Son Dakika Haberler

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Konya'nın Kulu ilçesini ziyaret etti, açıklamalarda bulundu.

Bakan Mustafa Varank’tan Konya’ya müjde
Bakan Varank, 2019 Teknofest Roket Yarışması dönüşü Aksaray programı sonrası Kulu ilçesine geldi.

Konya ASELSAN yatırımları yanı sıra Kulu'da yapılması gündemde olan ve büyük önem taşıyan Kulu Organize Sanayi Bölgesi 2020 yatırım planı ile ilgili Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın katılımıyla Kulu Belediye makamında bir araya gelinerek, genel toplantı gerçekleştirildi. 

Bakan Varank'a, Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, AK Parti Konya Milletvekili Abdullah Ağralı, ASELSAN Genel Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Çelik ile diğer protokol mensupları eşlik etti. Burada düzenlenen toplantıda Konya ASELSAN yatırımları yanı sıra Kulu Organize Sanayi Bölgesi 2020 yatırım planına alınması konusu da ele alındı.

Bakan Varank’a Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay tarafından motifli vazo, Kulu Belediye Başkanı Murat Ünver tarafından tablo ve  Kulu Girişimci İşadamları Derneği (KUGİAD) Başkanı İsa Çakmak tarafından ise teşekkür plaketi takdim edildi.

Bakan Varank,Kulu Belediye Başkanlık makamındaki toplantıdan sonra Konya ASELSAN yatırımlarını ve Kulu Organize Sanayi Bölgesi çalışmaları hakkında basın mensuplarının karşısında geçerek önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Varank açıklamasında "Bugün Türkiye’nin ayaklarını yerden kesen Teknofest için Tuz Gölü’ndeydik. Bildiğiniz gibi Teknofest İstanbul Uzay Havacılık ve Teknoloji Festivali. Türkiye’de büyük bir heyecan uyandıran özellikle gençlerimiz ve çocuklarımız açısından ilgiyle takip edilen bir festival. Bu kapsamda Tuz Gölü’nde roket atışları roket atışları için gençlerle beraber olduk. Takımların hazırladığı roketleri inceledik. 3 tane atışa şahitlik ettik. Bu yarışmalar özellikle gençlerimizin, çocuklarımızın bilime ve teknolojiye yönlendirilmesinde oldukça önemli vesileler. Bu manada onların heyecanını paylaştık. Şimdide Kulu’ya geldik. Kulu’ya bir sözümüz vardı. Burada tabi Sayın Belediye Başkanımızla Valimizle ve şehrimizin diğer paydaşları ile bir araya geldik. İki önemli konumuz var. Bildiğiniz gibi Konya ASELSAN kuruldu. Burada Konya’nın üretken, çalışkan sanayicilerini ASELSAN ile beraber özellikle Yüksek Katma Değerli ve Yüksek Teknolojili ürünleri üreterek hem yurtiçinde hem de yurtdışında satmalarını istiyoruz. Bu manada Konya ASELSAN çok önemli bir girişim. Daha önce ASELSAN’ın Sivas’ta uyguladığı bir model vardı. Burada Optik Sistemlerle ilgili çok başarılı sonuçlar elde ettiler ve tüm dünya’ya Sivas’tan Optik Sistemleri ihraç ediyorlar. Burada da özellikle stabilize silah sistemleri ve yüksek teknolojili silah sistemlerinin inşallah Konyamız da ASELSAN Konya’lı İş Adamlarımız ile Sanayicilerimizle beraber üretecek ve dünya’ya satacak. Konya ASELSAN’ın arazisini etrafındaki bölgeyi de biz bir karma endüstri bölgesi ilan etmek istiyoruz. Konyalıların böyle bir talebi vardı. İnşallah müracaatlarını yaptılar. Bizde bunun takipçisi olacağız ve Konya ASELSAN ile beraber etrafını bir karma endüstri bölgesi haline getireceğiz. Konya sanayisini dönüştürmek ve Konya sanayisini Yüksek Teknolojili ve katma değerli üretim yapan bir hale getirmek istiyoruz.’’

‘Kulu Organize Sanayi Bölgesini Önümüzdeki Dönemde Yatırım Programına Alacağız’’

Bakan Varank Kulu Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili açıklamaya da yer verdi.

Bakan Varank açıklamasında; ‘’ İkinci bir konumuz Kulu ilçesinin uzunca bir süredir takip ettiği Organize Sanayi Bölgesi. Bu manada bir yer tespiti yapıldı. Kulu’nun müracaatlarını biz Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı olarak aldık. İnşallah Kulumuzu da uzunca bir süredir bekledikleri Organize Sanayi Bölgesi ile buluşturmak istiyoruz. Önümüzdeki dönemde bunu inşallah yatırım programına alacağız ve Kulumuza yeni bir organize sanayi bölgesi kazandıracağız. Bildiğiniz gibi Kulu’nun yatırımcıları var. Yurtdışında yaşayan soydaşlarımız var. Onlar kendi memleketlerine yatırım yapmak istiyorlar. Bu manada Kulu’da bir iş imkanı oluşacak. Hem çalışanlar için bir ekmek kapısı açılmış olacak hem de hem de gelip Kulu’da yatırım yapmak isteyen vatandaşlarımıza bir fırsat tanımış olacağız. Biz bu iki önemli konu için Konyalı protokolümüz ile bir araya geldik. Tabi Belediye Başkanımızda önümüzdeki dönemde müjdelerini vereceği detaylı konuştuğumuz konularda var. Özellikle Akıllı Mobilite Paylaşımı Bisiklet ve Skoter tarzı uygulamaları nasıl geliştirebiliriz ve Konya’yı bu manada Türkiye’nin öncüsü haline getirebiliriz bu konuları da görüştük inşallah önümüzdeki dönem de Konyamızda güzel müjdeler vereceğiz. Konya bizim gözbebeğimiz diyoruz. dedi.

Ertan Özkök/Kulu

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 11
  • 0
  • 1
  • 7
  • 2
  • 2
  • 2
  • 1
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (0)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English