Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Bakan Kurum: Güneysınır’ın neye ihtiyacı varsa karşılayacağız

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum bugün Güneysınır’daydı. İlçe halkıyla bir araya gelen Bakan Kurum, “Altyapıdan üstyapıya, kentsel dönüşümden mülkiyet sorununa, millet bahçelerinden atık tesislerine kadar Güneysınır'ımızın neye ihtiyacı varsa Bakanlığımızla, Büyükşehir Belediyemizle ve ilçe belediyelerimizle ortak şekilde çalışarak vatandaşlarımızın sorunlarını çözeceğiz.” dedi.

Bakan Kurum: Güneysınır’ın neye ihtiyacı varsa karşılayacağız
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, AK Parti Konya Milletvekilleri Ahmet Sorgun ve Ziya Altunyaldız ile birlikte Güneysınır ilçesindeydi. 

Mevlana Kültür Merkezinde ilçe halkıyla bir araya gelen Bakan Kurum, burada yaptığı konuşmada da güçlü Türkiye için güçlü şehirlerin şart olduğunu söyledi.

AK Parti'nin 17 yıldır güçlü Türkiye için mücadele verdiğini belirten Kurum, "Savunma sanayisinde dışa bağımlıydık, SİHA'larımızı İHA'larımızı üretir hale geldik ve şimdi gidip Afrin Harekatı'nı yapabiliyorsak, Kandil'e girebiliyorsak, Suriye'de Fırat Kalkanı Harekatı yapabiliyorsak, bu bizim savunma sanayisinde güçlü olmamızdandır. Ekonomide bağımlıydık, IMF'ye borcumuzu ödedik, ekonomik bağımsızlığımızı elde ettik. 2002 yılında 20 milyar dolar ihracat yapan bir ülkeyken şimdi 160 milyar dolar ihracat yapan bir ülke haline geldik. Kişi başı gelirimiz 10 bin dolara yaklaştı ve 860 milyar dolar milli gelirimiz oldu. Eskiden manşetlerle iktidarların değiştiği bir ülkeydik, şimdi hamdolsun siyasi istikrar ve güvenin merkezi olduk." diye konuştu.



Türkiye'nin tüm engellemelere rağmen 17 yıldır başlattığı kutlu yürüyüşe tüm hızıyla, tüm kararlılığıyla, dev projeleriyle, dev yatırımlarıyla devam ettiğini bildiren Kurum, "Terör örgütü uzantıları konuşuyorlar, diyorlar ki 'Cumhur İttifakı'na vereceğiniz oylar, bize kurşun olarak gelecek'. Evet kardeşim. Sana kurşun da gelecek, bomba da gelecek, İHA da gelecek, SİHA da gelecek, tepenize bineceğiz. Sizi bu ülkede yaşatmayız. Size bu ülkede hiçbir şekilde nefes aldırmadık, aldırmadan da yolumuza devam edeceğiz." ifadesini kullandı.



- “Güneysınır’ın neye ihtiyacı varsa karşılayacağız” 

Güneysınır'da yapılması planlanan projelere ilişkin bilgi veren Kurum, "İlçemiz güneş enerjisi hattında bulunuyor. Belediye başkan adayımızın projeleri arasında, Güneysınır'a hem ilçe hem de ülke ekonomisine katkı sağlayacak güneş enerjisi santrali yapımı bulunuyor. Proje gerçekleştiğinde yıllık 1 milyon lira gelir elde edilecek. İlçemizin en uzun caddesi olan Mevlana Caddesi de daha modern ve güzel bir hale getirilecek. Bakanlığımıza bağlı TOKİ Başkanlığımızın eliyle ilçemizin ihtiyacı doğrultusunda konut inşaatı çalışmalarımıza da başlayacağız. Altyapıdan üstyapıya, kentsel dönüşümden mülkiyet sorununa, millet bahçelerinden atık tesislerine kadar Güneysınır'ımızın neye ihtiyacı varsa Bakanlığımızla, Büyükşehir Belediyemizle ve ilçe belediyelerimizle ortak şekilde çalışarak vatandaşlarımızın sorunlarını çözeceğiz." diye konuştu. 



AK Parti MKYK üyesi ve Konya Milletvekili Ahmet Sorgun da son dönemde yapılan hizmetlerle bölgenin ciddi bir yatırım aldığını söyledi. 



Yeni dönemde de bu hizmetlerin katlanarak süreceğini ifade eden Sorgun, Güneysınır Belediye Başkan Adayı Ahmet Demir ile Konya Büyükşehir Belediye Başkanı ve yeni dönem adayı Uğur İbrahim Altay’a seçimde destek istedi. 



Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay ise, şunları söyledi:

“Sayın Cumhurbaşkanımıza en büyük destek her zaman Güneysınır’dan gelir. Onun için hemşehrilerimize teşekkür ediyoruz. Güneysınır birinciliği kimseye kaptırmadı. Hizmet noktasında biz de üzerimize düşeni yaptık. Ama yapılacak daha çok işimiz var. Desteğiniz sürdüğü sürece biz de sizlere hizmet etmek için elimizden geleni yapmanın gayreti içinde olacağız.” 



Cumhur İttifakı AK Parti Güneysınır Belediye Başkan Adayı Ahmet Demir de konuşmasında, 31 Mart yerel seçimleri için vatandaşlardan destek istedi. 



Demir, “72 gündür sahadayız. Bütün zorluklara rağmen halkımızla bir araya geldik, kapı kapı gezdik, projelerimizi anlattık. Yapacağımız hiçbir şeyin sözünü vermedik. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere bakanlarımız, Büyükşehir Belediye Başkanımız ve milletvekillerimizin desteğiyle ilçemizi hak ettiği noktaya getireceğiz. Her seçimde Konya birincisi olan Güneysınır bu seçimde de üzerine düşeni yapacaktır. Kimsenin bundan şüphesi olmasın.” dedi.



 

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (1)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • A
    ali
    5 yıl önce

    KÜFFARA İNAT CUMHUR İTTİFAKI

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English