Son Dakika Haberler

Bu haberi daha sonra okumak için kaydedebilir ve sağ üst köşedeki butona basarak haberi okuyabilirsiniz!

Bakan Kasapoğlu: Yüzme bilmeyen 1 milyon kişiyi havuzlarla buluşturacağız

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, hedeflerinin gençlerin sporla iç içe olmasını sağlamak olduğunu belirterek, yılsonu itibariyle 1 milyon kişiyi havuzla buluşturacaklarını söyledi.

Bakan Kasapoğlu: Yüzme bilmeyen 1 milyon kişiyi havuzlarla buluşturacağız
Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Konya’da Selçuklu Belediyesi tarafından 4 okulda yaptırılan spor salonlarının açılışı programına katıldı. Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi’nde düzenlenen programda konuşan Bakan Kasapoğlu, gençler ve spor camiası için en iyisini üretmekle meşgul olduklarını söyledi.

“Halkımızın emrinde hizmetinde olmaya devam edeceğiz”
Yerel yönetimler ve siyaset camiasının da destek verdiğini aktaran Bakan Kasapoğlu, “Bu anlamda oluşan enerji bize destek veriyor. Bu gücün en önemli sembollerinden birini de Konya’da yaşıyoruz. Zira Konya Büyükşehir Belediyemizin ve ilçe belediyelerinin bu anlamdaki çabaları Konya'mızın hem gençlerine hem spor geleceğine yönelik umutlarımızı her daim diri tutuyor. Biliyorsunuz, İslam oyunlarını 2021 yılında Konya ev sahipliğinde her zamankinden çok daha güzel bir şekilde düzenleyeceğiz. Yine bu vesileyle Konya'mıza kazandıracağımız yatırımları, Türkiye’nin ilk ve en iyi veledromunu Konya'mızda inşa edeceğiz. Önümüzdeki günlerde onun temelini atmak için yine sizlerle birlikte olacağız inşallah. Az önce de en yeni olimpik havuzumuzun temelini attık. O da en kısa zamanda yükselecek. Konya'mızın gençleri başta olmak üzere tüm dünyamın sporcularına ev sahipliği yapacak. Yine bununla birlikte jimnastik salonumuz ve buna benzer semt salonları, pek çok branşa hitap edecek spor tesisleriyle, yurtlarımızla, olimpiyat hazırlık merkezlerimizle halkımızın emrinde hizmetinde olmaya devam edeceğiz” dedi.
“Hedefimiz sporun eğitim verici ve gençlerin sporla iç içe olmasını sağlamak”
Sporun eğitim verici olmasının ve gençlerin sporla iç içe olmasının önemli hedeflerinden olduğunu anlatan Bakan Kasapoğlu, “Bu çok ama çok önemsediğimiz konulardan bir tanesi. Zira gençlerimizin bir dakikalarını dahi heba etmemeleri, dolu dolu geçirmeleri, onların her alanda her imkana erişmenin çok mühim olduğu gibi spora ve spor imkanlarına erişimleri de bir o kadar mühim. Ben bu vesileyle belediye başkanımızı ve değerli ekibini tebrik ediyorum. Bu dört adet salon sadece okullarımıza hizmet etmeyecek. Bu okullarımızın bulunduğu mahalle halkına hizmet edecek. Kadınlarımıza, gençlerimize ve büyüklerimize hizmet edecek. Bizler bakanlık olarak önemsediğimiz 'Okullara Hayat Olsun Projesi'nin Konya’da hayata geçmesinden dolayı da ayrı bir mutluluk duyduğumuzu da ifade etmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

