Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Bakan Zehra Zümrüt Selçuk: Kadın astronotları konuştuğumuz bir dönemi yaşıyoruz

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, bir takım ziyaretlerde bulunmak üzere Konya'ya geldi. "Uluslararası Bilimde Kadın ve Kız Çocukları Günü" programında konuşan Bakan Selçuk, açıkladıkları milli uzay programı ile astronotların kadın olup olmayacağını konuştukları bir dönemi yaşadıklarını söyledi.

Bakan Zehra Zümrüt Selçuk: Kadın astronotları konuştuğumuz bir dönemi yaşıyoruz
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, bir takım ziyaretlerde bulunmak üzere Konya'ya geldi.

Bakan Selçuk'un kentteki ilk durağı Konya Bilim Merkezi oldu.  'Uluslararası Bilimde Kadın ve Kız Çocukları Günü' adlı programa katılan Selçuk'a, Konya Valisi Vahdettin Özkan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Leyla Şahin Usta, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, ilçe belediye başkanları, siyasiler ve akademisyenlerin yanı sıra çok sayıda davetli de eşlik etti.

Programın açılış konuşmasını Uçak ve Uzay Mühendisi olmayı hedefleyen ve TEKNOFEST    yarışmalarında takım arkadaşlarıyla birlikte derece yapmayı başaran Meram İmam Hatip   Ortaokulu Öğrencisi Kübra Güven yaptı.

Programa Yıldız Teknik Üniversitesi Bilgisayar Mühendisi hazırlık  sınıfı öğrencisi Elif İnce de canlı olarak bağlandı.

"Bilime katkı sağlamalarını amaçlıyoruz"
Programda konuşan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Ugur İbrahim Altay " Bilim merkezimizde başta kız çocuklarımız olmak üzere tüm öğrencilerimize yönelik bilim kampları, atölye ve laboratuar çalışmaları, sergiler düzenliyoruz. Yine çocuklarımızın teknolojik alanlarda tasarımını yaptıkları robotlarla kendi kodlarını yazmalarına programlama dillerine farklı bir bakış açısı ile bakabilmelerini teknolojiyi eğlenerek dokuna bilmelerine katkı sağlıyoruz.  Böylece başta kız çocuklarımız olmak üzere tüm çocuklarımızın daha küçük yaşlardan itibaren bilim ile iç içe olmalarını ileride bilime katkı sağlamalarını amaçlıyoruz"dedi
"Ülkemizde bilim kadınlarının sayısının artmasıyla dünya bilim tarihinde daha fazla yer alacağız"
Dünyada uzay mühendisliği tıp teknoloji gibi alanlarda ön plana çıkan çok sayıda bilim kadınının olduğunu hatırlatan başkan Uğur İbrahim Altay, "İnşallah ülkemizin bu konuda yetiştirdiği bilim kadınlarının sayısının artmasıyla dünya bilim tarihinde daha fazla yer alacağız. Tüm dünyada kutlanan uluslararası bilimde kadınlar ve kız çocukları günü de kadınların ve kız çocuklarının bilime katkılarının anlaşılması ve güçlendirilmesi konusunda farkındalık oluşturulması amacıyla tüm dünyada ve ülkemizde kutlanıyor.  Bizler Konya'da kadınların ve her yaştaki çocukların artacağına inancımız tamdır" diye konuştu.
"Bilim merakla başlar"
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta, uluslararası birimde kadın ve kızların gününü kutlamak için burada bulunduklarını söyledi. Bugün vesilesiyle doktor olduğunu hatırladığını belirten Leyla Şahin Usta, "İnşallah hepinize başarılar içerisinde Türkiye’ye hizmet eden birileri olarak ileride göreceğiz. Sizler ülkenin gururusunuz. Bilimde önce merak edeceğiz sonra keşfetmeye başlayacağız, sonra da çalışarak hizmetleri bu milletin hizmetine sunacağız. O yüzden merak etmekten hiçbir zaman vazgeçmeyin, merak etmekten vazgeçmeyelim diyorum. Kızlarımızın okula gidemediği Türkiye artık bugünlere geldi" dedi.

