Son Dakika Haberler

Anayasa Mahkemesinin Balyoz Davası'na ilişkin ihlal kararının ardından tahliye olan emekli ve muvazzaf askerler, Emekli Deniz Kurmay Albay Özenalp ve Yarbay Tatar'ın mezarı başında dua okuyup, karanfil bıraktılar

Anadolu Ajansı haberine göre;
ANKARA (AA) - Anayasa Mahkemesinin Balyoz davasına ilişkin ihlal kararının ardından cezaevlerinden tahliye edilen emekli komutanlar, Balyoz Davası hükümlüsü Emekli Deniz Kurmay Albay Murat Özenalp ve Yarbay Ali Tatar'ın mezarı başında dua okuyup, karanfil bıraktılar. 

Karşıyaka Mezarlığına önce Özenalp'in eşi Semra Özenalp ve annesi Samiye Özenalp gelerek, Murat Özenalp için mezarı başında dua okudular.

Bu sırada anne Samiye Özenalp, "Annen seni çok seviyor" diyerek, oğlunun mezarı başında bir süre göz yaşı döktü.

-"Yüce mahkeme adaleti kurtardı"

Emekli Amiral Atilla Kezek, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, 4 yıldır davalarla uğraştıklarını ve arkadaşlarının sahte belgelerle hapis yattıklarını söyledi. 

Bu durumun dünyada hukuk tarihine geçecek bir olay olduğunu savunan Kezek, "Sonunda adalet yerini buldu. Bugün sevinç ile üzüntüyü bir arada yaşıyoruz. Çok yakında Murat Özenalp'i kaybettik. Silah arkadaşları, onunla hapiste uzun süreler geçirdiler, vefalarını gösterdiler. İlk ziyaret ettikleri yer Anıtkabir oldu, Atamızın huzuru. Ondan sonra da biz, 'Balyoz şehidi' diyoruz, Murat Özenalp'i ziyarete geldiler. O, bizle beraber her zaman yaşayacak. Sadece cesedi, bedeni mezarda ama ruhu devamlı bizle beraber olacak" diye konuştu.

Kezek, süreçle ilgili ise söyleyecek çok fazla bir şeyin olmadığını vurgulayarak, "Milli orduya kumpas kurulduğunu resmi ağızlardan itiraf ettiler. 25 Aralık'tan sonra biz, bu sürecin daha hızlanacağını, hukukun daha çabuk gereğini yapacağını bekledik ancak olmadı. Sonunda Anayasa Mahkemesinin önüne kadar insanlar geldi. Bu, dünyada herhalde bizde olmuştur ama yüce mahkeme adaleti kurtardı. Bize göre, Türk adaleti kurtulmuştur yoksa bu davada aksine bir karar, Türk adaletini bir daha gelmemek üzere ebediyete intikal ettirecekti. Çok sıkıntılar çekildi, o sıkıntıların bittiğini düşünüyoruz. İnşallah bundan sonraki yargılama sürecinde de bu davanın dijital belgelerle kumpas bir dava olduğunu yargı da görecektir ve mutlu sona hep birlikte ulaşacağız" değerlendirmesinde bulundu. 

Tahliye edilen isimlerden Turgut Atman da çok büyük ıstıraplar yaşadıklarını belirterek, "Gözümüzün önünde arkadaşımızı kaybettik. Maalesef adına da 'hukuk süreci' denilen bir süreçte kaybettik. O dönemde son vazifemizi cezaevinde yerine getirmeye çalıştık, hem ailesini ziyaret hem de mezarını ziyaret etmek için buradayız" dedi.

Atman, göreve geri dönüş konusuyla ilgili olarak da henüz bunun düşünülmesi için çok erken olduğunu kaydetti.

Tahliye olan emekli ve muvazzaf askerler, daha sonra Yarbay Ali Tatar'ı mezarı başında ziyaret edip, dua okudular.


Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English