Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Bartın Valisi Arslan sel riskine karşı vatandaşları uyardı

"Vatandaşlarımızın bu yağış karşısında dikkatli ve tedbirli olmalarını önemle rica ediyoruz. Alt katlarda bulunmamalarını, yüksek yerlere çıkmalarını, dere yataklarından mümkün olduğunca uzak durmalarını rica ediyorum"

Anadolu Ajansı haberine göre;

BARTIN (AA) - Bartın Valisi Nurtaç Arslan, "Bu gece geç saatlerde yoğun yağış başlamasını bekliyoruz. İlimizde 100 kilogramın üzerinde bir yağış gelebileceği söyleniyor. Vatandaşlarımızın bu yağış karşısında dikkatli ve tedbirli olmalarını önemle rica ediyoruz. Alt katlarda bulunmamalarını, yüksek yerlere çıkmalarını, dere yataklarından mümkün olduğunca uzak durmalarını rica ediyorum." dedi.


Arslan, gazetecilere yaptığı açıklamada, meteorolojik uyarılar ve AFAD Başkanlığının da talimatları gereğince Türkiye Afet Müdahale Planı (TAMP) kapsamında 26 çalışma grubunu İl AFAD merkezinde göreve başlattıklarını söyledi.


Kentte dün metrekareye 98 kilogram, bugün de 44 kilogram yağış düştüğünü aktaran Arslan, şöyle konuştu:


"Yarın daha fazla yağış düşmesini bekliyoruz. Sağanak nedeniyle Bartın merkezde 62 konut ve 2 iş yerimiz, merkeze bağlı Kozcağız bölgemizde 34 konut ve 4 iş yerimiz olmak üzere 96 ile konut ile 6 iş yerini maalesef su bastı. Tabii bunların çoğu zemin ve bodrum katı şeklinde olanlar. Şu an belediyelerimizle gerekli müdahale ve çalışmalarımızı büyük oranda tamamladık. Bartın kent merkezinde önceki gün istinat duvarı yıkılması sebebiyle 4 binamızı tahliye etmiştik. Bugün de Epçiler köyü ve Kurucaşileye bağlı Dizlermezeci köyünde 1 konutunuzu tahliye ettik."


Evlerinden tahliye edilen vatandaşların yakınlarının veya ikinci evlerinde kaldıklarını, vatandaşların Geçici Barınma Merkezi'nde kalmaları yönünde talebi olmadığını aktaran Arslan, talep olması ihtimaline karşı 1180 kapasiteli KYK öğrenci yurdunun hazır hale getirildiğini bildirdi.


- "Vatandaşlarımızdan tedbirli ve dikkatli olmaları istiyoruz"


Vali Arslan, ayrıca AFAD Başkanlığı tarafından Bartın'a 6 dalgıç ve 4 arama kurtarma ekibi gönderildiğine işaret ederek, şunları kaydetti:


"Dünden itibaren 2 saatte bir gerek camilerimizden gerekse belediyemizin hoparlörlerinden vatandaşlarımızın tedbirli ve dikkatli olmaları konusunda uyarılarımızı tekrarlıyoruz. Yine kolluk kuvvetlerimizin anons araçlarını kullanarak da vatandaşlarımızı 2 saatte bir düzenli olarak uyarıyoruz. AFAD Başkanlığı tarafından talebimiz doğrultusunda Ankara ve Konya ilinden ilimize takviye araçlar da gönderiliyor. Valilik olarak tüm çalışma gruplarımızla alabileceğimiz tüm önlemlerimizi aldık. Vatandaşlarımızdan tedbirli ve dikkatli olmalarını istiyoruz. Bodrum ve giriş katlarında su baskını olabileceğini değerlendiriyoruz. Meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dere yatağından mümkün olduğunca uzak durmalarını, taşkın anında yükseklere çıkmalarını ve bodrum katlarını su baskınını önlemek için kum torbası kullanmaları gibi her türlü tedbiri almalarını istiyoruz. 28 konut ve iş yerinde hasar tespit çalışması yaptık. Tarımsal zararlarla ilgili olarak da tarım ve orman il müdürlüğümüzü sahaya yönlendirdik, hasar tespit çalışmaları yaptırıyoruz."


Meteoroloji Bölge Müdürlüğü ile AFAD Başkanlığıyla sürekli irtibat halinde olduklarına dikkati çeken Arslan, "Bu gece geç saatlerde yoğun yağış başlamasını bekliyoruz. İlimizde 100 kilogramın üzerinde bir yağış gelebileceği söyleniyor. Vatandaşlarımızın bu yağış karşısında dikkatli ve tedbirli olmalarını önemle rica ediyoruz. Alt katlarda bulunmamalarını, yüksek yerlere çıkmalarını, dere yataklarından mümkün olduğunca uzak durmalarını rica ediyorum. Şu an için can kaybı ya da yaralanma yok. Bu bizim için sevindirici.” ifadesini kullandı.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English