Vali Özkan bilimin önemine dikkat çekti
Konya Valisi Vahdettin Özkan, insanların kendilerini ifade etmeleri, geliştirmeleri ve katma değer üreterek refah seviyesinin yükseltilmesi için bilimin önemi dikkat çekerek, "Hizmetlerin artarak devam etmesi insanlık için memleketimiz ve ilimiz için oldukça önemli. Bu noktada Konya'nın ayrı bir güzelliği var. Konya hem tarihiyle birlikte hem de geçmişten günümüze kadar gelen başarısıyla birlikte ilim ve irfanı takip ederek günümüzdeki gelişmeleri en güzel şekilde sunmaktadır. Konya’nın başarılarının artarak devam etmesini ve bu günün herkese hayırlı olmasını temenni ediyorum. Özellikle kız çocuklarımız için atılan adımlar oldukça önemli ve çok nitelikli. Kız çocuklarımızın eğitimleri için hayata geçirilen ve geçirilmeye devam eden projelerin artarak devam edeceğine olan inancımız tamdır" dedi. 

Bakan Seçuk programda Özgecan Aslan'ı andı
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, konuşmasına 6 yıl önce evine gitmek için bindiği minibüste 19 yaşında katledilen ve kadına yönelik şiddetin simge isimlerinden biri haline gelen Özgecan Aslan'ı anarak başladı. 

Programda konuşan Bakan Selçuk, Türkiye’nin en önde gelen bilim merkezlerinden birisinde olduğunu ifade ederek, “Burada kadınlarımızın ve genç kızlarımızın hem bilimde hem de teknolojide olan başarılarını konuşmak için buradayız hem de geleceğe dair yapacaklarını konuşmak anlamında... Bugün aylardan Şubat, aynı zamanda bugün Özgecan Aslan’ın da vefatının 6'ıncı yıldönümü. 19 yaşında hayatının baharında hunharca katledilen Özgecan Aslan’ı da rahmetle anıyoruz. Dolayısıyla biz istiyoruz ki artık kadın cinayetlerinden, kadına karşı şiddetten konuşmayalım. Kadınlarımızın bilimde, sanatta, sporda, eğitimde nerelere geldiğini konuşalım” dedi.
“Büyüyen Türkiye’nin geleceğe ekilen tohumları kız çocuklarımız”
28 Şubat sürecine de değinen Bakan Zehra Zümrüt Selçuk, “Biz 28 Şubat'ta bu ayın sonunda onu da tekrar hatırlayacağız ve burada işte başörtülü vekillerimiz o dönemde 28 Şubatı beraberce yaşadığımız; o dönemki zulmü beraberce yaşadığımız vekillerimiz de bütün akademisyen arkadaşlarımız da burada. Dolaysıyla kadına karşı ayrımcılığın, kılık kıyafet üzerinden olsun her türlü psikolojik, fiziksel şiddetin olmadığı bir dünyada bilimin, sanatın, sporun, eğitimin üzerinden kadınlarımızın kız çocuklarımızın başarılarını konuşabildiğimiz bir dünyayı, bir ülkeyi konuşmak için buradayız. İnanıyoruz ki gelişen, büyüyen Türkiye’nin geleceğe ekilen tohumları kız çocuklarımız ve büyük bir özveri ile sizleri yetiştirmeye gayret ediyoruz. Geleceğin mühendis kızları, yazılımcıları, avukatları sizler olacaksınız. Son 18 yılda da kadınlarımızın her alanda daha çok gelişmesi eğitimden, sağlığa, spordan sanata kadar her alanda karar alma mercilerinde var olmaları içinde uğraşmaktayız. Çünkü biz sizlerin yanındayız” ifadelerini kullandı.
Astronotlarımızın kadın olup olmayacağını konuştuğumuz bir dönemi yaşıyoruz”
Geçtiğimiz günlerde Milli Uzay Programı’nı da açıkladıklarını anlatan Bakan Selçuk, şunları kaydetti: “Dolaysıyla artık astronotlarımızın kadın olup olmayacağını konuştuğumuz bir dönemi yaşıyoruz. İnşallah sizlerle beraber daha güzel günleri de göreceğiz. Bunun haricinde biz inanıyoruz ki kadınlarımız sadece bilimde, teknolojide, sanatta, sporda değil aynı zamanda burada bu güzel topraklarda hoşgörü ve muhabbetin diyarı Konya’da sosyal girişimciliğin, vakıf kültürünün de mimarı kadınlarımız... Dolayısıyla ailelerimize sahip çıkan kadınlarımız her alanda kadınlarımızın varlığı ile beraber ülkemizin gücüne güç katılacağına da inanıyoruz. İş ve aile hayatını uyumlaştırdıkça daha güzel bir dünyanın da var olacağına hep beraber inanıyoruz. Yeter ki kadınlarımız, kız çocuklarımız bunu istesinler. Onun haricinde bizlerinde görevi olarak bu ekosistemi, bu iklimi onlara oluşturmak, şiddeti, şiddetin varlığını azaltarak onların daha kendilerini güvende hissederek, hissedebilecekleri bir iklimi de oluşturmak en önemli hedefimiz. Burada ben pırıl pırıl gençlerimizi görüyorum. İnşallah onlarla beraber daha güçlü daha müreffeh bir Türkiye inşa edeceğiz. Bu güzel bilim merkezinde ve bu gibi birçok üniversitelerimiz de akademik merkezlerimizi sizlerle beraber güzel projelere imza atacağız. Böyle projelerle beraber de bugünleri hatırlayarak da farkındalık oluşturacağımıza inanıyorum. Biz Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak her daim gençlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Hükümetimiz olarak devam edeceğiz.” 

