Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Barzanı Kanada Savunma Bakanını kabul etti

IKBY Başkanı Barzani, Kanada Ulusal Savunma Bakanı Sajjan ve beraberindeki heyeti Erbil'de başkanlık konutunda kabul etti Sajjan, Barzani ile bir araya geldikten sonra Peşmerge güçlerinin durumunu yerinde izlemek için Musul'daki Hazır Cephesi'ni ziyaret etti

Anadolu Ajansı haberine göre;
ERBİL (AA) - Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesut Barzani, Kanada Ulusal Savunma Bakanı Harjit Sajjan ve beraberindeki heyeti Erbil'in Salahaddin kasabasındaki konutunda kabul etti. 

Barzani'nin ofisinden yapılan yazılı açıklamada, taraflar arasındaki görüşmede, Irak ve Suriye'deki güvenlik ile siyasi durumunun bölge üzerindeki etkisi, Erbil, Bağdat ve Kanada arasındaki ilişkilerin ele alındığı belirtildi. 

Söz konusu açıklamada görüşlerine yer verilen Barzani, "Uluslararası koalisyon güçlerinin bir üyesi olan Kanada'nın Kürdistan halkına verdiği destekten dolayı teşekkür ediyorum. Peşmerge güçleri sabırlı mücadelesinin sonucu DAEŞ efsanesi ortadan kaldırıldı. Söz konusu örgütün ortadan kaldırılması için tüm uluslararası devletlerin iyi bir niyetle bu ciddi tehlikenin üzerine gitmesi gerekiyor. DAEŞ ile mücadele eden güçler arasındaki dayanışma eksikliği, teröristlerin faydasına olacaktır" ifadelerini kullandı. 

Hiç bir ülkenin, terör örgütünü başka ülkelere karşı bir baskı kartı olarak kullanmaması gerektiğine işaret eden Barzani, "Sadece askeri olarak bu örgüt ile mücadele edilmemesi gerekiyor. Aynı zamanda ekonomik, sosyal ve ideolojik olarak da mücadele edilmesi gerekir" değerlendirmesini yaptı. 

Öte yandan, Kanada Ulusal Savunma Bakanı Sajjan ise, Erbil'e yaptığı ziyaretin amacı Kürt bölgesindeki sığınmacıların durumu ve terörle mücadelede etkin performans sergileyen Peşmerge'yi yakından takip etmekten kaynaklandığını belirterek şunları kaydetti: 

"Peşmerge'nin terörle mücadelede ortaya koyduğu performans karşısında şaşkınlığımı gizleyemiyorum. Kanada halkı, Peşmerge'nin ne kadar cesur olduğunun farkında. Çatışmalar sonucu hayatını kaybeden Peşmerge ailelerine ülkem adına Barzani'den başsağlığı diliyorum. Sayın Barzani'nin bölgedeki istikrarın korunması ve terörle mücadeledeki rolü göz ardı edilemez." 

Bölgenin zor günlerden geçmesine rağmen çok sayıda sığınmacı kabul etmesinin de önemli olduğunu hatırlatan Sajjan, "Ekonomik, güvenlik ve siyasi krizden dolayı halk üzerindeki ağır yüke rağmen ırk ve din gözetmeksizin kapılarını açması başlı başına büyüklüktür. Böyle bir tablonun ortaya çıkması dünyaya ümit verip, barışın güçlenmesine vesile oluyor" diye konuştu.

Sajjan, Barzani ile bir araya geldikten sonra Peşmerge güçlerinin durumunu yerinde izlemek ve terör örgütü DAEŞ'in saldırları hakkında bilgi almak için Peşmerge'nin Musul'daki Hazir Cephesi'ni ziyaret etti.  

- "Yardımlarımız devam edecek" 

 Hazir Peşmerge Cephesi Komutanı Roj Nuri Şaves ve diğer komutanlar tarafından karşılanan Sajjan, yaptığı görüşmelerin ardından bir basın toplantısı düzenleyerek şunları ifade etti: 

"öncelikle bu sıcak karşılamalarından dolayı kendilerine çok teşekkür ediyorum. Buradaki ziyaretimin amacı sadece askeri eğitim veren Kanadalı askerleri görmek değildi ancak terörle mücadelede cephelerde cesur bir şekilde performans sergileyen diğer askerleri de görmekti. Kanadalı askerlerimizin verdiği eğitimlerin bu mücadelede önemli bir rolünün olduğunu tespit ettik." 

Peşmerge'nin DAEŞ militanlarına karşı verdiği mücadelenin önemine değinen Sajjan, "Bir kaç gün önce bulunduğumuz cepheye terör örgütü tarafından saldırı düzenlendi ancak buradaki askerlerin karşılık vermesi sonucu bozguna uğratıldılar. Çıkan çatışma sonucu cesur bir şekilde savaşanları tebrik ediyorum ve hayatını kaybedenlerin ailelerine ise başsağlığı diliyorum. DAEŞ'in ortadan kaldırılması için  yardımlarımızı, burada eğitim veren askerlerimiz üzerinden vermeye devam edeceğiz" diye konuştu. 

 


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English