Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Bakan Varank, Tataristan Cumhurbaşkanı Minnihanov ile görüştü

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank: "Özellikle helal gıda ve bilgi teknolojileri alanlarında yapabileceğimiz iş birliklerine yönelik verimli görüşmeler yaptık. Bundan sonra çok hızlı bir şekilde önümüzdeki meseleleri çözüme kavuşturarak yeni yatırım imkanlarını değerlendireceğiz"

Anadolu Ajansı haberine göre;

KAZAN (AA) - Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Tataristan Cumhurbaşkanı Rüstem Minnihanov ile iki ülke arasındaki iş birliği alanlarını ele aldıklarını belirterek, "Özellikle helal gıda ve bilgi teknolojileri alanlarında yapabileceğimiz iş birliklerine yönelik verimli görüşmeler yaptık. Bundan sonra çok hızlı bir şekilde önümüzdeki meseleleri çözüme kavuşturarak yeni yatırım imkanlarını değerlendireceğiz." dedi.


19. Uluslararası Makine Üretimi Fuarı'na katılmak üzere Tataristan'da bulunan Varank, Cumhurbaşkanı Minnihanov ile ikili ve heyetler arası görüşme gerçekleştirdi.


Basına kapalı gerçekleştirilen ve 45 dakika süren görüşmede, Türkiye ve Tataristan arasındaki ekonomik işbirliği konularının ele alındığı bildirildi.


Bakan Varank ve Tataristan Cumhurbaşkanı Minnihanov, görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.


Türkiye'nin Rusya ile ilişkilerinde Tataristan'ın önemli konumu olduğunu dile getiren Varank, tarihi bağların yanı sıra ülkede 140'a yakın Türk şirketinin 2,5 milyar dolara yakın yatırımı bulunduğunu söyledi. Varank, "Bu firmalar hem Rus hem Tataristan ekonomisine faydalı olurken Türkiye'den de ihracata katkı sağlıyor." diye konuştu.


- Karşılıklı yatırımları artırma hedefi


Ticaret savaşlarının konuşulduğu dönemde ülkeler arası işbirliklerinin önemini vurgulayan Varank, "Firmalarımızın burada daha çok yatırım yapmasını teşvik ederken, aynı zamanda buradaki güçlü global firmaların da Türkiye'ye gelerek yatırım yapmasını ve yaptıkları yatırımlarla hem Türkiye pazarını hem de üçüncü ülkelerdeki pazarları hedeflemelerini istiyoruz." dedi.


Varank, Türkiye ve Tataristan arasındaki güçlü ilişkileri ve yatırımları görmek, mevcut ilişkilerin artırılmasına yönelik görüşmeler gerçekleştirmek için ülkeyi ziyaret ettiğini vurguladı.


Ziyaretinin çok verimli geçtiğini dile getiren Varank, şöyle devam etti:


"Bugün bir Türk firması 50 milyon dolarlık yatırım yapmak üzere yeni bir anlaşmaya imza koydu. Özellikle helal gıda ve bilgi teknolojileri alanlarında yapabileceğimiz iş birliklerine yönelik verimli görüşmeler yaptık. Bundan sonra çok hızlı bir şekilde önümüzdeki meseleleri çözüme kavuşturarak yeni yatırım imkanlarını değerlendireceğiz. Bu manada bu ziyaret hedefine ulaştı diyebiliriz."


- Tataristan'daki Türk yatırımlarını ziyaret edecek


Varank, Tataristan ziyaretinin yarın da devam edeceğini, Tataristan'daki Özel Endüstri Bölgesi'nde faaliyet gösteren Türk firmalarını ziyaret edeceklerini ve yatırımlarına ilişkin incelemelerde bulunacaklarını belirtti.


Bir gazetecinin Coşkunöz Holding'in Tataristan'daki yatırımlarına ilişkin sorusu üzerine Varank, şirketin Tataristan'ın otomotiv sanayisinde faaliyet gösteren güçlü firma olmasının yanı sıra Türkiye'nin de önemli firmalarından biri olduğunu söyledi.


Varank, "Coşkunöz'ün Tataristan'ın kendilerine sağladığı verimli imkanları daha da ileriye götürmek için yatırımlarını artırma niyeti var. Özellikle burada satın almalarla birlikte çok daha büyük bir şirket haline gelmek için Rusya içerisindeki finans kaynaklarını da kullanmak istiyorlar." dedi.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bir sonraki Tataristan ziyaretine ilişkin bir soruya Varank, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Tataristan ile gönül bağı olduğunu, "Tatar halkının kendisini tekrar Tataristan'da görmek istediğini" ileteceğini ifade etti.


- "Türk şirketleri Tataristan ekonomisinde önemli rol oynuyor"


Tataristan Cumhurbaşkanı Rüstem Minnihanov da Bakan Varank'ın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.


Tataristan ekonomisinin son dönemde önemli ilerleme kaydettiğini belirten Minnihanov, Türk firmalarının ülkede büyük yatırımları olduğunu ve söz konusu şirketlerinin istihdama katkı sunduğunu belirterek, "Türk şirketleri Tataristan ekonomisinin gelişmesinde önemli rol oynuyor. Tataristan'da ürettikleri ürünlerle ülkemizin ithalata bağımlılığının azalmasını sağlıyor." dedi.


Minnihanov, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasındaki sıcak ilişkinin iki ülke arasındaki ilişkileri de olumlu etkilediğini, iki liderin ortaya koyduğu 100 milyar dolarlık ticaret hacmi hedefini gerçekleştirmek için çalıştıklarını söyledi.



Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English