 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 5
  • 0
  • 52
  • 28
  • 0
  • 32
  • 1
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (28)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • F
    Fezagir
    3 yıl önce

    Ya uçurcuların maaşı ne kadar olacak? KPSS şartı aranacak mı?

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
  • S
    selım
    3 yıl önce

    memleketı anasını aglattılar sımdı sıra uzayda..sımdı uzaylılar dusunsun :)

    • Cevapla
    • Begen (1)
    • Begenme (0)
  • K
    konya42
    3 yıl önce

    milleti uyutma boş gündem meseleleri... inanların vay haline

    • Cevapla
    • Begen (1)
    • Begenme (0)
  • K4
    Konya 42
    3 yıl önce

    Sözde kalmayıp yapsak keşke ama kesin o birimlerin başına eş dost akraba getirirler... onlarda nasıl bu birimin içene incir ağacı dikerim hesabı yaparlar... Asıl liyakat sahibi evlatlarımız da Murat Şahin ve eşi ve birçoğu gibi Almanya ya hizmet eder Korana aşısını bulurlar bizde aşı sırası ne zaman bize gelecek diye düşünür dururuz... Ama iyi solanları doldurmuşuz boş yer yok Konya olarak helal bizlere...

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
  • IK
    Iyi ki ALLAH var.., ahiret var
    3 yıl önce

    ESNAF PERİŞAN, VATANDAŞ İŞSİZ...SİZ LAY LAY LOM HAVASINDA...MERAK ETMEYİN GİDİWİNİZ MUHTEŞEM OLACAK...BU DEVİRDE BİTER BİRGÜN..VATANDAŞ GEREĞİNİ YAPMAZSA ALLAH YAPAR,,,O KADAR HAKKI GİRDİNİZ Kİ, O KADAR ADALETSİZLİK VE EKONOMİK SIKINTILAR VAR Kİ...

    • Cevapla
    • Begen (1)
    • Begenme (0)
  • Havva
    3 yıl önce

    Uzaya kaçıp gitmesinler?

    • Cevapla
    • Begen (5)
    • Begenme (1)
  • E
    Esil
    3 yıl önce

    Bos konusuyorsunuz .bu uzay sevdasi koskoca sovyetlerbirligini bitirdi ayadagidemediler yalan ozontabakasinin uzerinde staletler o boslukta donuyorlar motorluduronlar elektirikli 12 yillik omurleri var aya gitseler boslukta ne isi var sateletin aya koyar radari olur biter

    • Cevapla
    • Begen (6)
    • Begenme (2)
  • E
    Esil
    3 yıl önce

    Huzuli masraf şuan onun sirasi degil milleti dinleyin

    • Cevapla
    • Begen (8)
    • Begenme (2)
  • M
    Murat
    3 yıl önce

    Astronotun ismi GONYA 42 Olsun super bizim kız baba ben giderim aya dedi bende olur kızım dedim baba maaş asgari ucretmi diye sordu bende kızım kapağı bir aya at sonra hazar artis olur didim işte böyle baba kız hayal kurduk

    • Cevapla
    • Begen (7)
    • Begenme (0)
  • M
    Milli
    3 yıl önce

    Astronotun adı mücahit olsun

    • Cevapla
    • Begen (2)
    • Begenme (1)
  • EE
    Etliek ek kafal
    3 yıl önce

    Nekadar sevindik mutlu olduk gece sabaha kadar uyuyamadık sevincimizden ailecek dört şeritli yoldan

    • Cevapla
    • Begen (6)
    • Begenme (0)
  • MU
    Merhaba Uzayli
    3 yıl önce

    Ben Arif Işık. Halı, kilim, travel.

    • Cevapla
    • Begen (4)
    • Begenme (0)
  • SU
    Sanayide Usta
    3 yıl önce

    Allah akil, fikir ve idrak versin.