“Yüzme bilmeyen 1 milyon kişiyi havuzlarla buluşturacağız”
Anlamlı törenin diğer bir yönünün de şehitler olduğunu aktaran Bakan Kasapoğlu, “Değerli şehirlerimizin aziz hatıralarını diri tutma adına Hacı Osman Ayyıldız, Rasul Coşkun, Mustafa Özata ve Battal Yıldız şehitlerimizin isimlerini taşımaları çok önemli. Onlar gözlerini kırpmaksızın bu vatan ve bayrak uğruna kendilerini feda ettiler. Biz onları hiçbir zaman unutmayacağız, onların hatırasına ve emanetine sahip çıkacağız ve onların isimleri de bu tesislerde yaşayacak inşallah. Ben gerek tesislerimizin gerekse bugün itibariyle Konya'mıza kazandıracağımızı müjdelediğimiz ve temelini attığımız olimpik havuzumuzun hayırlar getirmesini temenni ediyorum. Yüzme bilemeyen kalmasın projemiz Konya'mızda inşallah önemli bir rakama ulaşacak. Yüzme bilmeyen 1 milyon kişiyi bu sene havuzlarla buluşturma, onları yüzme bilen kişiler arasına katma adına Konya'mız ülkemiz adına önemli bir aşamayı da yılsonu itibariyle gerçekleştirecek” şeklinde konuştu.
“Selçuklu Belediyesi spora 277 Milyon liralık yatırım yaptı”
Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı 'da ilçeye önemli spor merkezleri yaptıklarını belirterek “Selçuklu Belediyesi; fiziki, sosyal ve kültürel belediyecilik faaliyetlerinin yanında ilçemize birçok okul, spor salonu ve sosyal tesis kazandırarak eğitimin de en büyük destekçisi olmaya devam ediyor. Selçuklu Belediyesi olarak geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin isteklerine her koşulda önem veriyoruz. 35 tesis, 60 adet spor salonu, 20 branşta 15.488 lisanslı sporcu sayısı ve 172 milli sporcu sayısıyla ülkemizin en büyük amatör spor kulüplerinden biri olan Selçuklu Belediyespor kulübümüz ahlaklı, başarılı, dürüst ve karakterli sporcular yetiştirerek bizleri her platformda gururlandırmaktadır. Ülkesini seven, başarılı ve ahlaklı sporcuların yetişmesi için gayret gösteren Selçuklu Belediyesi, spor kulübüne yapılan yatırımların yanı sıra; okullara kazandırılan 15 adet kapalı spor salonu, farklı mahalle ve okullara kazandırılan 98 adet suni çim saha, farklı mahallerimizde bulunan 3 adet kapalı spor salonu, Dumlupınar Spor Kompleksi, Yazır ve Beyhekim yarı olimpik yüzme havuzları, Yazır Mahallemizde bulunan kapalı ve açık tenis kortları ile Selçuklu’yu sporun merkezi haline getirmiştir.Bugüne kadar spora yapmış olduğumuz yatırımların toplam tutarı277 Milyon TL’dir” şeklinde konuştu. 
“‘Sporcu Seçme ve Yetiştirme Merkezi’ni şehrimize kazandıracağız”
Başkan Pekyatırmacı 700 bine yakın nüfusuyla birçok ili geride bırakan Selçuklu ilçesinde çok önemli bir projeyi de hayata geçirmek için çaba sarf ettiklerini söyleyerek, “ Türkiye’nin en büyük amatör spor kulüplerinden birine sahip Selçuklu’da milli sporcularımızın yanında olimpiyatlara katılan ve dereceler alarak göğsümüzü kabartan, ülkemizi gururla temsil eden sporcular yetiştirmek istiyoruz. Bu amaçla Konyamızda ilk olan ve Türkiye’nin en kapsamlı spor tesislerinden biri olacak “Sporcu Seçme ve Yetiştirme Merkezi”ni şehrimize kazandıracağız.22.500 metrekare alana sahip olacak merkezimizde takım ve bireysel sporların yer aldığı 16 branşta sporcular yetiştirilecek. Bilimsel yöntemlerle eğitimlerin verileceği merkezimizden aynı günde 1500 çocuğumuz faydalanacak. Önümüzdeki günlerde ihale sürecini başlatacağımız bu önemli projemizin açılışında da sayın bakanımızı tekrar ağırlamaktan onur duyarız” diye konuştu. 
Spor salonlarımızın toplam maliyeti 10 milyon 500 bin TL
Son olarak açılışı yapılan tesislerle ilgili bilgi veren Başkan Ahmet Pekyatırmacı “Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi, Adil Karaağaç Mesleki Teknik Anadolu Lisesi, Mahmut Celalettin Ökten Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Kemal Akpınar İmam Hatip Ortaokulumuza kazandırmış olduğumuz kapalı spor salonlarımızın toplam maliyeti 10 milyon 500 bin TL. Günümüz koşullarına uygun ve tüm detaylar düşünülerek inşa edilen spor salonlarımızın içerisinde ilk yardım odası, duş, soyunma odası, basketbol, hentbol ve voleybol sahası, aile ve sporcu tribünü gibi fonksiyonlar yer alıyor.Selçuklumuz, bugüne kadar yapımı tamamlanan ve devam etmekte olan tesisler ile spor yatırımlarında Avrupa standartlarına ulaşmış durumda. Selçuklu Belediyesi olarak geçmişte olduğu gibi gelecekte de spora ve sporcuya vermiş olduğumuz önemi ve değeri devam ettireceğiz” ifadelerini kullandı.
Konuşmaların ardından Konyalı şehitler Hacı Osman Ayyıldız, Battal Yıldız, Resul Coşkun, Mustafa Özata’nın  isimleri verilerek hatıraları yaşatılacak olan tesislerin açılışı Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu ve beraberindeki protokol üyeleri tarafından gerçekleştirildi. 
Heyet açılış sonrasında salonda incelemelerde bulundu. Spor salonunda Selçuklu  Belediyespor Kulübü Wushu Kung-Fu takımı gösteri yaptı.

