etmemizi istediği bu gece, günah yükümüzden kurtulup hafiflemeyi, arınmayı umut ettiğimiz mübarek bir gecedir. Ümmetin âlimleri, bu geceyi af ve mağfirete vesile olunması noktasında Cenab-ı Allah’ın insanoğluna sunduğu büyük bir lütuf olarak görmektedirler. Bu gece; günlük hayatın meşgalesiyle asıl gayesini unutan insanoğlunun kul olduğunu hatırlama gecesi; Rabbine tevbe ile iltica etme, af ve mağfiret isteme gecesidir. Tevbelerin beraata dönüştüğü bu mukaddes geceyi en güzel şekilde ihya edenlerden olmayı ümit ediyorum.

Bugün insanoğlunun her zamankinden daha fazla, rahmete, merhamete, berekete, sıhhat ve afiyete ihtiyaç duyduğu bir zamanda yaşamaktayız. Bu zorlu sürecin bir an önce bitmesi için el açıp Rabbimize samimi dualarda bulunacağız.

Tüm dünya koronavirüs salgını nedeniyle çok sıkıntılı bir süreçten geçiyor. Sebebini ancak Allah’ın bilebileceği bu süreçten biz kullarına düşen sonuçlardan dersler çıkarmaktır. Devletimiz; Sayın Cumhurbaşkanımız ve hükümetimiz nezdinde bu salgından en az etkilenmek için büyük bir çalışma seferberliği başlatmış bulunmaktadır. Cumhurbaşkanımıza, hükümetimize, sağlık bakanımıza, sağlık çalışanlarımıza, güvenlik güçlerimize, belediyelerimizin ilgili birimlerine, konuyla ilgili gayret sarf eden herkese, alınan tedbirler çerçevesinde kurallara uyma noktasında hassas davranan milletimize teşekkür ediyoruz.

Büyükşehir Belediyesi olarak salgının yayılmaması için yapılması gerekenleri zamanında ve eksiksiz yapmaya çalışıyoruz. Gün birlik, beraberlik, dayanışma, yardımlaşma ve dua günüdür.

Tüm hemşerilerimin, milletimizin ve İslam âleminin Berat Gecesi’ni tebrik ediyorum. Berat Gecesi’nin; af ve mağfirete, sıhhat ve afiyete, rahmet ve berekete vesile olmasını diliyorum.

Bu mübarek gecenin salgınlardan ve cümle hastalıklardan da beraat ettiğimiz gece olmasını niyaz ediyorum.”

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 5
  • 0
  • 1
  • 0
  • 2
  • 2
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English