Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

"Barış Yürüyüşü" Potoçari Anıt Mezarlığı'nda sona erdi

Yürüyüşe katılanları mezarlık yakınlarında Srebrenitsalı anneler karşıladı

Anadolu Ajansı haberine göre;

SREBRENİTSA (AA) - Bosna Hersek'in doğusundaki Srebrenitsa'da 1995 yılında yaşanan soykırımdan kurtulmak isteyen Boşnak sivillerin, orman yolundan Tuzla'ya ulaşmak için kullandığı güzergahta düzenlenen "Barış Yürüyüşü" Potoçari Anıt Mezarlığı'nda sona erdi.


Sırp birliklerin en az 8 bin 372 Boşnak sivili katlettiği soykırımın 25. yılı anma etkinlikleri kapsamında düzenlenen yürüyüşe yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle bu yıl 400 civarında kişi katılırken, katılımcıları mezarlık yakınlarında Srebrenitsalı anneler karşıladı.


Yürüyüşün bir bölümüne Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Sefik Dzaferovic ile Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçisi Haldun Koç da katıldı.


Bu yıl 16. kez düzenlenen Barış Yürüyüşü'ne katılan yüzlerce kişi, 3 gündür süren zorlu yolculuğun ardından Potoçari Anıt Mezarlığı'na girerek soykırım kurbanları için dua etti.


Srebrenitsalı annelerden Suhra Sinanovic, soykırımın bugün hala inkar edilmeye devam edildiğini vurgulayarak, adalet mücadelesinden asla vazgeçmeyeceklerini ifade etti.


Öte yandan, bu sabah başkent Saraybosna'dan hareket eden yaklaşık 300 motosikletli ile ülkenin farklı şehirlerinden soykırım kurbanları anısına düzenlenen bisiklet maratonuna katılanlar da Potoçari'ye ulaştı.


- Srebrenitsa'da ne oldu?


Bosna Hersek'in doğusundaki Srebrenitsa'nın 11 Temmuz 1995'te Ratko Mladic komutasındaki Sırp birliklerince işgal edilmesinin ardından BM bünyesindeki Hollandalı askerlere sığınan sivil Boşnaklar, daha sonra Sırplara teslim edildi.


Kadın ve çocukların Boşnak askerlerin kontrolündeki bölgeye ulaşmasına izin veren Sırplar, en az 8 bin 372 Boşnak erkeği ormanlık alanlarda, fabrikalarda ve depolarda katletti. Katledilen Boşnaklar, toplu mezarlara gömüldü.


Savaşın ardından kayıpları bulmak için başlatılan çalışmalarda, toplu mezarlarda cesetlerine ulaşılan kurbanlar, kimlik tespitinin ardından her yıl 11 Temmuz'da Potoçari Anıt Mezarlığı'nda düzenlenen törenle toprağa veriliyor.


Bu yıl da kimlik tespiti yapılan ve yakınlarının onay verdiği 9 soykırım kurbanı daha defnedilecek.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English