Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Bakan Kurum: Konya belediyecilikte her zaman rehber olmuştur

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum video konferans yöntemiyle Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ile ilçelerin belediye başkanlarıyla toplantı gerçekleştirdi. Koronavirüs sebebiyle zor bir dönemden geçildiğini belirten Bakan Kurum, bu noktada bakanlık olarak tüm belediyelerle birlikte üzerlerine düşeni yapmaya gayret gösterdiklerini söyledi.

Bakan Kurum: Konya belediyecilikte her zaman rehber olmuştur
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ve Konya’daki ilçe belediye başkanlarıyla video konferans aracılığıyla görüştü.

İki ayrı gün gerçekleşen toplantılarda bütün ilçe belediye başkanlarını ayrı ayrı dinleyen Bakan Kurum, Konya’da gerçekleştirilen koronavirüs çalışmaları ve devam eden projeler hakkında bilgi aldı. Tüm vatandaşlarla gönül birliği içerisinde salgın sürecini sağ salim bitireceklerini ifade eden Bakan Kurum, “Türkiyemizin ne kadar güçlü bir ülke olduğunu, bu zor şartlar altında birlik ve beraberliğini hiçbir zaman bırakmadığını da tüm dünyaya inşallah göstermiş olacağız. Rabbim bizleri tez zamanda bu salgın musibetinden kurtarsın. Çok zor bir dönemden geçtiğimizin farkındayız. Bu noktada tüm belediyelerimizle birlikte Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde biz de bakanlıklar olarak üstümüze düşeni yapmaya gayret gösteriyoruz” dedi.

“KONYAMIZ KÖKLÜ BİR BELEDİYECİLİK GELENEĞİNE SAHİP”
Konya’nın 31 ilçesinin ihtiyaçları neyse o ihtiyaçlar doğrultusunda çalışmaya gayret gösterdiklerini belirten Bakan Kurum, “Bu ihtiyaçlar doğrultusunda yapılması gereken projeleri bir bir istişare edip onları da hayata geçirmeye gayret gösteriyoruz. Millet Bahçelerinden kentsel dönüşüme, sosyal konuttan sanayi dönüşümüne ve sokak sağlıklaştırmasına kadar birçok projeyi hem merkezimizde hem de 31 ilçemizde yapmaya gayret gösteriyoruz. Hedefimiz 2023’e giden yolda Konyamızı çok daha farklı konuma getirecek çalışmaları yapmak. Vatandaşımıza verdiğimiz sözleri yapma gayreti içerisindeyiz. Belediyecilik noktasında başarılı bir hikayemiz var. Bu noktada Konyamız köklü bir belediyecilik geleneğine sahip. Konya; sosyal belediyeciliği, gönül belediyeciliğini tüm dünyaya ve tüm Türkiye’ye göstermiş bir şehir. Hizmet belediyeciliğinin öncü şehirlerinden birisi Konyamızdır. Konya, belediyecilikte her zaman rehber olmuş bir şehirdir, bundan sonraki süreçte de rehber olmaya devam edecektir. El birliği içerisinde Konyamızı güzellikler şehri, gönüller şehri ve bir marka şehir statüsüne hep birlikte inşallah çıkaracağız” diye konuştu.

“BAKANIMIZA KONYALILAR ADINA TEKRAR TEŞEKKÜR EDİYORUM”
Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay da Konya’da herhangi bir sorun olmadan koronavirüs sürecini yürüttüklerini belirterek, “Konya’nın bütün meseleleriyle yakinen ilgileniyorsunuz. Konya’nın bu dönemle sizinle birlikte en önemli beklentisi sosyal konuttu. Başta Konya merkezde olmak üzere tüm ilçelerimizde de TOKİ konutları başladı. İnşaatları devam ediyor. TOKİ konutlarından dolayı, sosyal konuttan dolayı şahsınıza ve TOKİ’ye tekrar teşekkür ediyoruz. Başta siz olmak üzere tüm ekibiniz Konya’yı çok yakinen takip ediyor. Konyalılar da bunun farkında. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na geldiğiniz günden itibaren şehrimize verdiğiniz önemli katkılarınızdan dolayı tüm belediye başkanlarımız ve tüm Konyalılar adına tekrar teşekkür ediyorum. Sizlerin talimatıyla ilçe belediyelerimizle koordineli olarak şehrimize hizmet etmek için gece gündüz çalışacağız” şeklinde konuştu.

Başkan Altay, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a Konya merkezde yapımı devam eden projeler hakkında da bilgiler verdi.

İlçe Belediye Başkanları da Bakan Kurum’a koronavirüs sürecinde ilçelerinde yapmış oldukları çalışmaları ve ilçelerde devam eden projeleri anlattılar.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 3
  • 0
  • 6
  • 2
  • 0
  • 48
  • 1
  • 1
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (2)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • F
    fargo
    4 yıl önce

    Körler sağırlar birbirini ağırlar. Birbirinizi övmeyin lütfen,kalite çıtasını lütfen biraz yukarı çıkartalım

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
  • MB
    Mehmet bey
    4 yıl önce

    Belediyecilik noktasında başarılı bir hikayemiz var, demiş başkan. Uçan kuşa borcu olan belediyeyi başarılı olarak göstermek???

    • Cevapla
    • Begen (2)
    • Begenme (1)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English