Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Balıkesir'de "yağma ve gasp" sanıklarının polise mukavemetten yargılanmasına başlandı

Anadolu Ajansı haberine göre;

BALIKESİR (AA) - Balıkesir'in merkez Altıeylül ilçesinde bir parkta kavga ettikten sonra hastaneye gelerek polise mukavemette bulunan iki sanığın yargılanmasına başlandı.


Balıkesir 4. Asliye Ceza Mahkemesinde görülen davanın duruşmasına, "yağma ve gasp" suçundan tutuklu sanıklar Nihat Yıldız ve Burak Baştürk ile hastane polisi Volkan Tezcan ve taraf avukatları katıldı.


Polise küfretmediğini öne süren Baştürk, kendini şöyle savundu:


"O gün alkollüydük, parktaki kavgadan dolayı parmağım kırık olduğu için tedaviye gelmiştim. Karşı tarafın hastanede olduğunu bilmiyorduk. Polise karşı hakaretim, temasım olmadı. Sesim yüksek çıkmış olabilir. Diğer polisler gelince biz kendi isteğimizle teslim olduk. Suçlamayı kabul etmiyorum, beraatimi talep ediyorum."


Alkolün etkisiyle polis memurlarıyla aralarında hafif bir itişme olduğunu iddia eden Yıldız, "Bu iddiaları karşı tarafın babası dile getirdi. Olay medyaya düştükten sonra biz giderek teslim olduk. Polislerin ilk ifadeleri ile şimdikiler farklı, ağır ceza almamız istendiği için iftira atıyorlar." dedi.


Polis memurlarından Volkan Tezcan ise iki sanığın, kendilerine ağır hakarette bulunduğunu ileri sürdü.


Kendilerini itekleyen sanıkların, "Sen git ağabeylerin gelsin, sen bizi alamazsın." gibi sözler söylediğini anlatan Tezcan, "Aramızdaki arbede uzun süre devam etti. Olaylar sanıkların anlattığı gibi basit olmamıştır. Toplum içinde bizi rencide ettiler." ifadelerini kullandı.


Tanıkları da dinleyen mahkemenin hakimi, bu celseye gelmeyen diğer müştekilerin çağrılması ve hastane güvenlik kamerası kayıtlarının izlenmesi için duruşmayı erteledi.


- Olay


Nihat Yıldız ve Burak Baştürk, 24 Eylül 2019'da Plevne Mahallesi Korsan Parkı mevkisinde kavgaya karıştıktan sonra Balıkesir Atatürk Şehir Hastanesine gitmişti.


Parkta, Atakan Dayan adlı genci darbettikleri öne sürülen bu kişilerin hastanede polislere mukavemette bulunmasına ilişkin görüntüler sosyal medyada gündeme gelmişti.


Kavga ile ilgili polis tarafından gözaltına alınan Yıldız ve Baştürk tutuklanmış, haklarında gasp davasının yanı sıra polise mukavemetten ayrı dava açılmıştı.


Yıldız ve Baştürk ile diğer sanık Muhammet Akçakoyun'un "yağma ve gasp" suçundan yargılandıkları davanın ilk duruşması 14 Ocak'ta yapılmıştı.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English