Kaynak:

Google News Takip Et
Gelişmelerden zamanında haberdar olmak istiyor musunuz? ’te KONHABER'e abone olun.
Google News Takip Et
Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber kanalımıza katılın.

Yasal Uyarı:

Yayınlanan haberler, köşe yazıları, fotoğraflar, yazı dizileri ve her türlü eserin tüm hakları Mirajans Medya İletişim Reklam Haber ve Prodüksiyon A.Ş.’ye aittir. Kaynak gösterilerek bile olsa eserin bütünü veya bir kısmı özel izin alınmadan kullanılamaz.

Bu İçeriğe Emoji İle Tepki Ver!

  • 3
  • 0
  • 11
  • 6
  • 0
  • 5
  • 0
  • 0
  • Begendim
  • Kalp
  • Begenmedim
  • Gülen Surat
  • Kalpli Göz
  • Kızgın
  • Şokta
  • Üzgün

Yorumlar (4)

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan konhaber.com hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
  • K
    Konyalı
    3 yıl önce

    Yapılan işlerden birilerinin cebi doluyor bu işler olmazsa ağa babalar nasıl cebini dolduracak ya adam akıllı bi iş yapan yo SADECE GÖZ BOYAMA AKŞAM VE SABAH İSTANBUL YOLU ANKARA YOLU ÇARŞI MERKEZİ YOLLARI ÇOKKKKK SIKINTILI İŞTE LİYAKAT ÇOKKK ÖNEMLİ İŞİ İLYAKAT SAHİBİNE VERMESSEN GÜNÜ KURTARIR

    • Cevapla
    • Begen (1)
    • Begenme (0)
  • F
    FR
    3 yıl önce

    Benim emrimde ve hizmetimde olmaya devam mı edecekmiş. Ne kadar basit,kalitesiz,çapsız ve yalan bir cümle. Ama size çok yakışıyor

    • Cevapla
    • Begen (1)
    • Begenme (0)
  • H
    Hasan
    3 yıl önce

    Birde 1 milyon kişiyi iş sahibi yapacağız diyin Allah sizi bildiği yapsın

    • Cevapla
    • Begen (3)
    • Begenme (0)
  • MT
    Muhalif Taraftar
    3 yıl önce

    Yahu Allah aşkına, adam işsiz, çoluk çocuk sefil, siz adamı havuza sokuyorsunuz, akıllı insan işi mi? Kardeşim bırakın liberal ekonomiyi devlet olarak üretim tesisleri açın, hem gelir kapısı olsun hem iş kapısı. Park, bahçe, havuz, yol, inşaat... Böyle mi kalkınacak bu ülke? Yaptığınız yollarda el âlemin ürettiği arabalar yürüyor, petrol firmalarının kasası doluyor. Önce fabrikalar dikin, yol kolay. Bir sözüm de vatandaşa, partizanlık o derece gözünüzü kapatmış ki, zararı da kâr hanesine yazar olmuşsunuz. Açın artık gözünüzü.

    • Cevapla
    • Begen (6)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. KONHABER yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
Türkçe العربية English