    • Cevapla
    • Begen (10)
    • Begenme (0)
  • A
    ahmet
    3 yıl önce

    bu yorumlara hiç kulak asmayın ilk seçimlerde bu konuşanlar yazanlar kuzu kuzu rte ye oy verecekler sebepleri de verecek kimse yok onun için oy verdik diyecekler çünkü 20 senedir bu böyle oldu bu millete eziyet edeceksin ki oy alasın gerisi fasa fiso

    • Cevapla
    • Begen (9)
    • Begenme (1)
  • Xyz
    3 yıl önce

    Ovundugumuz şeye bak ya sosyo ve ekonomik yönden bir adım ilerleme yoksa hayat pahalı ise bu ülke uzaya gitme değil astral seyahat yapsa bile gelişmiş olduğunu göstermez

    • Cevapla
    • Begen (21)
    • Begenme (0)
  • gonyalı
    3 yıl önce

    Yakında KOMEK bünyesinde bicki nakış dersi yanında astronotluk derside vereceklermiş.

    • Cevapla
    • Begen (21)
    • Begenme (0)
  • AB
    Ali Baba
    3 yıl önce

    Eski bakanlardan Atilla Bey'in kızı olacaktı.. Bakanım kadın astronot tan önce mutfaktaki tencereyi lütfen unutmayınız

    • Cevapla
    • Begen (19)
    • Begenme (0)
  • acı biber
    3 yıl önce

    hastalık nedeni ile özellikle esnaf perişan halde iken, bu kadar milleti neden bir araya toplarsınız yav

    • Cevapla
    • Begen (21)
    • Begenme (0)
  • MO
    Mutlu oldunuz mu
    3 yıl önce

    Turkiye nin butun sorunlari çözüldü masallah işsizlik 0 yillik ortalama gelir 50 bin dolar yurtdisindan isci almaya basladik uzay a kadın astronot gönderiyoruz Amerika hirsindan çatlıyor Almanya daki Türkler geri dönüyor Türkiye Tüm Avrupa ya vize uyguluyor Türkiye Dünyanın en büyük dogalgaz üreticisi oldu

    • Cevapla
    • Begen (18)
    • Begenme (0)
  • yavuz
    3 yıl önce

    ALLAH aşkına her işimiz bitti sıra uzayda

    • Cevapla
    • Begen (16)
    • Begenme (0)
  • O
    orhan
    3 yıl önce

    toplanın hep beraber ay gidiyoruz bilet satışları akp genel merkezi bileti olayan gelemez

    • Cevapla
    • Begen (11)
    • Begenme (0)
  • Astronot
    3 yıl önce

    :)))))))))

    • Cevapla
    • Begen (7)
    • Begenme (0)
  • MD
    Müminler Duası
    3 yıl önce

    Allah'ım AKP seçmeninin gerçekleri artık görmesi için onlara yardım et. Allah'ım sen o seçmenleri yardım etmezsen bunların gerçekleri görmeleri çok zor görünüyor. Onlar gerçekleri biran önce görsünler ki, AKP'ye oy vermekten vazgeçsinler, kandırılmasınlar. Aksi halde yardım etmezsen kandırılıp AKP'ye oy vermeye devam edecekler. Bu durumda ise hep AKP kazanmaya devam edecek, hem kendilerine, hem bizlere, hem ülkeye, hem islama zararı olmaktadır. Amin! amin! amin!

    • Cevapla
    • Begen (15)
    • Begenme (0)
  • K
    Karan
    3 yıl önce

    AKP'nin olduğu yerde virüs biter'mi? Bitmez! Mutandlı virüs hikaye AKP'ye göre. Bakın fotoğraflara? Peki iktidar namzetlerinin bu kadar pervasız davranışlarını gördükçe benim esnafımın suçu ne diyesi geliyor insanın? Niye kapalı esnafın dükkanı ey AKP?

    • Cevapla
    • Begen (12)
    • Begenme (0)
  • M
    Mr.Bean
    3 yıl önce

    Pandemi bitti mi ?

    • Cevapla
    • Begen (10)
    • Begenme (1)
  • BD
    Bir Down sendromlu melek babası
    3 yıl önce

    Hoşgeldiniz

    • Cevapla
    • Begen (1)
    • Begenme (9)
  • AU
    Ahmet usta
    3 yıl önce

    Stadlarda mac izleyemiyoz mesafeye uygun ama masallah kapali alanlarda mesafaye uygun toplantilar yapiliyor

    • Cevapla
    • Begen (9)
    • Begenme (0)
  • C
    Cemil
    3 yıl önce

    Organizedeki fabrikalari ziyaret ette ozel.sektor kolelerinin halini bir gor..

    • Cevapla
    • Begen (17)
    • Begenme (1)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English